Как се стартира / отваря денонощен магазин?

Съдържание на статията

4.9
(54)

Ако обмисляте да станете собственик на магазин за бързооборотни стоки, сте на правилното място. По данни на Националната асоциация на магазините за бързооборотни стоки (NACS) в САЩ има над 154 000 магазина за бързооборотни стоки, чиито продажби възлизат на 233 милиарда долара годишно. Нещо повече, през 2019 г. продажбите в 75% от магазините c-stores нарастват за 17-та поредна година. Това са много години на ръст на продажбите!

Какво стимулира този растеж?

През последните години магазините за бързооборотни стоки изминаха дълъг път, като се възползваха от значителните промени в нуждата на потребителите от удобство и бързина и от готовността им да плащат за това. Нуждата от малки магазини за бързооборотни стоки, в които се предлагат основни потребителски стоки, остава силна през последните години.

Ако тези перспективи за растеж не са достатъчни, за да събудят интереса ви към отварянето на магазин за бързооборотни стоки, знайте следното:

Amazon наскоро реши да навлезе в бизнеса с магазини за бързооборотни стоки – като доставчик. Освен това в Сиатъл тя провежда пилотни проекти за магазини за бързооборотни стоки без каси, известни като „Amazon Go“.

Всички знаем, че там, където отива Amazon, следват парите!

Не е необходимо обаче да сте голяма компания като Amazon, за да управлявате успешен магазин за бързооборотни стоки. 60% от магазините за бързооборотни стоки в САЩ са собственост на физически лица.

Плюсове и минуси на притежаването на магазин за бързооборотни стоки

Плюсове и минуси на притежаването на магазин за бързооборотни стоки 1 - Как?NET

Преди да предприемете стъпки, за да научите повече за това как да отворите магазин за бързооборотни стоки, трябва внимателно да прецените плюсовете и минусите на собствеността на магазин за бързооборотни стоки. По-долу сме обобщили основните от тях.

Плюсове

 • Свобода да бъдете свой собствен шеф – присъединете се към редиците на 32 милиона собственици на малък бизнес.
 • Постоянни клиенти – Обикновено клиентите на магазините за бързооборотни стоки се базират на даден квартал или място и стават редовни посетители. Това намалява необходимостта от постоянно придобиване на нови клиенти и осигурява постоянни бизнес и пазарни данни.
 • Финансова стабилност – Въпреки че понякога имат ниски маржове, магазините за бързооборотни стоки обикновено не изпитват финансови възходи и падения, свързани с икономически бум и спад.
 • Сравнително лесно стартиране – В сравнение с много други бизнеси, като например ресторантите, магазините за бързооборотни стоки са сравнително лесни за създаване, след като сте определили от какво се нуждаете.

Минуси

 • Голямо текучество на персонала – Проблемите с персонала могат да намалят маржа на печалбата под формата на време и разходи за обучение, грешки, кражби на инвентар и незаконни действия, като например некартотекиране на продажбите на алкохол/тютюн и др.
 • Проблеми със сигурността и безопасността – В миналото магазините за бързооборотни стоки са били обект на кражби и престъпления.
 • Загуби на стоково-материални запаси – магазините за бързооборотни стоки са особено податливи на загуби на стоково-материални запаси както поради кражби, така и поради разваляне на продуктите. Тези предизвикателства изискват постоянно управление и водят до по-ниски маржове.
 • Дълги работни часове – Ако сте независим собственик, може да се наложи да работите дълги часове, за да запазите маржовете си, особено през първите 2-3 години на бизнеса. Много клиенти очакват да могат да влязат в магазина късно през нощта или рано сутринта 7 дни в седмицата.
 • Разходи за стартиране – стартирането на магазин за хранителни стоки обикновено струва между 50 000 и 100 000 USD. Но това число може да достигне до 10 000 USD (малко вероятно) и до 1 милион USD (ако имате дълбоки джобове). Голяма част от тези разходи за стартиране се инвестират в първоначален инвентар, наем и депозити, както и в оборудване.

Все още се интересувате след този списък с недостатъци? Продължавайте да четете!

Доходоносно ли е притежаването на магазин за бързооборотни стоки?

Доходоносно ли е притежаването на магазин за бързооборотни стоки - Как?NET

Ах, това е въпросът за милион долара!

Можете ли наистина да спечелите милион долара, като притежавате и управлявате магазин за хранителни стоки? Е, това зависи от много неща.

В исторически план средните маржове на печалба на магазините за бързооборотни стоки са доста ниски и се движат около 2 % за независимите магазини.

Собствениците на магазини за бързооборотни стоки трябва постоянно да управляват високите постоянни разходи, включително наем, инвентар и оперативни разходи като комунални услуги, като същевременно оптимизират продуктовия и ценовия микс и привличат пешеходния и автомобилния трафик.

Разбира се, магазините от типа „C“ предлагат значително по-високи цени на продуктите си в сравнение с магазините за хранителни стоки или други търговски обекти, за да се отчете факторът удобство и да се възползват от импулсивните покупки.

Обикновено надценките са с 10-20 % по-високи от тези в обикновените магазини за хранителни стоки, а понякога и по-високи за наистина търсени продукти.

Ключът към максимизиране на маржа на печалбата е да познавате маржовете на продуктите си и да подберете правилно асортимента и изложението на продуктите в магазина си. По-долу е представена графика, която показва средните брутни маржове за различните видове продукти.

Повечето хора предполагат, че цигарите и алкохолът имат най-големи маржове. Всъщност здравето и красотата и добрите стари бонбони са сред по-добрите избори за максимизиране на маржа на печалбата.

Колко печелят собствениците на магазини за бързооборотни стоки?

Има толкова много фактори, които влияят върху това, което бихте могли да печелите като собственик на магазин за бързооборотни стоки, че е трудно да се прецени каква би била типичната заплата на собствениците на магазини за бързооборотни стоки. Според Indeed.com средният собственик на магазин за бързооборотни стоки получава 66 000 USD годишно.

Оценките, предоставени от собственици на магазини за бързооборотни стоки в Quora и Reddit, сочат, че след няколко години можете да вземете вкъщи от 75 000 до 100 000 USD.

Възможности за отваряне на магазин за бързооборотни стоки

Има три варианта за притежаване на магазин за хранителни стоки:

 • Купете съществуващ магазин
 • Откриване на франчайз
 • Създаване на магазин за бързооборотни стоки

Вариант #1: Купете магазин за хранителни стоки

Предимствата на закупуването на съществуващ магазин са много. В зависимост от съществуващата бизнес ситуация те могат да включват:

 • Съществуваща клиентска база
 • Историческа финансова и друга ключова информация (напр. посещаемост, история на наемите, данни за продуктите)
 • Възможност да се научите от съществуващия собственик как да управлявате бизнеса
 • Потенциал за закупуване на бизнеса с отстъпка (т.е. ако собственикът иска да се пенсионира) и/или подобряване на маржовете с по-добро управление
 • Не е необходимо да се водят преговори за нов лизинг, договори с доставчици и други договори
 • Лицензите и разрешителните са налице
 • Съществуващи служители, които знаят какво да правят

Въпреки тези потенциални предимства трябва да признаете, че често причината за продажбата на магазина е, че той губи пари или финансовата възвръщаемост не си струва за собственика. Ще трябва да извършите надлежна проверка, за да разберете истинската причина, поради която малкият бизнес е обявен за продажба.

Ако купувате магазин за бързооборотни стоки, както и при всеки друг малък бизнес, трябва да извършите надлежна проверка. Някои въпроси, които трябва да проучите, са:

 • Проверявано ли е наскоро и поддържано ли е цялото оборудване? На колко години е?
 • Модерна ли е системата за продажба (POS)? Проследява ли се инвентарът и изготвя ли се счетоводен баланс? Сигурна ли е?
 • Каква е демографската структура на клиентите? Имат ли те разполагаем доход?
 • Колко са доставчиците, които трябва да се управляват, и какви са условията на договорите?
 • Печеливш ли е магазинът и как можете да сте сигурни в това? Извършва ли се одит на финансовите отчети? Можете ли да се издържате от тези финансови данни?
 • Ако в имота има бензиностанции, преминали ли са те наскоро проверка?
 • Кои са най-продаваните продукти? Ако това са цигари и алкохол, не ви ли притеснява, че тези продукти са основната част от продажбите ви?

Това са само няколко примера за въпроси, които трябва да зададете. След като сте събрали този вид информация, може да установите, че предпочитате да започнете магазин за бързооборотни стоки от нулата.

Вариант #2: Закупуване на франчайз

Вариант 2 Закупуване на франчайз - Как?NET

37% от магазините за бързооборотни стоки са част от верига като 7 Eleven или Circle K. За това има основателна причина. Франчайзингът на магазин за бързооборотни стоки има много предимства, сред които не на последно място е утвърдената търговска марка.

Компанията майка ви предоставя насоки и процедури, списъци с инвентар и плаща за национален маркетинг и реклама.

Когато купувате или отваряте собствен магазин, разбира се, ще плащате за всички тези услуги от (вече тънката) си печалба.

Какви други предимства получавате при франчайз на магазин за хранителни стоки?

Франчайзът предоставя много предимства пред откриването на магазин от нулата, като например:

 • Обикновено по-ниски разходи за стартиране
 • По-бързо достигане на рентабилност (обикновено)
 • Насоки и подкрепа от франчайзодателя както за стартирането, така и за текущите операции
 • Национален маркетинг и повишена видимост
 • Компромисите, които трябва да се вземат предвид при франчайз модела, са:
 • Текущи такси, които трябва да се плащат на франчайзодателя от печалбата
 • липса на пълен контрол върху бизнес политиките и решенията
 • Липса на контрол върху марката
 • Разчитане на финансовата стабилност на компанията майка

Вариант #3: Откриване на магазин за хранителни стоки

Вариант 3 Откриване на магазин за хранителни стоки 1 - Как?NET

Предимствата и недостатъците на откриването на собствен магазин за бързооборотни стоки от нулата са противоположни на закупуването на франчайз или на съществуващ магазин. Ще имате пълен контрол върху:

 • избора на продавачи и продукти
 • избора на местоположение
 • договаряне на лизинг
 • Разположението на магазина и оборудването
 • Маржове на печалба

Независимо от избора, който ще направите, голяма част от нещата, които са необходими за стартирането и управлението на магазин за хранителни стоки, са едни и същи.

Затова нека започнем с най-големия въпрос – колко струва отварянето на магазин за хранителни стоки?

Разходи за стартиране на магазин за бързооборотни стоки

Разходи за стартиране на магазин за бързооборотни стоки - Как?NET

Разходите за откриване на магазин за хранителни стоки варират значително и зависят от редица фактори. Те включват:

 • Квадратура
 • Местоположение
 • Пешеходен и автомобилен трафик
 • Оборудване
 • Първоначален продуктов микс и ниво на запасите


Един от най-големите начални разходи за отваряне на магазин за хранителни стоки ще бъде инвентарът. Според Small Business Chronicle типичните начални разходи за инвентар могат да достигнат около 20 000 USD.

Разходите за инвентар ще се определят до голяма степен от броя на единиците за съхранение, които ще продавате, а това от своя страна зависи до голяма степен от размера на магазина ви.

Поуката от историята?

Бъдете внимателни при избора на размера на магазина си, тъй като той в крайна сметка ще определи голяма част от началните и оперативните ви разходи. Освен ако не разполагате с много дълбоки джобове, закупуването на магазин с размерите на спирка за камиони вероятно не е добра идея. В този случай наистина е по-добре да започнете с малко.

Други разходи за стартиране, които трябва да включите в бюджета си, са:

 • Оборудване, като например системи за продажба, хладилна техника и стелажи
 • Лицензи и разрешителни
 • Преустройство и ремонти
 • Системи за сигурност
 • Информационни табели

Искате да определите предварително какви ще бъдат тези разходи. Ако откриете прекомерни разходи, като например наем и изисквания за преустройство, или смятате, че ще имате проблеми с получаването на достатъчно финансиране за финансиране на тези начални разходи, преосмислете решението си.

Лицензи, необходими за откриване на магазин за бързооборотни стоки

Лицензи необходими за откриване на магазин за бързооборотни стоки - Как?NET

Типичните лицензи и разрешителни, от които се нуждаете, за да управлявате магазин за хранителни стоки, включват:

 • Разрешение за данък върху продажбите
 • Идентификационен номер на работодателя (EIN)
 • Градски или окръжен бизнес лиценз
 • Разрешение за ползване
 • Лиценз за търговия с алкохол и тютюневи изделия
 • Разрешения за здравеопазване и безопасност
 • Лиценз за лотария
 • Разрешения за газ (напр. инспекция на EPA)

Получаването на тези разрешителни изисква пари и време. Например, за да получите здравно разрешително, вие и вашите служители вероятно ще трябва да преминете курс по безопасност на храните. По същия начин, за да получите разрешение за ползване, ще трябва да се уверите, че сградата и съоръженията ви отговарят на изискванията.

Как успешно да отворите и управлявате магазин за бързооборотни стоки

Как успешно да отворите и управлявате магазин за бързооборотни стоки - Как?NET

Когато управлявате малък бизнес с доста ниски маржове, е изключително важно да използвате всички възможни трикове, за да управлявате дейността си с цел печалба. Следват 10 съвета за увеличаване на шансовете ви за успешно управление на вашия магазин за хранителни стоки.

Стъпка 1: Създаване на бизнес план на магазина

Стъпка 1 Създаване на бизнес план на магазина - Как?NET

Тъй като успешното ръководене на магазин за хранителни стоки означава, че трябва да сте много внимателни към маржовете си, добре е да създадете бизнес план, преди да започнете работа. Всъщност, ако се нуждаете от банково финансиране, за да отворите или закупите магазина си, ще трябва да съставите бизнес план. Това важи дори ако купувате франчайз.

Не се притеснявайте от идеята да го направите! Това предварително условие за отваряне на магазин за бързооборотни стоки ще ви помогне да бъдете по-успешни.

Когато съставяте плана си, ще трябва да придобиете представа за вашия пазар, включително за конкурентите и клиентите.

Ще трябва да проучите и да разберете движещите сили на бизнеса, като например пешеходния трафик, ценообразуването и продуктовия микс, и как те си взаимодействат, за да стимулират приходите.

Част от изготвянето на плана ще включва изчисляване на разходите за стартиране и оперативните разходи. Ще трябва да обедините всичко това под формата на финансови прогнози, с които да докажете на банката (и на себе си), че разбирате как да управлявате маржовете си и кои са факторите за успеха на вашия бизнес.

Стъпка 2: Избор на подходящо място

Стъпка 2 Избор на подходящо място - Как?NET

Без значение колко добър е продуктовият ви микс, какви са цените ви или колко много рекламирате, ако изберете място, което не ви носи много клиенти, търсещи „удобство“, няма да успеете. Това е вярно, независимо дали отваряте чисто нов магазин или купувате съществуващ магазин за бързооборотни стоки.

 • Седнете отвън и бройте клиентите в продължение на няколко часа (или платете на някого да го направи).
 • Вземете тази информация от собственика на съществуващия магазин
 • Попитайте собственика (въпреки че вероятно ще искате да проверите броя)
 • Попитайте други предприятия в съседство/наблизо
 • Използвайте услуга като locationgenius, която проследява пешеходния трафик чрез данни от мобилни телефони

Какво още определя доброто местоположение на магазина за хранителни стоки?

Не искате магазинът ви да е заобиколен от два или три алтернативни магазина, като например по-голям магазин за хранителни стоки или верига аптеки.

Освен това витрината на магазина ви трябва да е видима, а не да е закътана в някоя алея в комплекс от офис сгради.

Доброто място е такова, на което можете да спечелите редовни клиенти, например на ъгъла на квартала, в голям офис комплекс или в училищна зона. Мястото ви трябва да разполага с голям и удобен паркинг и да е лесно достъпно.

Друг специфичен за магазините за бързооборотни стоки фактор за местоположението са кражбите и грабежите. Тъй като магазините за бързооборотни стоки са обект на кражби и престъпни действия, ще искате да проучите дали сградата е обезопасена и да разгледате профила на престъпността и доходите в околния квартал.

Не забравяйте обаче, че по-големият трафик винаги води до по-висок наем. Направете изчисления при бизнес планирането си, за да се уверите, че по-високият наем си заслужава!

Като пример, ако проучвате място за магазин, огледайте се за бъдещи строителни проекти или други фактори, като например сезонност, които могат да възпрепятстват трафика.

Стъпка #3: Фокусирайте се върху финансовото управление

Стъпка 3 Фокусирайте се върху финансовото управление - Как?NET

Бъдете активни по отношение на финансите си, вместо да чакате проблемите да се появят. Проучвайте продажбите и маржовете на отделните продукти и съответно коригирайте покупките и ценообразуването.

Забелязвайте несъответствия в продажбите и инвентара, които могат да показват кражба. Експериментирайте с цените и новите продукти и проследявайте резултатите. Наблюдавайте паричните си потоци като ястреб.

Непрекъснато търсете начини за намаляване на разходите, например чрез договаряне на нови договори с доставчици или намаляване на артикулите, които бързо се развалят.

В бизнес, основан на големи обеми и ниски маржове, винаги трябва да се опитвате да оптимизирате обема на продажбите и цената.

В един магазин за хранителни стоки понякога отстъпка от само 0,10 долара за сода може да доведе до 300% увеличение на обема на продажбите.

Стъпка #4: Награждавайте клиентите си

Стъпка 4 Награждавайте клиентите си - Как?NET

Особено важно е да изградите лоялност на клиентите, ако нямате национална марка, която да подкрепя вашия магазин за бързооборотни стоки.

Поддържайте клиентите да се връщат за импулсивни покупки или любими продукти и създайте общност във вашия магазин, като възнаграждавате честите покупки и предоставяте интересни отстъпки.

Ефектът от това ще бъде по-чести посещения, импулсивни покупки и по-голям оборот на стоките.

Стъпка № 5: Поддържане на чист магазин

Стъпка № 5 Поддържане на чист магазин - Как?NET

Един от недостатъците на магазина за бързооборотни стоки е, че в него ежедневно се събират много хора. Това затруднява поддържането на чистотата в тоалетните, подовете, зоните за хранене, кофите за боклук и др.

За репутацията на вашия магазин, лоялността на клиентите , както и за продажбите, трябва да поддържате чисти помещенията за храна и баните. Помислете, бихте ли яли хотдог от място, където служителите използват мръсна баня или оставят разлято сирене начо на пода?

Стъпка #6: Наблюдавайте конкуренцията си

Стъпка 6 Наблюдавайте конкуренцията си - Как?NET

Ако магазинът в съседния квартал продава кафе за 1,99 USD, а вие – за 1,19 USD, трябва да помислите, че или трябва да имате много по-добро кафе от конкурента си, и/или да разберете, че някои хора и техните импулси ще отидат при вашия конкурент.

В бизнеса с магазини за бързооборотни стоки клиентите обръщат внимание на цените, защото знаят, че плащат по-висока цена всеки път, когато влизат в магазина.

Стъпка #7: Инвестирайте в добри технологии и системи

Стъпка 7 Инвестирайте в добри технологии и системи - Как?NET

От решаващо значение за сигурността и финансовото управление е да разполагате с актуална система за продажба (POS).

Системата за продажба ви помага да управлявате и проследявате продажбите, доставчиците, да изчислявате печалбата на магазина и др. Освен това ще искате да инвестирате в съвременно оборудване за защита от кражби и сигурност, като камери за видеонаблюдение, аларми и монитори на касови апарати, за да предотвратите загубите, които можете да следите с помощта на системата за отчитане на продажбите.

Стъпка #8: Разберете клиентите си

Стъпка 8 Разберете клиентите си 2 - Как?NET

Лесно е да се каже, че всички са ваши клиенти, като се има предвид общият характер на магазините за бързооборотни стоки в цялата страна. Това е голяма грешка.

Поради огромното разнообразие от потенциални продукти, които бихте могли да продавате, колкото по-добре разбирате потенциалната си клиентска база, толкова по-лесно и по-евтино ще бъде да заредите рафтовете с продукти, които се продават с атрактивни маржове и големи обеми.

Някои аспекти, които трябва да разберете за клиентите си, са:

редовни ли са клиентите, които разчитат на магазина за ежедневни стоки? Пример за това е бизнесмен, който всеки ден се отбива за кафе и поничка.
Клиентите идват ли заради общността? Ако е така, искате интериорът ви да бъде привлекателен и може би да предложите стоящо гише за хранене и да обучите служителите да бъдат изключително дружелюбни.
Бързат ли клиентите да влязат и да излязат? Ако е така, искате най-популярните продукти за последната минута като мляко и хляб да са лесно видими и достъпни. Ще искате да осигурите подходящ персонал и да разполагате със система за бързо плащане.
Също така е важно да разберете и демографските характеристики на клиентите на вашия магазин за бързооборотни стоки. Бизнесмените може да искат да имате в наличност вестник „Ню Йорк Таймс“ и зарядни устройства за мобилни телефони на леснодостъпно място.

Строителните работници може да искат добри оферти за бира и да искат касиерът да знае какъв вид цигари пушат, преди да се е наложило да ги пита.

Децата от гимназията в обедната почивка или след училище ще искат голям избор от бонбони и сладолед.

Ако наблизо има училище, може да искате да предлагате и продукти, които представляват интерес за жените/майките, като добро кафе, първокласни марки кремове за лице, гримове, бебешки пелени, здравословни закуски и др.

Стъпка № 9: Познаване на продуктовите и потребителските тенденции

Стъпка № 9 Познаване на продуктовите и потребителските тенденции - Как?NET

Спомняте ли си преди няколко години, когато фиджет спинърите се изсипаха на касата на всеки магазин за хранителни стоки? Новото винаги се продава.

Следете какво се продава и какво не и следвайте новите тенденции, като например CBD продукти, готови ястия и хубаво кафе.

Стъпка #10: Управлявайте добре покупките

Стъпка 10 Управлявайте добре покупките 1 - Как?NET

Голяма част от управлението на магазин за бързооборотни стоки е управлението на покупките на инвентар. Управлението на инвентара определя маржовете ви.

Ако закупите магазин за бързооборотни стоки, ще наследите набор от взаимоотношения с доставчици и свързани с тях продукти, което може да е добре, а може и да не е добре.

Като част от бизнес планирането си ще искате да разгледате някои от най-големите договори с доставчици, за да определите дали са справедливи и дали има възможност за преговори за подобряване на маржовете, оборотния капитал или продуктовия асортимент.

Ще закупувате по-голямата част от инвентара си чрез търговци на едро и дистрибутори. Това може да са търговци на едро, които поддържат почти целия инвентар, който искате, или продавачи, които са специализирани в различни видове продукти.

Можете да очаквате, че във вашия магазин за бързооборотни стоки ще има поне 2 000 артикула от инвентара.

Като цяло изборът на доставчици трябва да се ръководи от избора на продукти, които вашите клиенти искат. Също така е добра идея да „разпределите богатството“ между няколко доставчици, за да не сте зависими от един.

По този начин може да спестите разходи и да намерите повече възможности за избор на инвентар, който да отговаря на специфичните нужди на клиентите ви.

Ако отваряте магазин за бързооборотни стоки от нулата, ще трябва да определите търговците на едро и SKU, които искате да продавате сами.

Доставчиците също така ще извършат проверка на кредитоспособността. Ако имате лош кредит, ще се окажете в не толкова добра позиция за преговори. Във всеки случай повечето продавачи ще изискват от вас да платите предварително за първата си поръчка.

Финансиране на магазин за бързооборотни стоки

Финансиране на магазин за бързооборотни стоки - Как?NET

Както вече споменахме, вероятно ще трябва да съставите бизнес план с финансови прогнози, за да получите финансиране за стартиране и/или финансиране за оборотни средства.

Съществуват няколко често срещани варианта за финансиране на началните и оперативните разходи на магазин за хранителни стоки.

Видовете и наличността на финансиране за вашия магазин за бързооборотни стоки ще зависят отчасти от конкретното искане за заем, което ще направите. Възможностите за финансиране традиционно са доста широки.

Съществуват различни цели на кредита, които трябва да разгледате като кредитополучател в зависимост от това дали искате да закупите съществуващ магазин за бързооборотни стоки, да получите начално финансиране за нов магазин, да направите капиталови подобрения, да продължите строителството или да поискате финансиране за машини, оборудване и инвентар.

Съществуват няколко вида заеми, използвани за финансиране на магазини за бързооборотни стоки, които могат да бъдат структурирани като фиксирани, променливи или фиксирани към плаващи.

Заеми

Заеми - Как?NET

Добре е да започнете да търсите финансиране, като се свържете с вашата банка, за да разберете дали тя може да ви отпусне заем.

Конвенционални заеми

Конвенционални заеми - Как?NET

Конвенционалните заеми обикновено се отпускат от традиционни банки и някои небанкови кредитори. Тези заеми не са гарантирани от трета страна и банката или заемодателите поемат пълния риск по заема.

Поради това кредитните стандарти обикновено са по-високи за конвенционалните заеми. Ценообразуването и условията могат да бъдат по-гъвкави при конвенционалните заеми, тъй като заемодателите могат да определят по-ниски цени за по-силни искания за заем.

Имайте предвид, че когато търсите финансиране от банка, трябва да имате добра кредитоспособност и да сте готови да поемете около 15-20% от началните разходи.

Заеми, обезпечени с активи

Заеми обезпечени с активи - Как?NET

Магазините за бързооборотни стоки често използват кредитни линии, базирани на активи, за различни бизнес нужди. Финансирането на база активи може да бъде револвиращ или срочен кредит, който е обезпечен с активи, като например вземания, недвижими имоти, оборудване или инвентар.

Финансиране на продавача

Финансиране на продавача 1 - Как?NET

За купувачите на съществуващ магазин за бързооборотни стоки може да е възможно да договорят финансиране с продавача. Ако нямате голям кредит и/или разполагате с парични средства, това е чудесен вариант за откриване на собствен магазин за бързооборотни стоки.

При този вид финансиране, вместо да получите цялата сума за покупка, продавачът финансира цялата или част от покупната цена.

Вие договаряте с продавача лихвения процент и условията на финансирането. Едно от предимствата на финансирането от продавача е, че продавачът ще подкрепи прехода и трябва да предложи обучение, за да гарантира, че купувачът ще успее да поеме бизнес операциите.

Търговски паричен аванс

Търговски паричен аванс 1 - Как?NET

Финансирането на търговеца с парични средства се основава на вземания по кредитни карти, като доставчикът на парични средства за търговеца предоставя авансови средства въз основа на исторически резултати или продажби по кредитни карти.

Това финансиране работи добре за предприятия като магазините за бързооборотни стоки, където има голям обем продажби с кредитни карти. Паричните средства на търговеца се считат за краткосрочно финансиране и могат да бъдат финансирани бързо.

Заключение

Откриването на магазин за бързооборотни стоки изисква пари, планиране, време и отдаденост.

С внимателно планиране и проучване, подходящо местоположение, подходящи продукти по рафтовете на правилната цена и много упорита работа, можете да си осигурите добър живот след отварянето на магазина за бързооборотни стоки.

И така, коя е тя? Ще се придържате ли към работата си от 9 до 5 – 5 дни в седмицата? Или ще изберете работа от 7 до 11 – 7 дни в седмицата?

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.9 / 5. Брой гласове: 54

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!