Как се стартира / отваря наргиле магазин?

Съдържание на статията

4.9
(55)

Наричан още кафене за наргиле, бар за шиша или бърлога за наргиле, магазинът за наргиле е място, където клиентите отиват да пушат шиша. Този ароматизиран тютюн се пуши през тръба и може да се ползва от няколко души. В магазините за наргиле може да се заплаща за време, за тръба или за количество тютюн.

Създайте магазин за наргиле, като следвате тези 10 стъпки:

 • Планирайте своя магазин за наргиле
 • Формиране на вашия магазин за наргиле като юридическо лице
 • Регистрирайте своя магазин за наргиле за данъчни цели
 • Открийте бизнес банкова сметка и кредитна карта
 • Създаване на счетоводство за вашия магазин за наргиле
 • Получаване на необходимите разрешителни и лицензи за вашия магазин за наргиле
 • Сключете застраховка за магазин за наргиле
 • Определете марката на Вашия магазин за наргиле
 • Създаване на уебсайт на вашия магазин за наргиле
 • Настройте своята бизнес телефонна система

Стартирането на бизнес е свързано с нещо повече от регистрирането му в държавата. Съставихме това просто ръководство за стартиране на вашия магазин за наргиле. Тези стъпки ще гарантират, че новият ви бизнес е добре планиран, регистриран правилно и отговаря на изискванията на закона.

Планирайте бизнеса си

Планирайте-бизнеса-си

Ясният план е от съществено значение за успеха на предприемача. Той ще ви помогне да очертаете спецификите на вашия бизнес и да откриете някои неизвестни. Няколко важни теми, които трябва да разгледате, са:

 • Какви са началните и текущите разходи?
 • Кой е вашият целеви пазар?
 • Колко можете да таксувате клиентите?
 • Как ще наречете бизнеса си?

За щастие ние сме направили голяма част от тези проучвания вместо вас.

Какви са разходите, свързани с откриването на магазин за наргиле?

Какви са разходите свързани с откриването на магазин за наргиле - Как?NET

Началната цена на магазин за наргиле е около 40 000 USD. Тази цена включва наличието на хубаво търговско помещение, което да се финансира. Тя включва също лицензиране и застраховка. Другите разходи включват набавянето на използваеми наргилета и шиша. Обикновено един магазин разполага с между 10 и 30 наргилета. Всяко от тях може да струва до 150 долара.

Какви са текущите разходи за магазин за наргиле?

Какви са текущите разходи за магазин за наргиле

Текущите разходи включват наем, комунални услуги, почистване, подмяна на наргилетата и шиша. Обикновено дейността на един магазин за наргиле струва около 2000-3000 долара на месец. Закупуването на 50-грамов контейнер с шиша може да струва само 10 долара. Един и същ контейнер може да се разпредели между няколко наргилета, което води до печалба от около 100 USD.

Кой е целевият пазар?

Кой е целевият пазар 1 - Как?NET

Най-добрите клиенти са тези, които не са шумни. Тъй като пушачите на наргиле трябва да са поне на 18 години, културата на пушене на наргиле може да бъде хаотична. Наргилетата са крехки и собственикът на магазин за наргиле ще загуби пари, ако наргилетата му се счупят. Всяко изгубено наргиле намалява общия брой на хората, които ще купуват услуги. Идеалните клиенти са тихи. Те също така са посетители, които се връщат отново. Магазините за наргилета печелят много пари от познати, като често създават оферти и отстъпки за тях

Как магазинът за наргилета печели пари?

Как магазинът за наргилета печели пари

Магазинът за наргиле печели повечето си пари, като дава на посетителите наргиле за пушене. Сеансът по пушене на наргиле се заплаща или преди да започне, или след края му. Обикновено едно наргиле се споделя между двама и четирима души. В магазините за наргиле може да се заплаща на час или да се заплаща според размера на купата. Обикновено магаизнът за наргилета определя цената на купата според това колко шиша може да побере. Голямата купа, например, може да гори по-дълго. Поради тази причина пушенето в нея е по-скъпо.

Магазините за наргиле могат да печелят пари и като продават шиша отделно. Или пък могат да продават наргилета и аксесоари за наргиле. Тези аксесоари включват въглени, маркучи и вази. В други магазини за наргиле може да се продава храна или дори алкохолни напитки.

Колко можете да таксувате клиентите?

Колко-можете-да-таксувате-клиентите-1

Клиентите могат да бъдат таксувани с около 10 долара за пушене за един човек, 15 долара за пушене за трима души и 20 долара за пушене за четирима души. Всяко „преживяване“ включва едно наргиле за пушене. Ако желаете, можете да предложите и да замените шишето в купата. Това не е необходимо, но определено може да задържи клиентите, ако е балансирано спрямо разходите.

Каква е печалбата на магазина за наргиле?

Каква е печалбата на магазина за наргиле - Как?NET

Ако е успешен, магазинът за наргилета може да печели доста пари. Средната печалба е около 150 000 долара.

Как можете да направите бизнеса си по-печеливш?

Как-можете-да-направите-бизнеса-си-по-печеливш-2

За да станете по-печеливши, трябва да създадете стимули. Тъй като шишането е нишова форма на забавление, много клиенти ще се върнат в наргиле барове с уникална атмосфера. Помислете за приемане на план за отстъпки, награждаване на завръщащи се клиенти или предлагане на храна и напитки.

Как ще наречете бизнеса си?

Как-ще-наречете-бизнеса-си-2

Когато регистрирате име на фирма, препоръчваме да проучите името на фирмата, като проверите:

 • Федерални и щатски регистри за търговски марки
 • платформи на социални медии
 • наличност на уеб домейн.

Много е важно да подсигурите името си на домейн, преди някой друг да го направи.

Създаване на фирма

Създаване-на-фирма

Най-често срещаните видове бизнес структури са едноличен търговец, партньорство, дружество с ограничена отговорност (LLC) и корпорация.

Създаването на юридическо лице за стопанска дейност, като например LLC или корпорация, ви предпазва от лична отговорност в случай на съдебен процес срещу вашия магазин за наргилета.

Регистрация за данъци

Регистрация-за-данъци-1

Преди да отворите бизнес, ще трябва да се регистрирате за различни данъци.

В зависимост от това каква бизнес структура сте избрали, може да имате различни възможности за това как ще се облага бизнесът ви. Например, някои LLC могат да се възползват от облагането като S корпорация (S corp).

Откриване на бизнес банкова сметка и кредитна карта

Откриване-на-бизнес-банкова-сметка-и-кредитна-карта

Използването на специални бизнес банкови и кредитни сметки е от съществено значение за защитата на личните активи.

Когато личните и служебните ви сметки са смесени, личните ви активи (дом, кола и други ценности) са изложени на риск в случай на съдебен процес срещу бизнеса ви. В бизнес правото това се нарича „пробиване на корпоративния воал“.

Освен това научаването на това как да изградите бизнес кредит може да ви помогне да получите кредитни карти и друго финансиране на името на вашия бизнес (вместо на ваше), по-добри лихвени проценти, по-високи кредитни линии и др.

Откриване на бизнес банкова сметка

Откриване-на-бизнес-банкова-сметка-и-кредитна-карта

Освен че е задължително условие при кандидатстване за бизнес заеми, откриването на бизнес банкова сметка:

 • Разделя личните ви активи от активите на компанията, което е необходимо за защита на личните активи.
 • Улеснява воденето на счетоводството и подаването на данъчни декларации.

Вземете бизнес кредитна карта

 • Разделете личните и служебните разходи, като поставите на едно място всички служебни разходи.
 • Изграждате кредитна история на фирмата си, която може да бъде полезна за набиране на средства на по-късен етап.

Създаване на бизнес счетоводство

Създаване-на-бизнес-счетоводство-1

Регистрирането на различните разходи и източници на приходи е от решаващо значение за разбирането на финансовите резултати на вашия бизнес. Воденето на точни и подробни отчети също така значително улеснява подаването на годишни данъчни декларации.

Получаване на необходимите разрешителни и лицензи

Получаване-на-необходимите-разрешителни-и-лицензи

Неполучаването на необходимите разрешителни и лицензи може да доведе до големи глоби или дори до закриване на бизнеса ви.

Държавни и местни изисквания за лицензиране на бизнеса

как се стартира отваря цветарски магазин 20

Възможно е да са необходими определени държавни разрешителни и лицензи за работа в магазин за наргиле.

За повече информация относно местните лицензи и разрешителни:

Проверете в офиса на секретаря на вашия град, град или окръг.


Потърсете съдействие от някоя от местните асоциации, изброени в указателя на американските асоциации за малък бизнес за местни бизнес ресурси.

Сертификат за обитаване

Сертификат-за-обитаване-1

Магазинът за наргиле обикновено се помещава в магазин. Предприятията, които работят на физическо място, обикновено се нуждаят от сертификат за ползване (CO). CO потвърждава, че са спазени всички строителни норми, закони за зониране и правителствени разпоредби.

 • Ако планирате да наемете място:
 • Обикновено отговорността за получаване на CO е на наемодателя.
 • Преди да наемете мястото, потвърдете, че наемодателят има или може да получи валидно разрешително за напускане, което е приложимо за магазин за наргиле.
 • След основен ремонт често се налага издаването на нов CO. Ако преди откриването на заведението ще се извършва ремонт, препоръчваме да включите в договора за наем текст, в който се посочва, че плащанията по наема няма да започнат, докато не бъде издадено валидно СО.
 • Ако планирате да закупите или построите място:
 • Ще бъдете отговорни за получаването на валидно разрешение за ползване от местния държавен орган.
 • Прегледайте всички строителни норми и изисквания за зониране за местоположението на вашия бизнес, за да сте сигурни, че магазинът ви за наргиле ще отговаря на изискванията и ще може да получи разрешително за ползване.

Получаване на бизнес застраховка

Получаване-на-бизнес-застраховка

Също както при лицензите и разрешителните, бизнесът ви се нуждае от застраховка, за да работи безопасно и законосъобразно. Бизнес застраховката защитава финансовото благосъстояние на вашата компания в случай на покрита загуба.

Съществуват няколко вида застрахователни полици, създадени за различни видове бизнес с различни рискове. Ако не сте сигурни за видовете рискове, пред които може да е изправен вашият бизнес, започнете със застраховка „Обща гражданска отговорност“. Това е най-често срещаното покритие, от което се нуждаят малките предприятия, така че е чудесно начало за вашия бизнес.

Определете своята марка

как-се-стартира-отваря-автосервиз 9

Вашата марка е това, което представлява компанията ви, както и начинът, по който бизнесът ви се възприема от обществеността. Силната търговска марка ще помогне на бизнеса ви да се открои сред конкурентите.

Как да популяризирате и продавате магазин за наргиле

Как да популяризирате и продавате магазин за наргиле - Как?NET

За щастие популяризирането на магазина за наргиле се грижи за себе си. Обикновено е достатъчно да се говори от уста на уста. Въпреки това можете да увеличите видимостта на вашия магазин за наргиле чрез маркетинг в магазини за алкохол, пред магазини за хранителни стоки, в близост до университетски кампуси и парти зони. След като магазинът за наргиле бъде „открит“, той обикновено бързо навлиза.

Как да накарате клиентите да се върнат

как-да-накарате-клиентите-да-се-върнат

Клиентите ще дойдат заради наргилето, но ще останат заради преживяването. Тъй като пушенето на шише е социално събитие, клиентите ще се насочат към всеки магазин, който предлага най-добрите удобства и цени. Обикновено това включва: ниска цена на шиша, свободни ограничения за пушене, информиран персонал, интересна среда и добри оферти.

Създаване на вашия бизнес уебсайт

създаване-на-вашия-бизнес-уебсайт

Въпреки че създаването на уебсайт е важна стъпка, някои може да се опасяват, че тя е непосилна за тях, защото нямат опит в изграждането на уебсайтове. Въпреки че това може да е било основателен страх през 2015 г., през последните няколко години уеб технологиите отбелязаха огромен напредък, който прави живота на собствениците на малък бизнес много по-лесен.

Ето основните причини, поради които не трябва да отлагате изграждането на уебсайта си:

 • Всички легитимни фирми имат уебсайтове – точка. Размерът или отрасълът на вашия бизнес нямат значение, когато става въпрос за онлайн бизнеса ви.
 • Акаунтите в социалните медии, като страници във Facebook или бизнес профили в LinkedIn, не заместват собствения ви уебсайт.
 • Инструментите за създаване на уебсайтове като GoDaddy Website Builder направиха създаването на основен уебсайт изключително лесно. Не е необходимо да наемате уеб разработчик или дизайнер, за да създадете уебсайт, с който можете да се гордеете.

Настройка на бизнес телефонна система

настройка-на-вашата-бизнес-телефонна-система

Създаването на телефон за вашия бизнес е един от най-добрите начини да запазите личния и служебния си живот разделени и поверителни. Това не е единственото предимство; то също така ви помага да направите бизнеса си по-автоматизиран, придава му легитимност и улеснява потенциалните клиенти да ви намират и да се свързват с вас.

Подходящ ли е този бизнес за вас?

Подходящ ли е този бизнес за вас

Всеки, който се интересува от шиша, наргиле или от културата на наргилето, трябва да отвори магазин. Магазинът за наргиле е добър бизнес за типове предприемачи, любители на дюнери и ценители на тютюна.

Какво се случва в един типичен ден в магазин за наргилета?

Какво се случва в един типичен ден в магазин за наргилета - Как?NET

Собственикът на магазин за наргилета отговаря за поставянето на наргилета за пушене. Собственикът на магазина трябва да се увери, че всички части на тръбите за наргиле са чисти. По подобен начин той трябва да се увери, че запасите от шиша на магазина са чисти и непокътнати. Собственикът на магазин таксува клиентите, следи за плащанията и почиства заведението. Магазините за наргиле обикновено са малки и могат да се управляват от един човек. Някои собственици на магазини за наргиле разполагат с наргилета за продажба. Те могат също така да продават шиша, маркучи за наргиле, чаши за наргиле и други аксесоари.

Кои са уменията и опитът, които ще ви помогнат да изградите успешен магазин за наргилета?

Кои са уменията и опитът които ще ви помогнат да изградите успешен магазин за наргилета - Как?NET

Собственикът на магазин за наргиле трябва да има добра представа за наргилетата. Той трябва да разбира как се пуши, как се измерва шиша, как да се грижи за наргилето и как да направи приятна сесия за пушене. Висококачествените собственици на магазини за наргиле разбират и културата на пушене на наргиле. Тъй като наргилето е близкоизточна новост, някои посетители отиват в магазините, за да опитат нещо екзотично. Въпреки че наргилето е станало доста популярно, висококачественият магазин все пак ще покрие „камбанките и свирките“, за да направи приятно изживяване.

Собственикът на магазин за наргиле трябва също така да разбира законите за алкохола и тютюна. Гостите трябва да бъдат в безопасност по всяко време. Гостите могат да изпушат твърде много наргиле, което да доведе до разболяване. Добрият собственик на магазин за наргиле ще се увери, че гостите са запознати с наргилето.

Какъв е потенциалът за растеж на магазин за наргиле?

Какъв е потенциалът за растеж на магазин за наргиле - Как?NET

Много от магазините за наргиле са местни. Поради това няма голям потенциал за растеж на държавно или дори национално равнище. Един магазин за наргиле обаче може да се превърне в местен фаворит. Ако вашият магазин за наргиле предлага най-доброто шиша, най-ниските цени, най-добрите отстъпки или други страхотни удобства, очаквайте той да бъде основно място за посетителите.

Магазините за наргиле печелят много от нееластичното търсене на тютюн. Хората, които пушат наргиле, често плащат много за него и продължават да се връщат, за да го закупят. Поради тази причина магазин за наргиле, който предлага най-добрите продукти, услуги или възможности за намаляване на разходите, ще има много голямо предимство.

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.9 / 5. Брой гласове: 55

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!