Как се разработва крипто портфейл?

5
(204)

През последните години пазарът на криптовалути отбеляза забележителен растеж. Търговците на криптовалути реализират огромни печалби от инвестициите си и изглежда, че тази тенденция ще продължи още дълго време.

Бъдещето на търговията с криптовалути изглежда обещаващо, така че сега е добър момент да инвестирате в разработването на портфейл за криптовалути за широка потребителска база.

Въпросът е как да създадете атрактивен портфейл за криптовалута, който да се хареса на потребителите?

В този блог ще обсъдим ключовите елементи на един портфейл за криптовалута – защо е необходим, функциите, които трябва да бъдат включени в него, и как да разработим невероятен портфейл за криптовалута.

Да започнем!

Какво е портфейл за криптовалута?

какво е портфейл за криптовалута - Как?NET

Както всеки друг цифров портфейл, портфейлът за криптовалута помага на потребителите да съхраняват, изпращат и получават криптовалута.

Това е софтуер, който сигурно съхранява криптовалути и проследява записите на техните транзакции (покупки, продажби и заеми). Потребителите могат лесно да изтеглят и инсталират портфейл за криптовалута на своя смартфон или на всяко друго съвместимо устройство.

Ето как работят портфейлите за криптовалути:

За да извършвате транзакции с криптовалути, се нуждаете от две неща – първото е адресът на портфейла ви, известен също като публичен ключ, а второто е частният ви ключ.

Публичният ключ е нещо като номера на банковата ви сметка. Можете да споделите номера на банковата си сметка с други хора или институции, за да изпращате или получавате пари. По същия начин можете да споделите публичния си ключ, който е адресът на вашия портфейл, за да получавате криптовалута от други хора.

Частният ключ е като паролата на банковата ви сметка. Той представлява уникална комбинация от букви и цифри, която трябва да пазите в тайна, за да имате достъп до банковата си сметка и да извършвате транзакции. По същия начин трябва да пазите в тайна частния си ключ, за да имате достъп до портфейла си с криптовалута и да извършвате транзакции.

За да извършите транзакция, трябва да въведете частния си ключ, който действа като цифров подпис за потвърждаване на транзакцията. Това гарантира, че транзакцията е сигурна и не може да бъде променена или отменена.

Портфейлите за криптовалута имат и удобен интерфейс, който ви позволява лесно да преглеждате баланса си, да извършвате трансакции и да проследявате историята на трансакциите си.

Съществуват различни видове портфейли за криптовалути, включително онлайн портфейли, софтуерни портфейли, хардуерни портфейли и хартиени портфейли. Всеки тип има свой собствен набор от функции и предимства и можете да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Видове крипто портфейли

видове крипто портфейли - Как?NET

В зависимост от това какво потребителите планират да правят с криптовалутите, има различни видове крипто портфейли, които може да използват.

Например, много дългосрочни инвеститори в криптовалути планират да задържат своите портфейли за продължителен период от време. Ето защо те могат да изберат портфейл, който има отлични функции за сигурност. От друга страна, потребителите, които активно търгуват с криптовалути, може да търсят удобство и бързина.

Въз основа на това дали портфейлът може да бъде свързан с интернет или не, той се категоризира като:

Студен портфейл
Това са хардуерни портфейли. Те съхраняват вашите ключове офлайн на устройство, което не е свързано с интернет. Много от популярните студени портфейли за съхранение изглеждат като USB устройства.

Понякога като студено хранилище се използват и хартиени портфейли – с отпечатана информация за вашите публични и частни ключове, както и с QR код, който може да бъде сканиран за достъп до средствата ви. Предимството на хартиените портфейли е, че са много евтини и лесни за използване, но също така са уязвими от физически повреди и кражби.

Горещ портфейл
Това са софтуерни портфейли, които съхраняват вашите ключове онлайн, на компютър или смартфон. Горещите портфейли са лесни за настройка и използване, но също така са по-уязвими към хакерски атаки.

Настолен портфейл
Настолните портфейли се инсталират на вашия компютър и са достъпни само от това конкретно устройство. Те са сравнително сигурни, но също така са уязвими към зловреден софтуер и вируси.

Онлайн портфейл
Онлайн портфейлите, известни още като уеб портфейли, са достъпни чрез уеб браузър и се съхраняват на отдалечен сървър. Те са удобни за използване, но са и по-малко сигурни, тъй като ключовете се съхраняват на сървър на трета страна.

Мобилен портфейл
Мобилните портфейли се инсталират на вашия смартфон и са много удобни за използване. Те също така са по-малко сигурни, защото са свързани с интернет и могат да бъдат хакнати.

Независимо от вида на портфейла, който сте избрали, важно е да имате предвид, че сигурността на вашите средства зависи от мерките за сигурност, които предприемате. Винаги използвайте силни пароли и активирайте двуфакторна автентикация. Поддържайте софтуера си в актуално състояние и избягвайте да използвате обществен Wi-Fi, когато осъществявате достъп до портфейла си.

 

Защо е необходима разработка на портфейл за криптовалута?

защо е необходима разработка на портфейл за криптовалута - Как?NET

След феноменалния успех на криптовалути като Bitcoin и Ethereum все повече хора започнаха да инвестират в криптовалути. Всъщност на пазара от време на време се появяват нови криптовалути.

Въпреки че някои криптовалути като Биткойн и Етериум предлагат свои собствени криптопортфейли, търговците, които желаят да инвестират в различни криптовалути, търсят криптопортфейли, които са съвместими с много други криптовалути.

Освен това портфейлите за криптовалути имат различни бизнес приложения. Предприятията могат да създават свои собствени криптовалутни портфейли и да ги интегрират с платежни и други бизнес решения.

Мобилният портфейл за криптовалута е широко използван блокчейн портфейл. След като изтеглите мобилното приложение на смартфона си, достъпът до него е възможен навсякъде, дори във физически магазини.

Мобилните приложения за криптовалута са често търсени – компаниите избират да ги създават, защото предлагат удобен и сигурен начин за управление и прехвърляне на криптовалута. Освен това мобилните приложения за криптовалута могат да се използват за извършване на покупки и плащания в различни условия, включително онлайн и в магазини за тухли и хоросан.

  • Те са по-малки и не толкова сложни в сравнение с други портфейли.
  • С тях прехвърлянето на цифрови валути става по-бързо, по-лесно и по-удобно.

Освен това крипто транзакциите с тези портфейли са анонимни, криптирани, евтини и децентрализирани.

Транзакциите чрез мобилни портфейли осигуряват най-високо ниво на сигурност, тъй като потребителите са защитени от измами и подправяне на данни.

Как да създам портфейл за криптовалута?

 

как да създам портфейл за криптовалута - Как?NETС правилния план можете да създадете популярно приложение за портфейл за криптовалута.
Нека научим как да процедираме и да разработим приложение за криптовалута.
Разбиране на блокчейн и криптовалута
Блокчейн технологията играе жизненоважна роля при разработването на крипто приложения.
Ако искате да създадете приложение за криптопортфейл, първо трябва да изучите света на блокчейн и криптовалутите.
Блокчейн е обещаваща и революционна технология, която прави цифровите валути (криптовалутите) работещи, точно както интернет прави възможна електронната поща. Както подсказва името, блокчейн е верига от блокове, в която блоковете съдържат цифрова информация (данни), а веригата е криптографският принцип, използван за свързване на блоковете с данни. Цялата цел на използването ѝ е да се позволи споделянето на ценни данни по сигурен начин.
Използване на стандартни библиотеки с отворен код за криптовалути
Повечето криптовалути са с отворен код. Следователно не е необходимо да изобретявате колелото наново. Можете да използвате безплатни библиотеки и инструменти, които вече са налични, като например BitcoinJ SDK или Coinbase SDK.

Coinbase SDK е междуплатформена Java библиотека. Тя помага на разработчиците да създадат портфейл за криптовалута за платформите iOS и Android. Освен това тази библиотека поддържа много популярни езици, като Python, Java, Ruby и други.

BitcoinJ SDK е лесна за използване и се предлага с подробна документация. Освен това BitcoinJ е съвместима с JVM и позволява работа с неговите езици като C++, JavaScript, Ruby, Python и други.

Използване на API

Използването на API е чудесен начин за създаване на богато на функции приложение за портфейл за криптовалута. Когато използвате API за разпределена счетоводна книга, това ви позволява лесно да синхронизирате криптопортфейла си с блокчейн екосистемата. Ето няколко от най-популярните API, от които можете да избирате: Coinbase, Bitcore, SimpleSwap и Factom.

Използвайки API, вашият екип от разработчици може да предприеме необходимите стъпки за много кратко време, което увеличава скоростта на разработване на приложения. Освен това използването на API може да ви спести време и усилия за изграждане на сигурна и надеждна бекенд инфраструктура от нулата. Важно е обаче внимателно да обмислите надеждността и сигурността на API, който сте избрали да използвате, както и всички свързани с него такси или разходи.

Go Cloud

При тази стъпка трябва да изберете подходящите облачни платформи за вашето приложение. Ако разработвате уеб приложения, можете да изберете PaaS (Platform-as-a-service – платформа като услуга).

За разработването на приложение за портфейл за криптовалута обаче трябва да потърсите доставчик на BaaS (Blockchain as a Service) и да интегрирате неговата облачна услуга в приложението си. Продуктите BaaS се предлагат от компании като Amazon, Azure и Microsoft.

В зависимост от вашите изисквания и нужди можете да изберете един от тях и да разработите сигурно приложение за криптовалутен портфейл.

Изберете правилния технологичен стек

Правилният технологичен пакет ще осигури необходимия успех на вашето приложение. Например, ако искате да създадете уеб приложение, можете да използвате Node.js или Angular.js, заедно с HTML5 и CSS3, което ще ви помогне да създадете мащабируемо криптографско уеб приложение. Когато създавате native приложение за Android, можете да изберете Java или Kotlin. За приложения за iOS можете да използвате Swift или Objective-C.

Акцентирайте върху сигурността

Сигурността е от първостепенно значение при създаването на приложение за портфейл за криптовалута. Ето защо е важно да гарантирате, че вашето приложение за криптовалута има първокласна сигурност. Можете да помислите за добавяне на допълнителни нива на сигурност към вашето приложение за портфейл за криптовалута с 2FA – сканиране на пръстови отпечатъци, идентификация на лицето и хардуерна автентификация. Разработчиците трябва да осигуряват непрекъснати актуализации на сигурността и бързо да идентифицират и отстраняват всякакви грешки в сигурността или други проблеми, като използват най-новите технологии.

Следете конкурентите си

Трябва да занете какво правят те и кои технологии са внедрили. Проверете техните функции, за да видите какви уникални функции можете да добавите към вашето приложение, за да се отличите от конкуренцията. Освен това е важно да вземете предвид потребителското изживяване, когато проектирате приложението си за портфейл за криптовалута. Уверете се, че интерфейсът е удобен за ползване и интуитивен за употреба. И накрая, не забравяйте да тествате старателно приложението си, преди да го пуснете. Това ще ви помогне да се уверите, че то е стабилно и сигурно.

  • Определете всички функции на вашето приложение.

  • Напишете кода на приложението си и го интегрирайте с базата данни.

  • Проектирайте прост и удобен за потребителя интерфейс.

  • Уверете се, че сте тествали добре портфейла си, преди да го пуснете.

Ключови функции, които да включите в приложението си за крипто портфейл

 

ключови функции които да включите в приложението си за крипто портфейл - Как?NET

Приложението ви за портфейл за криптовалута трябва да предлага подобрена функционалност, като същевременно отговаря на изискванията на вашата бизнес логика. Ето основните функции, които трябва да включите във вашето приложение за портфейл за криптовалута:

Удостоверяване на потребителя:

С популярността и стойността на криптовалутите, приложенията за портфейли са уязвими към много атаки за сигурност.

Ето защо винаги е най-добре да подобрите удостоверяването на потребителя на вашето приложение за портфейл за криптовалути с двуфакторно или многофакторно удостоверяване (2FA или MFA). 2FA или MFA осигурява допълнително ниво на сигурност, което много конвенционални приложения, които не са за криптовалути, не предлагат. То е в допълнение към потребителското име и паролата ви, за да направи достъпа до портфейла ви още по-сигурен.

Скенер за QR кодове

Функцията за сканиране на QR кодове увеличава скоростта, удобството, простотата и сигурността на транзакциите с приложението ви за криптовалутен портфейл.

Ако приложението ви за портфейл за криптовалута има интеграция на скенер за QR кодове, то може лесно да автоматизира сканирането на адреси на портфейли и публични ключове. В резултат на това то подобрява транзакциите с криптовалута само с едно кликване.

Вместо ръчно да въвежда всички дълги символи на публичните ключове един по един, потребителят на приложението може да сканира QR кода и информацията ще бъде извлечена чрез скенера. Това е безопасен и сигурен начин за извършване на транзакции с криптовалути.

Тази функция е предпочитана, защото без нея потребителите на приложението ще трябва да въвеждат дълги символи за адреса на портфейла, което увеличава вероятността да пропуснат няколко символа или да ги въведат неправилно.

Множество криптовалути

Вашият портфейл трябва да поддържа повече от една криптовалута.

Това е така, защото от време на време се добавят много различни валути и техните стойности продължават да се променят. Така че не бихте искали да държите много други портфейли, за да съхранявате криптовалутите си. Бихте ли го направили?

Така че вашето приложение за портфейл за криптовалути трябва да ви позволява лесно да извършвате транзакции с различни валути.

Хардуерен вход за портфейл

Вашето приложение трябва да позволява на потребителите да сканират хардуерен портфейл с помощта на QR код, за да изпращат и получават криптовалути.

Известия

Push известията са съществена функция, която позволява на вашите потребители винаги да бъдат предупреждавани и уведомявани за транзакции с криптовалути. С тази функция потребителите на вашето приложение за криптовалути ще бъдат уведомявани за цената на техните цифрови пари, за успеха, за това колко са похарчили и за друга важна информация.

Сигурност

Сигурността е най-важната функция, която трябва да притежава всяко приложение за портфейл за криптовалута. То трябва да има високо ниво на сигурност, за да защити активите на потребителите.

Лесно за използване

То трябва да е лесно за използване. Приложението трябва да е удобно за ползване, интуитивно и лесно за разбиране.

Бързи транзакции

Приложението трябва да има висока скорост на транзакциите, за да гарантира, че потребителите могат лесно и бързо да извършват транзакции.

Ниски такси

Приложението трябва да има ниски такси за транзакции, за да бъде по-привлекателно за потребителите.

Транзакции, базирани на блокчейн


Блокчейн технологията, на която трябва да се основава разработката на вашето крипто приложение, променя правилата на играта. Благодарение на нея вашите потребители ще могат да прехвърлят и получават цифрови валути чрез вашето крипто приложение по изцяло защитен от фалшификации и бърз начин.

Освен това те ще могат да преглеждат баланса си и цялата история на транзакциите. Това е така, защото всички транзакции се записват в блокчейн мрежата.

Управление на известните адреси
Тази функция има за цел да направи целия процес на транзакциите много по-гладък, бърз и удобен, като предостави на вашите потребители режим за управление на всички често използвани адреси.

Начини на плащане
Интегрираният във вашето приложение начин на плащане може да улесни потребителите в ефективната покупка или продажба на техните цифрови активи.


Допълнително излизане от сесията
Това е отлична функция за мерките за сигурност на вашето приложение. С нея, ако вашите потребители са неактивни, те ще бъдат автоматично изключени след определен период от време и ще трябва да влязат отново, ако искат да използват приложението.

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 5 / 5. Брой гласове: 204

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!