Как се стартира / отваря магазин за алкохол?

4.9
(95)

Ако искате да научите как да отворите магазин за алкохол, ще научите и някои трудни уроци и тайни на успеха.

Ако сте любител на виното, бирата или уискито, може би вече сте обмисляли да отворите собствен магазин за алкохол. Независимо дали смятате започването на нов бизнес за неосъществима мечта, или сте го обмисляли сериозно, трябва да знаете, че откриването на магазин за алкохол е един от най-трудните за започване бизнеси.

Но ние ще ви преведем през процеса на отваряне на магазин за алкохол, така че да се чувствате уверени, ако решите да се занимавате с това. Дори разполагаме с информация от успешни собственици на бизнес, която да ви помогне да се ориентирате.

Как да отворите магазин за алкохол: Ръководство стъпка по стъпка

Как да отворите магазин за алкохол Ръководство стъпка по стъпка - Как?NET

Откриването на магазин за алкохол е един от най-регулираните бизнеси, затова трябва да обърнете специално внимание на следните стъпки.

Изготвяне на бизнес план

Изготвяне на бизнес план

Преди да пристъпите към създаването на бизнеса си, ще трябва да напишете бизнес план и да направите доста проучвания. Както споменахме, магазините за алкохол са едни от най-трудните за стартиране и поддържане на бизнес, така че искате да сте сигурни, че сте извършили дължимата проверка, преди да стартирате бизнеса си. Ако купувате магазин за алкохол, който вече се справя добре, тази стъпка ще бъде по-лесна, отколкото ако изграждате такъв от нулата и току-що започвате.

Вашият бизнес план, независимо дали го пишете сами или използвате шаблон за бизнес план, трябва да включва проучване на пазара, което да показва, че във вашия район има голямо търсене на магазин за алкохол. Ако има конкуренти, трябва също да направите проучване за тях, какво предлагат и как можете да го направите по-добре.

Трябва също така да помислите откъде ще се снабдявате с продукти. Когато съставяте бизнес плана си за откриване или закупуване на магазин за алкохол, сред най-важните фактори ще бъде инвентарът. Но в бизнеса с магазини за алкохол съображенията ви за запасите ще убият бизнеса ви, ако не знаете как наличието на напълно заредени рафтове влияе на начина, по който клиентите възприемат вашия магазин сред пейзажа на другите.

Например The Wine Cave в Бруклин, собственост на Моше Майер, е възхваляван в Yelp за това, че разполага с богат избор от бърбън. В друго ревю се споменава, че е „зареден от горе до долу с алкохол, вино, шампанско, пенливо вино, червени, бели, пино, малбек и всичко между тях“. Но този вид инвентар – повече от 3000 продукта – струва на Майер милиони.

Планът ви трябва да включва подробности за това откъде ще получите финансиране, кога планирате да излезете на печалба и други финансови прогнози, организацията на бизнеса ви, както и плана за маркетинг и продажби, който имате.

Намерете магазина или мястото, което искате да купите или наемете

Намерете магазина или мястото което искате да купите или наемете - Как?NET

Ако искате да купите магазин за алкохол, вместо да го отворите сами, ще трябва да намерите магазин за алкохол, който се продава и е във вашия ценови диапазон. Колкото по-добра е вече формата на бизнеса, толкова по-голям е шансът да успеете да получите заем за закупуването му.

Трябва да вземете предвид квартала, в който се намира бизнесът, местоположението на бизнеса и неговите съоръжения, настоящата дейност, която извършва магазинът за алкохол, и какво можете да добавите към бизнеса, като го закупите. Ще трябва да разгледате и причините, поради които настоящият собственик продава. Ако той или тя просто се пенсионира след успешна кариера, тогава вие лесно можете да заемете мястото му и да реализирате печалба. Ако обаче той не реализира достатъчно продажби, за да покрие наема, може би ще искате да помислите два пъти, преди да заложите собствените си пари.

Ако отваряте свой собствен чисто нов магазин за алкохол, ще трябва да намерите помещение под наем или да го купите. Ще трябва да се уверите, че то е одобрено за продажба на алкохол и че разполага с всички необходими детайли. Това означава складови помещения, охрана, място, където можете да приемате пратки и доставки, и евентуален паркинг за клиентите.

Получаване на финансиране

получаване на финансиране - Как?NET

Възможно е да се нуждаете от бизнес кредит, за да закупите съществуващ магазин за алкохол, а вероятно и ако отваряте магазин за алкохол. Не само че ще ви трябват средства за закупуване на бизнеса, доставките или местоположението, но и поддържането на дейността му, след като сте го закупили или открили, е още по-скъпо.

„За да успеете в индустрията за производство на алкохол, трябва да разполагате с много пари“, казва Майер. „За да не изоставате от големите магазини, трябва да имате най-добрите оферти. Така че трябва да имаш милиони долари в инвентар и затова много магазини за алкохол не печелят пари.“

Вероятно ще трябва да кандидатствате за заем, за да купите бизнес или да отворите нов бизнес. Вашият бизнес и личен кредит ще бъдат разгледани заедно с паричния поток на бизнеса, какво планирате да добавите към бизнеса, как планирате да печелите пари и др. Можете също така да разгледате възможността за финансиране на инвентар в магазин за алкохол, за да подпомогнете финансирането на това скъпо начинание.

Не забравяйте, че разполагате с надеждния си бизнес план, който можете да използвате, за да покажете на потенциални инвеститори, семейство и приятели, както и на банки или алтернативни кредитори, за да покажете как планирате да получите възвръщаемост на всяка инвестиция, която някой е готов да направи. В началото на бизнес процеса може да ви се наложи да търсите финансиране чрез заеми от приятели и семейство, а може би дори чрез групово финансиране.

Може да е трудно да получите финансиране от други, по-традиционни източници, като банки или онлайн кредитори, когато тепърва започвате. Но имайте предвид тези източници, след като бизнесът ви е установен за година или две или имате силни финансови данни, които да покажете.

Регистрирайте бизнеса си

Регистрирайте-бизнеса-си

След като вече имате бизнес план и местоположение, е време да регистрирате бизнеса си. За целта трябва да изберете име на фирмата и юридическо лице. Магазинът за алкохол е забавно име за бизнес, но ще трябва да се уверите, че името, което искате за вашия магазин за алкохол, е налично.

В повечето щати можете да проверите дали името, което искате за вашия бизнес, е налично онлайн в съответната агенция за регистрация. Секретарят на щата често има онлайн регистър, в който можете да проверите състоянието на името и да се регистрирате за името. Може също така да поискате да извършите бързо търсене в Google и патентите и търговските марки на САЩ, за да се уверите, че името ви не е заето от друг популярен бизнес. В края на краищата, ако потенциалните клиенти търсят името на вашата фирма онлайн, искате вашата фирма да бъде тази, която ще намерят.

Втората част от тази стъпка е да изберете бизнес структура. Можете да изберете да отворите магазина си за алкохол като едноличен търговец или като събирателно дружество. Въпреки това, макар че тези видове стопански субекти изискват най-малко документи, те също така няма да ви защитят в случай, че магазинът ви за алкохол се сблъска с правни проблеми. За тази степен на защита ще трябва да изберете дружество с ограничена отговорност (LLC) или корпорация. Препоръчваме ви на този етап да се консултирате с бизнес адвокат или данъчен специалист, за да сте сигурни, че избирате най-добрата структура за вашия бизнес. След като вземете решение, ще го регистрирате в щата, в който ще оперирате. Отново, това вероятно ще бъде направено при секретаря на щата или в офиса на търговската камара.

Получаване на лицензи, разрешителни и застраховки

как се стартира отваря цветарски магазин 19

Както при всеки друг бизнес, ще трябва да се сдобиете с необходимите лицензи, разрешителни и застраховки, за да управлявате законно магазина си за алкохол. Мечтите ви за откриване или закупуване на магазин за алкохол вероятно не включват дълга пътека от разрешителни за кандидатстване. Но в реалния свят отварянето на бизнес става именно така. А получаването на тези лицензи изисква много проучвания, време и пари.

Цената на лицензите за продажба на алкохол варира в зависимост от щата – и както можете да се досетите, тя може да достигне десетки (или стотици) хиляди долари. Към главоболията, свързани с лицензирането, се прибавя и фактът, че всеки град, окръг и щат има различни правила и закони. Можете да проверите тук, за да разберете с кой отдел във вашия щат ще си имате работа, когато се опитвате да уредите всичко за вашия бизнес. Имайте предвид, че в зависимост от вашия щат и от това дали в него има сини закони, може да не можете да продавате алкохол преди определен час от денонощието или в определени дни от седмицата, например в неделя.

Разберете какво ще ви е необходимо от Бюрото за данъци и търговия с алкохол и тютюн (TTB) – структурата, която отговаря за прилагането на законите, „регулиращи производството, вноса и търговията на едро с алкохол; производството и вноса на тютюн; етикетирането и рекламата на алкохол“. Ще трябва да се регистрирате в TTB и да спазвате всички техни правила и разпоредби за отрасъла.

Ако сте си направили труда да разберете как да отворите или да купите магазин за алкохол, не искате да рискувате бизнесът ви да бъде затворен заради неправилно издадени разрешителни – или изобщо без разрешителни. Потърсете бизнес адвокат, ако се чувствате несигурни в някоя от тези стъпки, особено в тази.

Освен това трябва да сключите бизнес застраховка за вашия магазин за алкохол. Както споменахме, в магазина ви вероятно ще има инвентар за милиони долари. Ако нещо се случи с тези бутилки, ще искате да сте сигурни, че сте покрити. Освен стандартните бизнес полици, като например за търговска собственост, обща отговорност и обезщетение на работниците (ако планирате да наемате служители), трябва да разгледате и застраховка за отговорност за алкохол.

Колко струва да отворите магазин за алкохол?

Колко струва да отворите магазин за алкохол - Как?NET

Откриването на магазин за алкохол е доста скъпо. Първоначалните разходи ще бъдат едни от най-скъпите, с които ще се сблъска вашият бизнес.

Закупуването на помещение, инвентар, служители, завършването на ремонта, инсталирането на касов апарат и всичко останало, което е свързано с отварянето на магазин за алкохол, струва пари. Освен това трябва да вземете предвид и разходите за лицензи и регистрации, които могат да достигнат до 10 000 долара.

Местоположението на новия ви магазин за алкохол ще окаже влияние върху цената, но можете да очаквате да похарчите минимум 100 000 USD за откриването на вашия магазин за алкохол.

Допълнителни съображения

Преди да се заемете с уточняване на подробностите относно откриването или закупуването на магазин за алкохол, ще трябва да вземете предвид още няколко неща, включително:

Съвременният потребител е по-интелигентен от всякога, затова бъдете експерт в своята област.

Съвременният потребител е по интелигентен от всякога затова бъдете експерт в своята област. - Как?NET

Преди клиентите да стигнат до магазина ви, можете да се обзаложите, че вече са проучили сайтовете за ревюта на клиенти и оценките на продуктите. Пазаруването вече не е нещо, което започва, когато клиентът влезе в магазина ви; често дотогава преживяването е почти приключило. Благодарение на услуги като Drizzly и Minibar много клиенти дори се опитват да избегнат изцяло личното общуване.

Майер казва, че образованието е това, което прави разликата – независимо дали те четат ревюта, блогове или нещо друго.

„[Преди] хората не знаеха за винарските изби“, казва Майер. „Сега хората проверяват рейтингите. Хората проверяват за оферти. Хората проверяват как се справят винарните.“

Когато обмисляте да отворите или закупите магазин за алкохол, ще искате да сте сигурни, че поставяте приоритет на собственото си образование. Ако търговците на дребно искат да впечатлят изискванията на по-мъдрия и финансово по-съобразителен потребител, те ще трябва да достигнат ниво на майсторство в своята област. За да се отличи от другите магазини за алкохол в квартала, Майер посочва своя над десетгодишен опит в алкохолната индустрия. От 17-годишна възраст той работи във винарни, след което в продължение на няколко години организира дегустации за компании.

„Много хора идват специално при мен, защото знаят, че разбирам малко от това как работи небцето“, казва Майер. А отзивите за The Wine Cave в Yelp доказват, че ако търсите предложения какво да съчетаете със следващата си вечеря или просто да опитате следващия екзотичен алкохол, Майер знае как да премине теста за вкус.

„Ако някой дойде в магазина ми и ме попита за вино за първи път, ще го попитам дали слага захар в кафето си“, обяснява Майер. „Ако слагат захар в кафето си, знам, че харесват по-сладки вина, затова ще им дам калифорнийско вино. Но ако не го правят, ще им дам френско вино. Те са по-сериозни пиячи. Те могат да пият черно кафе.“

Но когато отворите магазин за алкохол, знанията ви трябва да се простират отвъд просто вашия продукт. Умните предприемачи са наясно и с всички останали фактори, които влияят върху финансовото здраве на техния бизнес. Например, познавайте квартала си. Кои са хората, които обслужвате? Преди да подпишете договор за наем, помислете за връзка с местната търговска камара, за да получите по-добра представа за целевия си пазар. Дали ще обслужвате колежани или консервативни жители на предградията? Това ще окаже значително влияние върху начина, по който ще правите бизнес.

Търсите инвестиция или бизнес финансиране?

Търсите инвестиция или бизнес финансиране - Как?NET

Вероятно веднъж или два пъти сме казвали, че отварянето или закупуването на магазин за алкохол е свързано с доста големи първоначални разходи. Когато изготвяте бизнес плана си за това как да отворите магазин за алкохол, помислете за източника на финансиране на бизнеса.

Ако си партнирате с някого за инвестиция – може би с колега енофил – уверете се, че сте получили условията си в писмен вид (особено ако става въпрос за заем от приятел или семейство).

Що се отнася до традиционните възможности за финансиране, ще бъдем откровени: в отрасъл с труден процент на успеваемост и ограничен паричен поток, в началото може да ви е трудно да убедите кредитор да ви отпусне пари за заем за малък бизнес. При все това имате няколко реални възможности за заеми за стартиране на бизнес.

Изненадващ вариант, който може да искате да обмислите, особено ако имате силен кредитен рейтинг, е бизнес кредитна карта с 0% начален ГПР. Тук можете да получите необходимата ви ликвидност с времевата рамка, за да дадете тласък на новия си бизнес, преди балансът ви да стане дължим – има дори няколко карти с 12-месечни интро периоди. Само се уверете, че можете да изплатите баланса си, преди да изтече интро периодът и да се въведе променлив ГПР.

Каква е вашата отличителна черта на пазара?

Каква е вашата отличителна черта на пазара - Как?NET

Сигурни сме, че сте избрали място с много клиенти, които обичат алкохола. Но ако сте го избрали поради наличието на съществуващи магазини, изборът ви може да се обърне срещу вас – тоест, ако не изберете точка на диференциация.

Какво е вашето нещо? Имате ли най-добрата селекция от розе в щата или внасяте шери, за което никой не е чувал? Предлагате ли класове, в които учите съседите на разликата между уискито в котел и уискито в колона? Каквато и страст да ви е накарала да измислите как да отворите магазин за алкохол, преминете на следващото ниво и я използвайте, за да отличите магазина си от конкурентите.

Заключение

Общата тема, която можете да видите тук? За да се научите да откривате магазин за алкохол, са необходими пари. Това е бизнес, който изисква много пари, така че преди да се заемете с него, се уверете, че сте подготвени да намерите достъп до капитал предварително, и се ангажирайте да знаете, че ще трябва да вложите значителни средства, за да получите нещо.

Но ако наистина сте в състояние да се изправите пред тези предприемачески пречки, да ги обмислите стратегически и да установите, че все още имате страст към отварянето на магазин за алкохол, сте добре подготвени за един последен съвет от Майер от The Wine Cave: Не забравяйте, че все още не сте шефът. Клиентът е шефът.

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.9 / 5. Брой гласове: 95

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!