Как да изкарам пари? (39 начина за изкарване на пари)

Съдържание на статията

4.9
(154)

Има повече начини за печелене на допълнителни пари от всякога – както онлайн, така и офлайн. Това е чудесно, но да знаете къде да инвестирате времето си може да е трудно.

Използвайте този списък и открийте нови идеи за печелене на пари онлайн и от дома. Печелете пари от разходки, рециклиране, преглед на музика и дори търсене в интернет.

Ще актуализираме тази страница със свежи начини за бързо печелене на пари, така че не се колебайте и я отбележете.

Платени онлайн проучвания

Платени онлайн проучвания - Как?NET

Популярен начин за печелене на пари онлайн е попълването на онлайн проучвания през свободното време. Компаниите за проучвания винаги набират нови членове по целия свят, които да отговарят на анкети и да тестват нови продукти.

За няколко минути попълване на формуляри можете бързо да спечелите няколко лири, които се изплащат под формата на пари или награди. За някои анкети можете да получите до 3 GBP (5 USD)!

Търсене в мрежата

Търсене в мрежата 1 - Как?NET

Интересувате се как да печелите бързо пари, като правите това, което вече правите онлайн? Това трябва да е един от най-лесните методи за печелене на пари онлайн.

Qmee.com ви възнаграждава за търсене в Google, Bing, Yahoo, Amazon и eBay. Инсталирайте просто разширение на браузъра и спонсорираните резултати ще се показват заедно с нормалните резултати от търсенето.

Всеки резултат от Qmee е свързан с парична награда. Ако проявявате интерес, просто кликнете върху него и вземете наградата си. Можете също така да попълвате анкети, за да увеличите приходите си.

Най-хубавото е, че няма минимален размер за изплащане на пари. Първата ни сума беше само 72 пенса, преведени по сметката ни в Paypal. Имате също така възможност да я дарите за благотворителност.

Регистрирайте се безплатно сега и започнете да печелите от собствените си търсения!

Онлайн търговия на пазара

Инвестирането на фондовата борса не е непременно лесен начин за печелене на пари, но може да бъде доходоносно, ако се научите да го правите правилно. По същата причина може да претърпите значителни загуби, ако не се отнасяте сериозно към него.

Днес не е необходимо да финансирате яхтите на борсовите брокери в стил „Вълкът от Уолстрийт“. Можете да направите всичко това сами с помощта на онлайн платформите за пазарна търговия.

След като прекарах много часове в проучване на тази нова възможност, аз използвах популярната платформа eToro.com.

eToro има над 20 милиона потребители по целия свят и предлага безплатни тренировъчни сметки. Те участваха в документалния филм на BBC Two „Traders: Милиони на минута“ и спонсорират няколко футболни клуба от Висшата лига.

Стартиране на собствен уебсайт

Интересувате се от генериране на пасивен доход? Имате нужда от уебсайт. Това е начинът да печелите пари, докато спите.

Създаването на уебсайт с Bluehost отнема по-малко от 20 минути, не струва почти нищо и може да бъде направено от 82-годишен човек.

Необходимо е само да се включите в социалните медии, за да получите първите си посетители, а има и много начини да печелите от сайта си.

Преглед на уебсайтове и приложения

Изглежда, че сте доста сръчни с уеб браузъра. Така че може би е време да станете професионалист и да разглеждате уебсайтове като платена и забавна работа!

Представяме ви UserTesting – платформа, която заплаща на обикновени хора да преглеждат всякакви уебсайтове. Всеки преглед отнема около 20 минути и ви носи 10 USD (6,50 GBP) чрез Paypal.

Тайната на „Хранилището на Disney“

За да запази високото търсене сред поколенията, студиото Disney ограничава предлагането на някои класически филми за домашно разпространение. Физическите сини дискове се затварят в „трезора“ за 8-10 години, преди да бъдат пуснати за кратко време.

Купувайте ги в този период на нормална цена на дребно и можете да реализирате добра печалба, когато те бъдат спрени от продажба за още около десетилетие.

Например през 2011 г. можехте да си купите „Красавицата и звярът“ на Blu-ray 3D само за 24,99 GBP. Само след няколко години в Amazon тя се продаваше за зашеметяващите 74,99 GBP!

Сайтове „Get Paid To“

Подобно на печеленето на пари от онлайн проучвания, сайтовете на GPT ви възнаграждават в пари и ваучери за изпълнение на различни оферти или дейности онлайн.

Най-популярните сайтове днес са Toluna, Swagbucks и InboxPounds.

Станете шофьор или доставчик

Станете шофьор или доставчик - Как?NET

Притежавате велосипед, мотоциклет или автомобил? Ами смартфон? Това е всичко, от което се нуждаете, за да печелите допълнително, като доставяте храна или хора, когато имате свободно време.

Регистрирайте се в специализирани компании за доставки като Deliveroo, които винаги са на лов за нови шофьори. Те ви позволяват пълна гъвкавост да работите, когато искате, като доставяте храна от ресторанти до вратата на клиентите. Можете да печелите до 16 GBP на час.

Удвоете възможностите си, като се свържете директно с местни заведения за хранене и по-големи вериги като Dominos, за да разберете дали имат свободни работни места за доставка

Публикуване на електронна книга за Kindle

Ако учениците са добри в нещо, то е в проучването и писането. С магазина Kindle всеки може да публикува електронна книга и да печели пари в Amazon.

Приложението Kindle вече е достъпно на всяко устройство, така че глобалният ви пазар е огромен!

Обявете книгата си за 1,49 – 6,99 паунда и печелите 70% от продажбата. Като се има предвид, че Амазон е най-добрата машина за продажба (и не забравяйте, че хората искат да харчат), това е фантастична сделка.

Ключът към успеха при електронните книги е да създавате стойност и да пишете нехудожествена литература. Събирането на информация, която сте проучили и събрали по често срещан проблем (например „тайните“ за намиране на работа), и представянето ѝ в лесен за усвояване формат (електронна книга) оправдава харченето на няколко паунда за нея.

Поръчайте професионална корица, за да се откроява (разгледайте тези).

След като електронната ви книга бъде публикувана в магазина на Kindle, е важно да получите няколко рецензии, за да се показва по-високо в резултатите. Насърчавайте читателите да оставят честно ревю в края на книгата си.

Най-хубавото на тази доходоносна идея е, че след като сте инвестирали време (да речем 20 часа), ще получавате пасивен доход години наред!

Партньорски маркетинг

Ако имате последователи в социалните мрежи или уебсайт, можете веднага да започнете да печелите пари, като популяризирате всякакви компании, продукти, услуги и оферти онлайн.

Регистрирайте се като издател в мрежата на Awin. Разгледайте блога им с оферти или прегледайте списъците с търговци, за да откриете нещо, което според вас би заинтересувало вашите последователи. След това вземете своя партньорски линк и го споделете.

Ако някой купи, използвайки вашата връзка, ще получите хубава комисиона (може да бъде в рамките на до 90 дни).

Рециклиране на мобилни телефони

Можете да спечелите пари и да помогнете на околната среда, като рециклирате старите си мобилни телефони и други неизползвани устройства. Попитайте родителите си дали и те имат такива.

Отидете на нашата страница за печелене на пари от стари телефони, за да научите кои са най-добрите компании и как да се уверите, че ще получите всички пари, които ви се предлагат онлайн.

Станете „Clickworker“

Концепцията на Clickworker.com се основава на „интернет краудсорсинг“, при който предприятията обявяват конкретни, мащабируеми задачи, които трябва да бъдат изпълнени бързо. А за нас това е лесен начин за бързо печелене на пари от дома.

Задачите са разнообразни, но най-често включват безсмислено въвеждане на данни, проучване в интернет или попълване на формуляри.

За работата, която сте избрали да свършите, ви се заплаща в брой (чрез Paypal).

Искане за възстановяване на данъци

Искане за възстановяване на данъци - Как?NET

Много от студентите работят на непълно работно време или през летните месеци, а други са на стажове или платени практики. Ако сте студент, който работи през годината, вероятно ще платите надвзет данък върху доходите.

Защо? Просто защото малко студенти достигат годишната сума за необлагаем доход. Въпреки това работодателите им често ги включват в извънреден основен данъчен режим, което означава, че се плаща данък, когато не трябва.

Връщане на пари при пазаруване

Това е начин за печелене и спестяване на пари едновременно. Възстановяването на парични средства ви позволява да си възвърнете парите от покупки, които така или иначе бихте направили, независимо дали става въпрос за 50% или 0,5% възстановяване на парични средства.

Съществуват редица сайтове за кешбек, които ви изплащат комисионата, която иначе биха спечелили.

Препоръчваме ви да се регистрирате в Top Cashback, Quidco.com и Swagbucks, които са безплатни и предлагат най-добрия избор от търговци на дребно и ексклузивни оферти.

Работа на непълно работно време

Работата на непълно работно време е очевидният първи избор за студентите, които искат да допълнят студентския си заем. Тя осигурява постоянен приток на доходи и ценен професионален опит.

Но не винаги е лесно да се намери добра работа!

Започнете с нашето търсене на работа за студенти. След това проверете за свободни работни места в местните обяви и в службата за кариерно развитие на вашия университет.

Заслужава си да се регистрирате и в CV Library. Това е безплатна услуга, която сравнява автобиографията ви с подходящи работни места на непълно работно време и възможности за кариера.

Работа във Fiverr

Fiverr е най-големият пазар в света, на който хората могат да печелят пари от продажба на малки услуги (известни като „концерти“).

Това, което предлагате, може да бъде абсолютно всичко. От писане и превод, публикуване в социалните мрежи, шеги и преподаване до създаване на музика, озвучаване и кратки видеоклипове за хора от цял свят.

Цената по подразбиране е 5 долара (оттук и Fiverr), но можете да прикрепите допълнителни услуги към гиговете за повече пари. Печалбите могат бързо да се увеличат и има хиляди хора, които изкарват наистина добри пари от сайта. Ключът е да се създаде система, която да сведе до минимум времето, отделяно за всеки концерт.

Съществува и друг начин да спечелите още повече от Fiverr, при това с много по-малко работа. Как? Като просто препродавате гигове на други места.

Например, намерете приличен дизайнер на лого, след което отговаряйте на задачи в Upwork или местни обяви. Похарчените 5 долара лесно могат да се превърнат в над 50 долара, а това може да се повтаря! Просто проверете при дизайнера си дали е доволен от това.

Слушане на музика за пари

Преглед на музика за пари - Как?NET

Ако обичате музиката, превърнете я в свой бизнес, като преглеждате неподписани групи и изпълнители онлайн за пари със Slicethepie.

Някои потребители на сайта твърдят, че печелят по 40 GBP на месец. Това не е нещо, което променя живота ви, но ако ви харесва, не би трябвало да е трудна работа.

Парите, които печелите, ще бъдат изплатени в щатски долари, но всеки може да се регистрира и да преглежда.

Продажба на записки

Ако нямате нищо против да споделяте бележките си с други ученици, това е добър начин да спечелите допълнителни пари.

Има няколко сайта, на които можете да качите записките си. Когато друг ученик ги изтегли, вие получавате заплащане.

Сайтове като Nexus Notes и Stuvia са безплатни за публикуване на записките ви. Те вземат малък дял от всички продажби в замяна на това, че ви свързват с клиенти.

Можете да изпратите ръкописни бележки, но вероятно ще спечелите повече пари, ако са напечатани.

Продажба на учебници втора употреба

Един интелигентен начин за печелене на допълнителни пари е да купувате евтино учебниците на други студенти в края на годината, а след това да ги продавате веднага след седмицата на първокурсниците.

Тогава новите студенти знаят, че имат нужда от тях, така че търсенето и цените ще бъдат по-високи.

Можете да ги върнете на вторични или да ги обявите в Amazon Marketplace (те вземат комисиона за продадените книги).

Участвайте в конкурси

Участието в конкурси не носи никакви гаранции, но няма какво да губите и имате шанс да спечелите много.

Растящата общност на така наречените „състезатели“ печели до 50 000 паунда годишно от състезания.

Съществуват много различни видове конкурси и награди. От онлайн раздаване на продукти и ваучери за подаръци до телевизионни игри с големи печалби.

Купуване и продажба на имена на домейни

Името на домейн е просто адрес на уебсайт (например „savethestudent.org“ или „mysite.co.uk“) и има много разширения (.com, .net, .co.uk и т.н.).

Регистрацията им в GoDaddy.com струва само 4 GBP, а в пакетите на Bluehost – дори безплатно.

И все пак имената на домейни от висок клас могат да достигнат 1000 паунда, ако не и милиони, когато бъдат продадени. През 2007 г. VacationRentals.com беше продаден за 35 млн. долара!

Сега няма да попаднете на нещо подобно, но все пак можете да реализирате бърза печалба с малко търсене.

Трикът е да намерите свободни имена на домейни, които имат някаква търговска стойност. Вземете ги и след това ги обявете за продажба в сайт като Sedo.com.

Тайно пазаруване

Днес да станете таен клиент е по-лесно, отколкото си мислите, и можете да получите добро възнаграждение.

Съществуват десетки агенции, които ви плащат, за да посещавате всякакви магазини и ресторанти и да докладвате за тяхното функциониране.

Бъдете на всякъде

Мечтали ли сте някога да участвате във филм или телевизионно предаване? Кандидатствайте за статист във филм и това може да стане реалност.

Заплащането също не е лошо: средно 60-80 паунда на ден, а не се налага да правите почти нищо!

Има много кастинг агенции, които намират желаещи статисти. Те печелят пари, като взимат част от приходите ви, така че винаги питайте каква е тази част, преди да поемете работата.

Продайте старите си игри и филми

Продайте старите си игри и филми - Как?NET

Ако искате да спечелите бързо пари, продайте старите си DVD дискове, Blu-ray дискове и игри. Така ще разчистите стаята си, а и в днешно време почти всичко е цифрово или стриймвано.

Очаквайте да спечелите от 10 пенса до 20 паунда на бройка. Ако имате голяма колекция, приходите наистина могат да се увеличат. Вижте дали и родителите ви нямат някакъв „безпорядък“, за който биха се радвали да се махне.

Сайтове като MusicMagpie ще ви платят незабавно за изпращане на нежелани предмети.

За потенциално повече пари (но и повече проблеми) опитайте eBay, Amazon Marketplace и Preloved.

Споделяме повече съвети в нашето ръководство за продажба на DVD, CD и игри.

Печелите от образованието си


Да станете наставник на други студенти е по-лесно от всякога. Доскоро вашият пазар се ограничаваше до местни сесии лице в лице, но благодарение на сайтовете за онлайн уроци можете да станете глобален!

Udemy позволява на всеки да създаде онлайн курс (буквално за всичко) и да получава вечно повече пари, когато потребителите се запишат в него.

За индивидуални уроци се регистрирайте в Superprof и MyTutor.

Очаквайте да печелите по 10 GBP на час. Не е необходимо да имате висока квалификация, за да давате уроци на по-млади ученици от GCSE или дори от A Level.

Започнете с нашето ръководство за изкарване на пари като частен учител.

Продавайте снимките си


Ако имате добро око и малко креативност, опитайте се да качвате свои снимки в уебсайтове за снимки за продан. Ще ви бъде платено, ако те бъдат използвани от някого.

Добри отправни точки са Adobe Stock и Getty Images.

Спечелете повече пари, като продавате теми за снимки, които имат по-малко резултати при търсене (по-малка конкуренция), но за които смятате, че има някакво търсене.

Изпробвайте ги сами в печатницата с безплатни разпечатки на снимки.

Отдайте под наем мястото за паркиране на автомобила си
Ако не използвате паркомястото си и живеете в оживен район, тогава може би имате късмет.

Рекламирайте мястото си в Parklet или Just Park и печелете лесно допълнителни пари.

Разгледайте нашето ръководство за отдаване под наем на паркомястото си.

Гледане на деца

Гледане на деца - Как?NET


Това е класически метод за печелене на пари и има основателна причина за това. Плащат ви, за да гледате телевизия и не много повече – надяваме се!

Ако се чудите какво да заплатите, разгледайте местните обяви за гледане на деца. Можете да очаквате заплащане от над 11 GBP на час, дори и да нямате образование в областта на грижите за деца.

В Обединеното кралство обаче се нуждаете от основна проверка DBS, за да се грижите за малки деца, дори ако родителите не са поискали такава.

Създайте безплатен профил в Care Babysitting, за да намерите работа на местно ниво.

Нашето ръководство за гледане на деца ви запознава с основните аспекти.

Разхождане и гледане на кучета


Ако бебетата не са вашето нещо, то може би кучетата са вашето нещо. Гледането на кучета е голям бизнес.

Повечето ученици имат свободно време през деня, когато собствениците на домашни любимци са на работа и се притесняват за своите любимци у дома.

Можете да печелите по около 10 GBP на час за всяко куче, а освен това това е чудесен начин да поддържате добра физическа форма.

Присъединете се към Care Pet Care, които са добре препоръчани за работа като гледачи и разхождачи на кучета.

Печелете пари, докато разхождате
Разхождането на кучета не е единственият начин да печелите пари от това, че правите крачки. Вече има и платени приложения за разхождане.

Sweatcoin ви възнаграждава с PayPal кредити, карти за подаръци и безплатни неща в замяна на крачките. Те споделят информация с доставчици на здравни услуги и застрахователи, но обещават да не продават личните ви данни.

Увеличете приходите си, като използвате приложението с местни работни места, които включват ходене пеша. Разгледайте TaskRabbit, където са изброени местни платени задачи и поръчки във вашия район.

По-традиционните идеи за печелене на пари от ходене навън включват работа като екскурзовод, раздаване на листовки или като човешки билборд.

Без значение дали вече сте направили крачки или искате да спортувате повече, заплащането за ходене е добра мотивация и чудесен начин да спечелите допълнителни пари.

За повече платени приложения и идеи за ходене, ходете по този начин…

Благотворително набиране на средства


Добре, за тази работа е необходим определен тип човек, тъй като ще трябва да приемате много откази и да бъдете упорити.

Но ако сте бъбриви и представителни, това всъщност може да бъде чудесна идея за печелене на пари. Обикновено получавате комисионна за новите регистрации (обикновено около 20 GBP).

Погледнете в Wesser за актуални възможности.

Отдайте къщата си под наем за снимане
Телевизионните и филмовите продуценти винаги търсят къщи, в които да снимат. Сцена за „Коронационна улица“ е заснета в студентската къща, в която живее един от редакторите на „Спасете студента“!

Не само че можете да изкарате добри пари, но и е лудост да видите собственото си жилище по телевизията. Започнете да разглеждате филмови локации.

Дайте тялото си под наем


Ако не се притеснявате да сваляте екипировката си, защо не опитате да се занимавате с моделиране на живот? Плащайте си, за да седите по бански, докато начинаещи художници ви снимат в ужасяващи детайли.

Разгледайте RAM – организация, посветена на моделите на живо.

Може да се включите и в платени клинични изпитвания на лекарства, но имайте предвид рисковете.

Никога не правете нещо, което не ви е приятно, независимо колко пари ви предлагат.

Работа на свободна практика
Може би в свободното си време обичате да пишете, да правите графичен дизайн или да управлявате акаунти в социалните мрежи.

Съществуват безкрайно много свободни професии, които изискват определени умения или просто време, с което някой друг може да не разполага.

Работата на свободна практика е много гъвкава и можете да работите от дома си за клиенти от цял свят само с интернет връзка.

Започнете и намерете работа с нашето ръководство за работа на свободна практика.

Продавайте дрехите си

Продавайте дрехите си - Как?NET


ebay-logoКогато става въпрос за разчистване на гардероба срещу пари, eBay отдавна е любим. Онлайн търговете са сигурен начин да превърнете якето без ръкави в твърди пари.

Съществуват още много платформи за продажба на дрехи втора употреба, които улесняват още повече продажбата на нежеланите дрехи онлайн, включително приложения като Depop и Vinted.

Открийте най-добрите пазари с нашето ръководство за продажба на дрехи онлайн, заедно със съвети как да печелите пари от продажба в eBay.

Продавайте своите истории и видеоклипове


Ако имате интересна история, можете да опитате да я продадете на вестниците или на марка, която е вирусна в социалните мрежи. Ще ви е необходима поне една снимка, а в идеалния случай и видеоклип.

Един от екипа на Save the Student имал нещастието гълъб да разбие прозореца му в университета и продал историята на The Sun за 50 паунда.

Някои национални телевизионни програми като You’ve Been Framed също ще ви платят до 250 GBP за забавни кадри. Или просто го публикувайте сами в YouTube с реклами…

Създаване на видеоклипове в YouTube
лого на youtubeСпоред последните статистики сега гледаме повече видеоклипове в YouTube, отколкото търсим в Google.

А с партньорската програма на YouTube можете да печелите от създаването и качването на видеоклипове. Ще получавате процент от приходите от реклама на 1000 гледания.

В зависимост от това колко успешни сте (вирусен характер, време на гледане, база абонати и тема) можете да спечелите много пари. Всяка седмица има много примери за YouTube потребители, които превръщат това в своя кариера.

За повече съвети прочетете нашето ръководство за печелене на пари от YouTube.

Гледайте видеоклипове


Ако създаването на видеоклипове ви звучи като тежка работа, да получавате пари за гледане на видеоклипове онлайн трябва да е един от най-лесните начини за печелене на пари, изобщо.

Най-популярните уебсайтове са Swagbucks и InboxPounds. Те буквално ви плащат, за да седите и да гледате реклами и видеоклипове, които се надяват да станат вирусни.

Ако гледането на видеоклипове е вашето нещо и искате да печелите пари от вкъщи, отидете на нашия пълен списък с начини за печелене на пари от гледане на видеоклипове.

Намиране на имоти за инвеститори
Всички знаем колко много пари има в имотите, но на пръв поглед може да си мислите, че този пазар е забранен.

Истината е, че много хора печелят много пари, като намират подходящи имоти за богати инвеститори, които не разполагат с достатъчно време.

Трикът е в намирането на имоти под пазарната стойност (BMV). Избягвайте агенциите за недвижими имоти и вместо това разлепете във вашия район листовки с вашите данни за контакт, в които предлагате да купите къщи за пари в брой.

След това се обърнете към инвеститорите в имоти с предложение да им предадете подробности за имоти на по-ниски цени в замяна на процент от продажната стойност.

В повечето градове се провеждат ежемесечни събития за създаване на мрежи за наемодатели и инвеститори в имоти. Проследете ги, запишете се, облечете се най-добре и отидете с много визитни картички. Групите за инвестиране в недвижими имоти в LinkedIn също са добро място за осъществяване на първоначални контакти.

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.9 / 5. Брой гласове: 154

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!