135 бизнес идеи – Как да изкарате пари от бизнес идея?

Съдържание на статията

4.9
(253)

В това ръководство ще разгледаме над 135+ от най-добрите идеи за малък бизнес, които новите предприемачи могат да започнат днес. Изборът на пътя на предприемачеството не е малък ход – и ако се надявате да постигнете успех, трябва да се насочите към правилната бизнес идея.

След като започнете да се възползвате от предимствата на начина на живот, свързани с това да бъдете свой собствен шеф, ще ви бъде трудно някога отново да се върнете към работата на пълен работен ден. А един от най-добрите начини да наберете инерция с новия си бизнес е да го започнете от страната на ежедневната си работа, която ви позволява да плащате сметките. И така, нека се потопим в най-актуалните идеи за малък бизнес за предприемачи през 2022 г.

И вече вероятно знаете… с едни от най-ниските разходи за стартиране, една от най-доказано успешните идеи за малък бизнес, върху която можете да започнете да работите още сега, е стартирането на собствен блог.

135 бизнес идеи – Как да изкарате пари от бизнес идея за нови предприемачи

Ако подобно на много нови предприемачи имате много въпроси – не се страхувайте. Имам отговори! Ето някои от най-често задаваните въпроси (ЧЗВ), които получавам от нови, начинаещи и амбициозни собственици на малък бизнес:

Не, и ще обясня защо. Отделянето на време за разработване на бизнес план преди стартирането на малък бизнес може да ви помогне да гарантирате шансовете си за изграждане на успешен бизнес. Много по-важно е обаче да инвестирате времето си в опознаване на потенциалните си клиенти, като научите как най-добре можете да решите съответните им проблеми (вместо да правите предположения).
Цел № 1 на създаването на бизнес план е да се уверите, че вашата идея има установен пазар на потенциални клиенти, и да ви даде разумна увереност, че вашето решение има голяма вероятност да помогне на тези клиенти да решат проблема, който се надявате да облекчите. Освен това бизнес планът е ефективен само ако се актуализира редовно въз основа на реални познания, които можете да получите само ако действително помагате на хората да решат даден проблем и получавате пари за това.
Вместо да създавате бизнес план, преди да започнете бизнеса си, винаги съветвам новите предприемачи да се съсредоточат вместо това върху решаването на реален проблем, който са мотивирани да решат, за няколко души (и да им се плаща за това). След като сте потвърдили бизнес идеята си, като сте получили заплащане за решаване на нечий проблем, имате истински бизнес – такъв, който заслужава да създадете бизнес план и да измислите как да разширите обхвата на решението си за повече хора.

усъвършенствайте и правете малки стъпки напред. Вместо да се притеснявате как ще спечелите милион долара или как вашият продукт ще бъде по рафтовете на магазините Target по целия свят, съсредоточете се върху малките неща, които можете да направите тук и сега, за да се доближите до най-важната си цел – да помагате на реални хора да решават реални проблеми. Следвайте простите стъпки в следващите ЧЗВ за начинаещи, за да стартирате бизнес идеята си по правилния начин още днес.

Стартирането на бизнес всъщност не е толкова трудно. Ако разбиете „бизнеса“ в най-простата му форма, той всъщност е просто средство за подпомагане на хората (или на други фирми) да решават проблемите, с които се сблъскват. Ако можете да решите даден проблем, имате основата на успешна бизнес идея – всеки начинаещ предприемач може да научи този процес.
Следвайте тези 5 прости стъпки, за да започнете малък бизнес (и да печелите пари) с всяка бизнес идея тази година:

 • Намерете бъдещите си клиенти и започнете да говорите с тях: Задавайте въпроси, открийте най-големите им болки, свързани с вашата идея, и изпробвайте с тях потенциални решения.
 • Работете с 1 човек (или предприятие), за да решите подходящ проблем: Това ще докаже, че идеята ви има потенциал, и ще ви даде възможност да работите в реална ситуация, която да провери всеки ъгъл на вашето решение.
 • Утвърдете бизнес идеята си: Помолете този човек да плати за вашето решение (независимо дали става дума за услуга, продукт, SaaS инструмент или друго), за да се уверите, че решавате проблем, за който някои хора са готови да платят.
 • Получете препоръки: Попитайте дали първият ви клиент, който плаща, познава някой друг, който има подобни проблеми и може да ви запознае с тях (в началото препоръките са най-добрият начин да развиете бизнеса си).
 • Повтаряйте: Намерете още потенциални клиенти чрез препоръки, социални медии, блогове, публикуване на видеоклипове в YouTube и TikTok или по друг начин – и продължете да решавате съответните им проблеми. С времето и опита ще усъвършенствате решенията си и ще имате възможност да разширите бизнеса си.
 • Ако основната ви мотивация е печеленето на пари (а не решаването на легитимен проблем за себе си или за другите), почти сигурно ще загубите инерция, когато нещата станат трудни… и започването на собствен малък бизнес ще стане предизвикателство. Фокусирайте се върху прости стъпки напред, като същевременно решавате реални проблеми, и ще сте на прав път да научите дали бизнес идеята ви има реален потенциал, или е опит за обучение по пътя ви.

Хубавото на това да си предприемач (дори ако все още работиш на пълен работен ден) е, че никога не си задължен да се придържаш към идея за малък бизнес, която не е подходяща за теб. Докато си проправяте път през процеса на изграждане на успешен бизнес, ще научите много, ще преживеете много и ще почувствате много. Понякога ще стигнете до ясното заключение, че бизнесът, който изграждате, не е подходящ за вас – и това е нормално! Винаги можете да продадете бизнеса си, официално да го закриете или да се преориентирате към работа по съвсем друг проблем, в чието решаване сте по-заинтересовани.

Най-голямата грешка, която виждам, че повечето нови собственици на малък бизнес правят, е да прекарват твърде много време в етапите на мозъчна атака, планиране и подготовка. Най-важното нещо, което можете да направите, когато стартирате собствен бизнес, е да се свържете с потенциалните си клиенти и да ги изслушате. Задавайте въпроси, научете кои са най-големите им болки и работете върху предоставянето на реални решения за тях.
Други често срещани грешки, които трябва да се избягват при стартирането на малък бизнес, включват:

 • Усъвършенстване на бизнес плана, без да продавате на реални клиенти от първия ден
 • решаване на грешни проблеми, за които клиентите не са склонни да платят (без да потвърдите идеята си за малък бизнес)
 • Преследване на възможност за печелене на пари, а не на целенасочена идея за малък бизнес, която ангажира вашите интереси, умения и опит
 • Прекарване на безброй часове в създаване на последователи в социалните медии без ясен план за монетизиране на аудиторията и превръщането ѝ в клиенти
 • Не се свързвате с други предприемачи от вашия бранш, за да се учите, да се развивате и да намирате възможности за сътрудничество (това може да ви помогне да генерирате първите си клиенти от препоръки)
 • Мислите, че стойността е в самата бизнес идея (по-скоро изпълнението и реализирането на идеята ви е мястото, където всичко се случва наистина)

Ако искате да получите мнението ни за идеи за малък бизнес, които обмисляте да започнете, оставете коментар в долната част на това ръководство и аз ще ви дам съвет! А сега нека преминем към първата – и според мен най-добрата идея за малък бизнес в нашия списък – стартирането на блог.

Създаване на блог

Създаване на блог - Как?NET

Смятате, че блоговете вече не са жизнеспособен източник на доходи? Помислете отново. Последните статистически данни за блоговете показват, че десетки хиляди блогъри (сред които и вие) създават доходоносно съдържание по най-различни теми като скрапбукинг, домашно готвене, пътуване, филми, начин на живот, бизнес, лични финанси и др.

Най-добрата част от тази идея за малък бизнес? Блогът не струва много – около 65 долара годишно. Средно блогърите печелят около 45 000 долара, като повечето от тях печелят между 38 440 и 51 906 долара, работейки в този бизнес от собствения си дом и определяйки работното си време. Още повече хора превръщат блоговете си в шестцифрен бизнес благодарение на комбинация от абонати по електронна поща, партньорски маркетинг, спонсорство на блогове и други източници на приходи. Първата ви стъпка при стартирането на блог е бързо да се справите с техническата страна на нещата (моят безплатен майсторски курс по блогове ще ви покаже как), а след това както да разберете какво желае вашата аудитория, така и да научите как да привлечете тези читатели онлайн.

Ако искате да ускорите процеса на стартиране на блога си, препоръчвам ви да създадете бърз, достъпен и лесен хостинг на уебсайт с компания като Bluehost или някой от другите най-добри хостинг планове за блогъри, да преминете през процеса на създаване на бизнес план на блога, да измислите подходяща идея за име на блога, да изберете проста тема за WordPress и да работите върху първия си пост – за да създадете прецедент, в който да дадете приоритет на времето си за създаване на съдържание, свързване с (и изграждане на) целевата ви аудитория. Ще трябва също така да използвате правилните инструменти за блогване, за да развивате блога си по пътя.

След като стартирате блога си и започнете да изграждате общност около сайта си, ще искате да инвестирате в истинско разбиране на читателите си, за да им дадете повече от това, което искат.

От първа ръка знам, че да се научиш да стартираш блог (да не говорим за това да печелиш пари от него) може да бъде огромно ново начинание.

Затова ви подготвих безплатен майсторски курс, който разпределя цялата работа, свързана със стартирането на блог, в поредица от пълни с действие уроци. Безплатният ми курс разбива целия процес на стартиране на блог на невероятно прост 7-дневен процес за преминаване от нулата към генериране на креативни идеи за блог публикации, писане на блог публикация, оптимизиране и популяризиране на съдържанието на блога ви само за 1 седмица. Не мога да го препоръчам достатъчно.

Графичен дизайн

Тази идея за малък бизнес е чудесна за творци, които искат да печелят от своите умения.

Макар че официалното образование в областта на графичния дизайн ще ви бъде от полза, сравнително лесно е да усвоите основите на графичния дизайн сами. Все по-лесният за използване Adobe Illustrator и още по-лесно достъпните инструменти като Stencil и Visme правят така, че почти всеки, който има два противоположни палеца, малко креативност и мотивация, може да си докарва странични доходи, като например проектира (и продава) изображения като тези мотивационни цитати, които могат да се отпечатват на плакати и да се продават в платформи като Etsy. Или пък можете да намерите местен стартъп, собственик на малък бизнес или фотограф, който би могъл да се възползва от допълнителна помощ за проектиране или промяна на изображения.

Но преди да завършите страничен бизнес и да започнете да си изкарвате прехраната на пълен работен ден като графичен дизайнер, ще трябва да изградите уменията си – препоръчвам ви да започнете с четенето на основополагащата книга „Училище за графичен дизайн“ и „Кради като художник“ – невероятната книга на Остин Клеон за това как да станете по-креативни. За да ускорите още по-бързо обучението си за графичен дизайнер, разгледайте онлайн курсовете Graphic Design Fundamentals и . След това, след като станете експерт в занаята, можете да продължите образованието си и да преминете към предлагане на по-практични преживявания като дизайн спринтове или по-задълбочени видове съдържание, които можете да създавате за клиенти с по-висока стойност по целия свят.

Уеб разработка

Повечето хора в този бранш започват да се учат да програмират.

Като уеб разработчик ще придобиете изключително ценни умения, които са изключително търсени. Можете да се справите с изграждането на уебсайтове само за няколко месеца с помощта на евтини или безплатни онлайн образователни програми като Treehouse, the и CodeAcademy.

Ако не намерите това, което търсите там, ето списък с 45-те най-добри места, където можете да се научите да програмирате безплатно. След като придобиете знания по HTML, Ruby, Python, Javascript или CSS, можете да започнете работа на свободна практика като странична бизнес идея, за да изградите портфолиото си и да предлагате на клиенти да проектират ново оформление на блога си, като същевременно продължавате да работите на пълен работен ден. Чуйте и подкаст интервюто ми с Лорънс Брадфорд за нейния път към уеб разработчик на свободна практика. С течение на времето ще изградите повече взаимоотношения, ще натрупате повече опит и в крайна сметка ще превърнете този вид бизнес идеи в източник на доходи на пълно работно време.

Уеб дизайн

Тази бизнес идея е перфектното съчетание между творчески и аналитичен подход.

Уеб дизайнерите са изключително ценни за технологичните компании – затова да станете уеб дизайнер на свободна практика е една от най-добрите идеи за малък бизнес днес. Уеб дизайнът е свързан с овладяването на изкуството за създаване на красиво и стойностно преживяване за хората, които използват даден уебсайт или приложение. Винаги се появяват нови уебсайтове, които се нуждаят от професионален уебдизайн, и основни книги като HTML и CSS: Дизайн и създаване на уебсайтове от известния уеб дизайнер Джон Дъкет и Не ме карайте да мисля от легендата в областта на потребителското изживяване Стив Круг ще ви помогнат да тръгнете по правилния път, за да определите бързо дали да станете уеб дизайнер е една от най-жизнеспособните странични бизнес идеи за вас.

След това можете да преминете към по-приложими онлайн курсове като Modern Web Design на CreativeLive и Udemy, които ще ви научат на всичко – от основните познания по уеб дизайн до получаването на първите ви доходи на свободна практика като уеб дизайнер. Освен това можете да се включите в още по-задълбочени курсове и учебни преживявания с достъп до пряка обратна връзка от инструктора и лично менторство с платформи като Treehouse и General Assembly, за да навлезете още по-бързо в този професионален път и да чуете подкаст интервюто ми с Иън Паджет за това как да станете дизайнер на свободна практика като идея за страничен бизнес.

Преподаване на онлайн курсове

Преподаване на онлайн курсове - Как?NET

Използването на уменията ви с цел печалба е обща тенденция за всички най-добри идеи за малък бизнес днес. Ако сте експерт в нещо, вероятно има аудитория от хора онлайн, които биха били готови да платят, за да станат експерти във вашата област – точно като вас. Ако искате да се възползвате от уменията си и да ги превърнете в онлайн курс, който учи другите как да постигнат същите резултати, които сте постигнали в живота, кариерата или бизнеса си, започнете с Udemy, където инструкторът Мигел Ернандес разказва как печели над 90 000 долара годишно от преподаване онлайн. Ще се учите от повече от 8 часа видеообучение.

Ако искате да намерите печеливша идея за онлайн курс през следващите 3 дни, включете се в моя безплатен онлайн курс „Намерете печеливша бизнес идея“ днес. Той ще ви преведе стъпка по стъпка през процеса, който използвах, за да генерирам повече от 15 000 долара от продажби на онлайн курсове за една седмица. След това, когато сте готови да започнете да преподавате свой собствен онлайн курс, препоръчвам да използвате Teachable – най-лесната и достъпна платформа за създаване, хостване и продажба на онлайн курсове.

Писане на електронни книги

Ако обичате да пишете, продажбата на електронни книги може да бъде много удовлетворяващ онлайн бизнес.

Пакетирането на вашите умения и знания в електронна книга за изтегляне (както направих с най-добрите си книги за блогове), която предоставя стойност на тези, които искат да научат дадено умение, да напреднат в кариерата си или да започнат собствен бизнес, представлява силно предложение за стойност, ако се научите как да откриете целевата си аудитория (поради което това са толкова устойчиви бизнес идеи за много автори). Класът, който изкарах с Тара Джентиле в CreativeLive, ще ви покаже и как да използвате съществуващата си работа, за да се научите как да напишете електронна книга в рамките на следващата седмица (дори като започнете с нещо толкова просто като конспект на публикация в блога, за да стартирате процеса) и да превърнете електронната книга в една от най-умните бизнес идеи, които можете да реализирате, ако имате талант за писане. Положете сериозна работа с електронната си книга, изградете аудитория и ще имате платформа, която да предложите на традиционните издатели за сключване на договор за книга – тогава ще можете да напишете една от най-добрите бизнес книги и наистина да изградите личната си марка.

Маркетинг в Instagram

Натрупайте последователи в профила си в Instagram и бързо може да бъдете потърсени от големи марки, компании за оборудване и други подходящи фирми, които продават продукти или услуги, свързани с типа съдържание, което споделяте в Instagram – създавате множество потенциални идеи за страничен бизнес, които ще дойдат при вас. Ако имате правилните маркетингови умения и стотици хиляди последователи, лесно можете да взимате между 500 и 5000 долара на публикация (или повече) – което създава много печеливши идеи за малък бизнес. След като получите известно влияние, за да намалите времето, което прекарвате в качване на изображения, можете да направите целия си работен процес по-ефективен, като публикувате снимки от вашия Mac или PC.

Онлайн коучинг бизнес

Имате умение, което другите искат да научат? Тази идея за бизнес в домашни условия може да бъде идеална за обучение на начинаещи във вашата област.

Ако имате нещо, което умеете и за което сте много запалени, можете да превърнете тази печеливша комбинация в предлагане на услугите си с индивидуален онлайн коучинг като една от най-надеждните странични бизнес идеи, които използват вашите умения. Само не забравяйте да приложите собствена система за управление на възможностите, за да не се окажете в капана на работата с клиенти, на които не можете да помогнете измеримо. Ако ще таксувате почасово коучинг услугите си, не забравяйте да използвате надежден инструмент за проследяване на работното време като Teamwork, за да следите платените часове и същевременно да управлявате проектите на клиентите си. Елмира Стрейндж ще ви даде план стъпка по стъпка за използване на уменията и опита ви, като развиете онлайн коучинг бизнес – дори като странична бизнес идея във времето около работата ви на пълен работен ден – така че не забравяйте да разгледате курса ѝ в Udemy, за да започнете работа по тази малка бизнес идея.

Освен компонентите, свързани с уменията и опита на успешния онлайн коуч, тази идея за малък бизнес е свързана с изграждането на общност около помощта, която предлагате, и с укрепването на доверието на членовете. Освен това членовете на общността ви ще се учат един от друг по пътя. Създаването на пространство за тази общност може да бъде толкова просто, колкото създаването на частна група във Facebook или избирането на платформа за изграждане на общност като Slack, която има повече възможности за използване на собствен URL адрес, вътрешни форуми, персонализиран дизайн и др.

Подкастинг

Идеалният бизнес, ако обичате да проучвате, да разговаряте и да разказвате истории.

Ако успеете да стартирате подкаст и да създадете редовна аудитория по определена тема, това е чудесен начин да получите спонсори и да финансирате тази странична бизнес идея. Моят подкаст, The Side Hustle Project, всъщност е една от настоящите ми идеи за страничен бизнес, върху която работя, и тъй като имах съществуваща аудитория тук, в блога ми, по времето, когато стартирах предаването, успях да договоря спонсорство от 5 000 долара от Freshbooks за поставяне на реклами в първите десет епизода, още преди да съм започнал. Странична бележка: Тук са моите предложения за най-добрите платформи за хостинг на подкасти, за да можете да организирате предаването си Тук са моите препоръки за най-добрите евтини микрофони за подкасти, с които да започнете днес.

Когато работех в CreativeLive, редовно плащах по 250-500 долара (или дори много повече в зависимост от размера на аудиторията) на епизод за 90-секундни реклами в подходящи подкастове като The Tim Ferriss Show, бизнес подкаст №1 през повечето време от автора на „4-часовата работна седмица“, Тим Ферис. Подкастът дори помогна на Тим да пусне на пазара последния си бестселър на New York Times, „Инструменти на титаните“, за да привлече по-широка читателска аудитория.

Естествено, помага, ако вече имате онлайн аудитория, която можете да привлечете за слушане на вашия редовен подкаст (както направих аз), но това не е попречило на хиляди хора да изградят успешни идеи за малък бизнес в доходоносни подкасти – включително Алекс Блумбърг, основател на Gimlet Media, който учи как да използвате разказването на истории и да стартирате подкаст. Можете също така да разгледате този урок от подкастъра и предприемача Люис Хауес за това как да печелите пари от подкаст като странична бизнес идея, който редовно се излъчва безплатно в CreativeLive.

Dropshipping & Amazon препродажба

Ако умеете да разпознавате възможностите за интелигентни продукти, тази идея за малък бизнес е за вас.

Дропшипингът е достъпен за всеки, който желае да продава стоки или в собствените си онлайн магазини, или по-често в Amazon – при условие че разполагате с подходящите продукти за продажба (или купувате на ниска цена, след което препродавате на по-висока цена). Освен това можете да изпращате продукти от собствения си дом (или гараж) и да определяте работното си време. Ако сте от тези, които посещават всички местни гаражни разпродажби всеки уикенд, има много ценни неща, които могат да бъдат препродадени онлайн с тази идея за малък бизнес. Ако искате да засилите играта си на дропшипинг в Amazon, вижте този подробен материал за арбитража на дребно в Amazon и eBay, включващ интервю с няколко успешни дропшипъри, които са превърнали тази идея за домашен бизнес от страничен бизнес в доходоносен източник на пари по време на пандемията. Ако успеете да се научите как да напишете заглавие, което да привлече читателите към публикациите в блога ви (съвет: използвайте моя безплатен инструмент за генериране на заглавия на блогове), тогава ще сте на път да печелите от читателите, като им продавате продуктите, които искат.

Местни бизнес консултации

Местни бизнес консултации - Как?NET

Помагането на други местни собственици на малък бизнес може да бъде доходоносно начинание.

Ако през годините сте придобили ценни умения или сертификати в своя бранш, помислете дали да не използвате уменията си в свободното си време, като предлагате консултантските си услуги на местни собственици на бизнес като потенциално доходоносни идеи за страничен бизнес. Независимо дали сте експерт по маркетинг, бизнес стратег или любител на производството, вероятно има местен собственик на бизнес, който е готов да ви плати, за да му помогнете да реши проблем с компанията си – ако можете да съставите ефективен студен имейл, който да го убеди да ви наеме. Започнете с този контролен списък от 18 стъпки, за да станете консултант на местния бизнес като една от най-добрите идеи за малък бизнес, от Карин Грийнстрийт. Когато сте готови да се заемете сериозно с това да станете консултант, разгледайте всички мои избори за най-добрите онлайн бизнес курсове, за да продължите да развивате уменията си и да научите как да привлечете първите си клиенти за консултации. Лично аз смятам, че това е една от най-добрите бизнес идеи, с които можете да започнете днес.

Бизнес с телефонни калъфи

Аксесоарите за мобилни телефони продължават да бъдат много бързо развиваща се бизнес идея.

Пазарът на аксесоари за мобилни телефони се разраства в огромна степен и много ръчно изработени продавачи печелят 6-, а понякога и 7-цифрени суми от бизнеса си с калъфи за телефони. Можете да стартирате собствен бизнес с калъфи за телефони като странична бизнес идея за няколко дни с готови решения от Case Escape, предишната ми компания, а сега можете да получите готови комплекти, които ще ви дадат всичко необходимо за стартиране на бизнес с калъфи за телефони. След като стартирате и започнете работа, можете да продавате калъфи в Etsy и Amazon Handmade. През първата година на продажба на калъфи за телефони като една от идеите ни за малък бизнес в нашия магазин Etsy реализирахме около 60 000 долара приходи само от този канал за продажба – без да споменаваме допълнителните продажби от панаири, търговски изложения, доставчици на рекламни продукти, партита, събития и други онлайн пазари. Оттам нататък продажбите само продължиха да растат и от странична бизнес идея се превърнахме в компания на пълен работен ден, която управлявахме с най-добрия ми приятел в продължение на няколко години.

Бизнес с продажби само на комисионна

Ако имате талант за продажби, това е чудесна идея за страничен бизнес.

Ако имате талант да се свързвате с хората и желание да поемете известен риск, продажбата на комисионна на свободна практика може да е чудесна идея за страничен бизнес за вас. Много стартиращи предприятия търсят продавачи на непълно работно време и само с комисиона, особено когато тепърва започват, което означава, че често ще можете да превърнете тази дейност в бизнес идея за домашна работа. Разработете стратегии за продажби, станете вътрешен търговски представител и усъвършенствайте уменията си за изпращане на студени имейли в свободното си време само срещу комисиона, договорете малко капитал и може да спечелите много, ако предлагате солиден продукт и стартъпът успее. Започнете обучението си в областта на продажбите с известните книги „Тайните на майстора на затварянето“ и „Да продаваш е човешко“ на известния автор на бестселъри Даниел Пинк и ще сте на път да стартирате тази идея за малък бизнес.

След това можете да преминете към по-задълбочено обучение по продажби чрез онлайн курсове, като например в Udemy, The Guide to Pitching and Selling Clients на CreativeLive. След като сте готови да изпробвате уменията си за продажба, проверете в списъка на ангелите и вижте дали някоя от възможностите за позиция за продажба не отговаря на интересите ви – последното нещо, което искате, е да затънете в продажба на продукти или услуги, които не ви интересуват. Въпреки това, ако започнете кариерата си в областта на продажбите като допълнителна работа на пълно работно време, това ви дава възможност лесно да смените курса, ако някога се наложи.

Партньорски продажби и маркетинг

Ако вече имате уебсайт, който привлича целеви трафик, чудесен начин за получаване на пасивни доходи от съдържанието, което вече създавате със своята лесна идея за малък бизнес, е чрез партньорски маркетинг (и присъединяване към правилните партньорски програми). ShareASale, , Clickbank и Skimlinks са няколко от най-добрите партньорски мрежи и инструменти, които могат да ви помогнат да печелите пари от съдържанието, което вече създавате, като по този начин усилвате приходите си от страничен бизнес. Вижте как преминах от стартирането на блог до сега, когато печеля пари от блог (често над 50 000 долара/месец) от афилиейт маркетинг – за да получите вдъхновение как можете да развиете блог от идеи за страничен бизнес до компания на пълен работен ден – и да проследите как развивам собствения си афилиейт блог за страничен проект SmartWP: WordPress Tutorials and Advice.

Виртуален асистент

Имате талант да поддържате ред? Ако умеете да се справяте с всички задачи, трябва да обмислите възможността да работите като виртуален асистент като допълнителна бизнес идея. Можете да намерите чудесни предложения за работа във Flexjobs, Indeed или Upwork. Това може да бъде страхотен начин да се срещнете с някои много важни хора, да изградите професионална мрежа, да развиете нови умения (като умения за водене на блогове, създаване на GIF и VR видеоклипове), да развиете малък бизнес и да получите допълнителното предимство, че можете да започнете това като домашна бизнес идея. Да станете виртуален асистент може да бъде особено добра идея за страничен бизнес, ако се надявате да пътувате по света, докато печелите пари онлайн като дигитален номад.

Подготовка на данъци

данъци - Как?NET

Ако имате необходимите качества и обичате числата, това може да бъде бизнес идея с нулева инвестиция.

Това не е идеята за малък бизнес, която е покрита със слава, но някой трябва да се увери, че всички цифри се събират в края на годината. Всеки бизнес и повечето физически лица се нуждаят от човек с опит в областта, който да им помогне да подготвят данъчните декларации, особено собствениците на малък бизнес, които не разполагат с достатъчно време или ресурси. Маджо Хасинто в своя курс в Udemy предоставя задълбочени основни познания за това как да изготвяте данъчни декларации (и да сте в крак с постоянно променящите се закони), които ще ви удостоверят умения за подготовка на данъчни декларации само за няколко часа обучение и практика. След като настъпи данъчният сезон, ще можете да взимате средно по 229 долара на данъчна декларация като данъчен консултант на свободна практика с този вид идеи за страничен бизнес, според CNBC – и дори ще можете да развиете бизнеса си още повече, като преподавате съветите си онлайн (например данъци за блогъри, инфлуенсъри и служители от разстояние).

Дистанционен учител по английски език/преподавател

Преподаването и наставничеството на английски като втори език е чудесен начин да използвате уменията си в бизнес идеи с потенциал за печалба, без да споменаваме, че това ви отваря врати за пътуване по света, ако желаете. Макар че пълната акредитация по ESL (английски като втори език) е препоръчителна, стига да сте носител на езика, в страни като Хонконг или ОАЕ има хора, които са готови да плащат по 25 долара на час, за да им преподавате английски по Skype. В Indeed, Learn4Good и Remote.co често се публикуват обяви за дистанционно преподаване на английски език, проверявайте често. След това, след като си намерите работа от разстояние, ще ви е необходимо по-професионално място от масата в трапезарията ви, за да се срещате с учениците – вижте тази публикация за това как да намерите места за работа от разстояние и официално ще превърнете тази странична бизнес идея в начинание на пълно работно време за себе си.

Преподавател за теста SAT

Ако имате талант за стандартизираните тестове и не сте имали проблеми да се справите с изпитите SAT, ACT или други изпити за колеж, защо да не започнете да давате уроци на ученици в гимназията като допълнителна бизнес идея? Родители от всякакъв икономически произход са готови да отделят по 100 долара на час за правилния учител, ако това означава, че синът или дъщеря им ще бъдат приети в избрания от тях колеж или университет. Има много работни места за надомна работа, които помагат на децата да се справят с домашните и ги превръщат в доходоносни идеи за малък бизнес, които могат да издържат теста на времето.

Мениджър социални медии

Хората в този малък бизнес обикновено са дигитални аборигени, които обичат социалните медии и изграждането на общности.

Всички сме виновни, че понякога прекарваме твърде много време във Facebook, Twitter или Pinterest, така че защо да не получавате пари, за да използвате опита си като странична бизнес идея? Много компании, особено стартъпи или такива в областта на търговията на дребно и пътуванията, дори инфлуенсъри, имат силно присъствие в социалните медии и постоянно се нуждаят от хора, които да им помогнат да изградят техните марки онлайн. Можете да откриете този тип възможности в сайтове като Flexjobs, Career Builder и повечето работодатели в тези сайтове са настроени да работят с хора, които работят с тези услуги като своя идея за малък бизнес. С течение на времето, когато нараснат способностите ви за използване на различни социални канали, можете да добавите още предложения за услуги, като например провеждане на високодоходни рекламни кампании във Facebook или организиране на изгодни състезания с лотарии за марките, с които искате да работите.

Изградете свои последователи в социалните мрежи и създайте лична марка за себе си, както е направил Мат Нелсън, основател на WeRateDogs (като по този начин е увеличил броя на последователите си до над 2,8 милиона души) в своите акаунти в социалните мрежи – и пред вас ще се открият безброй възможности за превръщане на този вид странични бизнес идеи в бизнес на пълно работно време.

Консултант по платени реклами в Google

Ако можете да оптимизирате платени рекламни кампании, тази идея за домашен бизнес е идеална за вас.

Ако знаете нещо за платения интернет маркетинг и се справяте добре с Google, чудесен начин да си осигурите допълнителни доходи като странична бизнес идея е да подпишете договор на свободна практика за управление на рекламните кампании на дадена компания в Google и постепенно да започнете да привличате повече клиенти, когато консултантският ви бизнес се разрасне. Само не забравяйте да овладеете всички правилни бизнес жаргони, които са широко разпространени в света на онлайн маркетинга, преди да се впуснете неподготвени в тази странична бизнес идея.

Консултант по дизайн на презентации

Време е да осребрите уменията си за работа с Powerpoint с този съвсем реален бизнес.
Как да станете консултант по дизайн на презентации на свободна практика

Да, дори презентацията на PowerPoint изисква външна консултация от време на време – особено ако не е вашата силна страна. Знам, че с удоволствие бих възложил на външен изпълнител визуалното оформление на моите презентационни декове за работни срещи, представяне на инвеститори и лекции. Тобиас Шеле от 24Slides е живото доказателство, че можете да превърнете уменията си за дизайн на презентации в легални странични бизнес идеи – и потенциално да печелите до 20 долара на слайд за времето и таланта си.

Консултант по пътувания

Не съществуват по-съвършени бизнес идеи за тези, които обичат да пътуват.
Започнете да се занимавате с консултиране на пътувания, за да печелите пари от вкъщи (графика)

Ако обичате да пътувате и ви се случва случайно да търсите разпродажби на самолетни билети или да преглеждате Lonely Planet, защо да не обособите ниша за себе си като частен туристически агент? Включете консултациите за пътувания в една от страничните си бизнес идеи, като започнете с препоръки от уста на уста от приятели, които знаят, че могат да разчитат на вас за най-евтините полети, създайте група във Facebook или LinkedIn, за да поканите хора, които искат да са в крак с най-новите оферти, и в крайна сметка можете да превърнете тази бизнес идея в консултантска дейност на пълен работен ден – или дори да започнете блог за пътувания, в който да учите хората как да превърнат мечтаните си пътувания в реалност. Настрана от това, наскоро стартирах свой собствен страничен блог, наречен „Поход с Райън“, в който споделям своите ръководства за походи из САЩ и използвам социалните медии, за да се свързвам с други туристи в моя район. Само не забравяйте да избягвате най-често срещаните грешки в блоговете, които могат да погубят сайта ви в началото – например да изберете име на домейн, което не е подходящо за вашата ниша, и да не провеждате правилна работа с блогъри, когато се опитвате да изградите връзки във вашата област.

Специалист по целеви страници

Специалист по целеви страници - Как?NET

Хората в този бизнес обикновено обичат да пишат и проектират.
Станете специалист по целеви страници като идея за страничен бизнес

Ако умеете да боравите с думите, знаете как да правите проучвания на ключови думи и да изработвате красиво оформени целеви страници, които следват най-добрите стратегии за SEO оптимизация на блогове, защо да не таксувате други компании за услугите си, за да се научите как да получавате трафик от търсачките и да превърнете това в идеи за малък бизнес, които носят пари? Дори една кратка целева страница в повечето случаи струва няколкостотин долара и много повече, ако знаете как да представите добре своите потенциални клиенти. Ако искате да започнете да реализирате бизнес идеята си да станете специалист по целеви страници или копирайтър на свободна практика, разгледайте страхотния курс на Len Smith и Sean Kaye в Udemy,

Консултант по вътрешен дизайн

Това е чудесен страничен бизнес за хора, които се интересуват от дизайн.
Как да станете консултант по интериорен дизайн (графично)

Някой там преустройва кухнята си и трябва да знае кой нюанс на гранитогреса ще се съчетае най-добре с махагоновия под. Този някой често ще се радва да ви плати за съвета, особено ако сте от хората, които се абонират за уебсайтове като Contemporist, и имате мотивацията да превърнете този вид бизнес идеи в предприятие, което да носи пари.

Домашен помощник

Макар и рядко да е високоплатен страничен бизнес, това е почти толкова лесно, колкото става.
Гледането на къщи като бизнес идея за печелене на допълнителни пари отстрани

Това не е точно начин за постоянна печалба, но гледането на къщи – точно както звучи – е фантастично лесна бизнес идея, която може да финансира възможността ви да живеете на вълнуващи места по света (или във вашия град), без да плащате и стотинка наем. Споменах ли, че това е начин да пътувате и да живеете без наем? Ето списък с четири страхотни уебсайта от легендарния Номад Мат, с които да започнете търсенето на странична бизнес идея за гледане на къща.

Детегледачка


Идеалният бизнес за тези, които обичат децата и искат да бъдат детегледачи.
Детегледачката като страничен бизнес (обяснителна статия)

Не, гледането на деца не е само за тийнейджъри и студенти. Точно обратното, ако вместо това се наричате Au Pair, можете да печелите доста добри странични пари, работейки през нощите и уикендите като детегледачка с този вид бизнес идеи, ако нямате нищо против често странното работно време (за съжаление рядко ще можете сами да определяте работното си време в този случай).

Управител на имот

Това е чудесна бизнес идея за хора, които обичат да решават проблеми и да работят с ръцете си.
Как да започнете страничен бизнес с управление на имоти (изображение)

Познавате някой, който отдава имоти под наем на други хора? Може би те биха могли да се възползват от помощ при управлението на собствеността си. Ако е така, можете да изкарате прилична сума пари от тази странична бизнес идея със сравнително малко работа от ваша страна (през повечето време). Необходими са малко старание и готовност за гъвкав график, тъй като ще отговаряте за събирането на чековете за наем, управлението на ремонтите и подобренията и просто ще бъдете на разположение за спешни случаи. Но мениджърът на имоти е от съществено значение за повечето инвеститори в недвижими имоти, които имат достатъчно голям портфейл, така че тази бизнес идея определено има своите предимства.

Продажба на ръчно изработени продукти в Etsy

Ако правите ръчно изработени продукти, продажбата им в Etsy е безсмислена.
Най-добрите начини за продажба на продукти в Etsy като страничен бизнес

Имате талант да изработвате или да създавате други ръчно изработени стоки? От гривни до калъфи за телефони, пръстени, мебели и други – Etsy е един от най-големите независими пазари в света, който е идеален за всеки, който е креативен и желае да продава своите ръчно изработени изделия. Стига да разполагате с пространство, това може да се превърне в една от най-добрите идеи за домашен бизнес, която може да бъде започната като странична дейност с много ограничена инвестиция. Обмислете тези 5 стъпки за стартиране на магазин в Etsy от Handmadeology. След това, след като успеете да изградите своя марка и да увеличите собствената си аудитория, можете да стартирате собствен сайт за електронна търговия и да запазите по-голяма част от приходите от продажбите на продуктите си със собствен онлайн магазин, което прави тази потенциална бизнес идея много доходоносна, ако успеете да намерите аудитория, която обича вашите продукти, и да разберете как най-добре да им продавате онлайн.

Ebay продажби Бизнес


Продажбата на продукти на този голям пазар може да бъде много доходоносен бизнес.
Продажбите в eBay като страничен бизнес, който може да се развива през нощите и уикендите

Подобно на продажбата в Amazon, eBay е място за печелене на пари от продажба на почти всичко, за което се сещате като идея за страничен бизнес, с допълнителното вълнение от използването на модела за продажба на търг, за да получите понякога много повече, отколкото сте очаквали за антикварната бейзболна карта, която сте взели на местния уличен панаир. Освен това няма да ви се налага да поддържате собствен уебсайт, ако се притеснявате колко струва уеб хостингът – защото можете да продавате директно в платформата eBay. За да превърнете продажбата си в eBay в законна бизнес идея, търсете възможности, при които можете да купувате търсени продукти с отстъпка – и по-късно да ги продавате с печалба. В крайна сметка можете дори да вземете поуките от магазина си в eBay и да изградите пълноценен блог или да използвате някой от най-добрите създатели на уебсайтове за електронна търговия, за да продавате от собствен онлайн магазин.

Работа във Fiverr

Ако имате умения, които могат да бъдат монетизирани, този бизнес може да ви помогне да печелите бързо.
Как да получавате гигове от Fiverr и да развивате бизнес на свободна практика (снимка на екрана)

Макар че има много по-платени сайтове за намиране на страхотна работа в блоговете, Fiverr може да бъде чудесно място за начинаещи фрийлансъри, които може да нямат много опит и искат да изградят портфолио с работата си. Ще можете да изпълнявате прости задачи, вариращи от дизайн на лого до създаване на анимации или дори рисуване на фирмено лого на челото ви. Макар че тази малка бизнес идея вероятно няма да прерасне в стартъп за милиони долари за вас, тя все пак може да бъде платформа за финансиране на една от следващите ви големи бизнес идеи. Искате ли да научите повече за историята на Fiverr и как да извлечете максимална полза от продажбата в платформата? Чуйте интервюто ми с главния изпълнителен директор на Fiverr Миша Кауфман.

Учител и редактор на есета за прием в колеж

Учител и редактор на есета за прием в колеж - Как?NET

С тази бизнес идея бъдете сигурни, че помагате на студентите (а не вършите работа за тях).
Редактирането на есета за прием в колеж и преподаването на уроци на студенти може да се превърне в чудесна бизнес идея

Ако редактирате и съветвате колежани как да пишат убедителни есета от 500 думи на теми като „Току-що бяхте поканен да говорите в Белия дом. Напишете речта си“ изглежда като една от най-убедителните бизнес идеи, за които да разпределите свободното си време, повярвайте ми – много родители ще ви платят, за да редактирате приемни есета и да предлагате конструктивна обратна връзка за децата им. Внимавайте да не размиете етичната граница на действителното писане на есетата им, но да им служите като редактор, за да им помогнете да предадат посланието си, може да се превърне в чудесна странична бизнес идея, която има потенциала да се разпространи чрез препоръки от уста на уста във вашата общност.

Фотограф на портрети


Ако обичате да заставате зад камерата, този бизнес винаги е търсен.
Портретните фотографи могат да получават солидни странични доходи от редовни снимки

Ако притежавате фотоапарат, започването на бизнес с портретна фотография на свободна практика може да бъде съвсем естествен начин да превърнете уменията и страстите си в печеливша бизнес идея. Започнете да правите безплатни снимки за приятели и семейство, за да изградите силно онлайн портфолио, да се запознаете с оборудването си и процеса на редактиране, след което ще можете да получавате заплащане за заснемане на професионални снимки на глави и празнични семейни моменти като ваша странична бизнес идея. Започнете, като разгледате този курс по портретна фотография за мъже, който редовно се излъчва безплатно в CreativeLive. Освен това, след като вече разполагате с цялото оборудване за фотографския си бизнес, можете да си осигурите допълнителен страничен доход, като го отдавате под наем, когато не го използвате, чрез онлайн пазари като Fat Lama.

Сватбен фотограф

Що се отнася до бизнеса с фотография, той е един от най-високоплатените.

Сватбените фотографи са на високи цени. В края на краищата вие заснемате един от най-важните моменти в живота на двойката, което го прави много доходоносна идея за малък бизнес. Много професионални сватбени фотографи взимат между 2 500 и 10 000 долара (или повече) за заснемането на една сватба, така че е реалистично тази странична бизнес идея бързо да разцъфне и да се превърне в начинание на пълен работен ден с подходяща база от щастливи клиенти, които са готови да ви препоръчат на своите приятели и роднини. Разгледайте Complete Wedding Photography Experience (Пълноценно обучение по сватбена фотография) на CreativeLive, за да се запознаете с всичко необходимо за стартиране на успешен бизнес в областта на сватбената фотография.

Консултант по онлайн запознанства

Ако се смятате за сватовник, тази бизнес идея може да бъде много забавна.

Вярвате или не, но някои хора изпитват такива трудности при запознанствата, че дори не искат да участват в онлайн (или чрез приложения) компонента им. Ако умеете да говорите гладко, защо да не използвате това умение, за да станете платен агент за намиране на партньори като странична бизнес идея? Хората си плащат.

Писане на еротична литература

Хората, които са отличници в този бизнес, обикновено пишат и предлагат много истории на издателите.

Върколаци, доведени братя и пипала – търсенето е голямо. Колкото и странно да звучи, ако имате въображение (и умен псевдоним), можете да печелите по 5000 долара на месец от писане на еротични романи в свободното си време като допълнителна бизнес идея.

Писане на поздравителни картички

Ако имате бърз ум, това може да бъде чудесна бизнес идея без инвестиции.

Чувствате се поет? Можете да печелите по 300 долара за всяко написано стихотворение, което тази компания за поздравителни картички публикува – не е лошо, що се отнася до идеи за страничен бизнес, ако владеете думите и не се страхувате от отхвърляне на стихотворения, които не са подходящи.

Уебсайт консултант на WordPress

Определено ще ви трябват подходящи технически умения, за да работите по тази бизнес идея.

Безброй малки фирми започват своето уеб присъствие с уебсайт на WordPress (включително и аз) с един от най-добрите хостинг планове за захранване (помислете дори за евтини хостинг планове или безплатен хостинг, ако имате ограничен бюджет), преди да се наложи да преминете към други решения по различни причини. Много от тях ще платят няколкостотин долара на някого, за да създаде онлайн бизнес идеите им. Ако имате търпението да се научите как сами да стартирате блог, това е изключително ценно умение и може да се превърне в идея за малък бизнес с много ниски начални разходи, дори ако тепърва започвате с това да учите клиентите си как да инсталират WordPress и да им създавате една от най-добрите теми за WordPress и да персонализирате сайтовете им – особено ако се регистрирате за партньорски програми с компании като Kinsta, които предлагат висококачествени управлявани хостинг планове за WordPress, които ви позволяват да събирате такси от клиентите, които насочвате към тях. Помислете за предлагане на допълнителна услуга на клиентите си, като изпълнявате внимателно подбрана стратегия за цифров маркетинг, която надхвърля простото създаване на уебсайта им и действително генерира трафик към него. Освен това, с уменията, които ще придобиете от тази идея за страничен бизнес, ще можете да печелите пари по други начини, като например да намирате работа за разработчици на WordPress или да работите по други идеи за уебсайтове, както моят приятел Анди успя да направи със своя сайт AwesomeStuffToBuy. Само не забравяйте да вземете моите поуки за нещата, които трябва да знаете, преди да започнете блог.

Шофиране за Uber или Lyft

Шофиране за Uber или Lyft - Как?NET

Един от най-лесните малки бизнеси, които можете да започнете днес, но не очаквайте огромни приходи.

Шофирането за една от двете глобално разширяващи се алтернативни таксиметрови услуги, ориентирани към приложения, Uber или Lyft, все още може да бъде доста доходоносен начин за печелене на пари като странична бизнес идея през нощите и уикендите – работейки само когато искате. Но преди да се гмурнете с главата напред в тази малка бизнес идея, направете си домашното и изчислете началните разходи за допълнителен бензин, пробег, гуми, износване и използване на автомобила ви – все пак това не е от най-добрите гарантирани бизнес идеи, които ще носят значителна печалба всеки уикенд.

Наемете своя автомобил в Turo

Ако имате автомобил (или няколко автомобила), които често стоят в гаража ви, това е потенциал за печалба.

Ако притежавате автомобил, но почти не го използвате, можете да спечелите лесни пари като безпроблемна идея за страничен бизнес, като го отдадете под наем в Turo. Преди да се изплашите, знайте, че за всички автомобили има застраховка от 1 милион долара, а шофьорите се проверяват предварително, така че можете да сте спокойни.

Колекционер на изкуство

Този бизнес размива границата между инвестирането и хазарта, но може да бъде доходоносен с правилния поглед.

Не бива да се бърка с трупане, но този вид бизнес идеи изискват много време, търпение и страст. Ако имате око за добро изкуство, е лесно да влезете в началния етап, като посетите катедрата по ателиета в местния университет – макар че не очаквайте да забогатеете за една нощ с тази идея за малък бизнес. Много от студентите по изкуства с удоволствие продават творбите си на безценица и само след няколко години има вероятност произведението, което сте купили за няколкостотин долара, да струва много повече от хиляда. Все пак внимавайте, тази бизнес идея ще изисква много търпение (и място за съхранение на цялото това изкуство).

Кетъринг бизнес

Ако обичате да готвите и сервирате, тази бизнес идея е винаги търсена.

EatWith е чудесен начин да изпробвате възможностите си като готвач за странична бизнес идея, а ако имате достатъчно възторжени отзиви, може да успеете да превърнете уменията си с ножа в начинание на пълно работно време, в което използвате мрежата си, за да резервирате събития за кетъринг. Тази идея за страничен бизнес се гради основно върху получаването на доволни препоръки, така че не забравяйте да предоставите повече от необходимото на първите си клиенти и да ги попитате дали познават други хора, които биха имали нужда от вашите кетъринг услуги. Освен това, ако изиграете картите си правилно и започнете да изграждате последователи в социалните медии с течение на времето, можете да превърнете успеха си като доставчик на кетъринг в стартиране на блог за храна, който може да открие допълнителни източници на приходи за вашия бизнес.

Разработване на приложения

Ако искате да решите (цифров) проблем, разработването на приложения може да бъде чудесна бизнес идея с ниски инвестиции.

Понякога изглежда, че има приложение за всичко. И все пак някак си постоянно се появяват нови и нови приложения, които се продават за много пари. Ако забележите ниша, която все още не е запълнена докрай, и можете да усвоите уменията за програмиране, за да се занимавате с разработване на приложения (или познавате някой, който вече ги има), може да се окаже, че имате шанс да реализирате тази идея за малък бизнес. Днес дори е възможно да създадете приложение, без да имате каквито и да било умения за кодиране. Само се уверете, че сте валидирали идеята си за приложение, преди да се впуснете твърде далеч. Дори ако бизнес идеята ви за приложение не се превърне в бестселър, все пак ще придобиете ценни умения и вече можете да се занимавате с разработване на приложения на свободна практика или на пълен работен ден.

Чуйте интервюто ми със серийния предприемач и инвеститор Мишел Романов за това как е създала приложение, което е спечелило 500 000 долара за 3 месеца (като странична бизнес идея извън ежедневната ѝ работа), и как в крайна сметка е продала компанията на Groupon. Това е наистина невероятно. Искате ли да намерите печеливша бизнес идея в ниша тази седмица? Присъединете се към безплатния ми онлайн курс „Намиране на печеливша бизнес идея“ днес.

Кореспондент на онлайн новини

В днешно време не е необходимо да имате диплома по журналистика, за да станете репортер (и да реализирате тази бизнес идея като работа от вкъщи). Освен това има много новинарски уебсайтове, които винаги могат да се възползват от малко помощ за получаване на местно покритие. Някои от тях, като например The Examiner или HuffPost, компенсират сътрудниците си въз основа на приходите от реклама, генерирани за всяка написана статия – чудесен стимул да предоставяте убедително съдържание на новинарските организации като ваша странична бизнес идея.

Патентоване на нещо полезно

Тази идея за страничен бизнес не е за повечето хора, но помислете за Киа Силвърброк, на когото са издадени над 4665 американски патента през живота му (досега). Не е необходимо да изобретявате колелото, за да печелите добри пари от патентованите си концепции – просто се уверете, че идеята ви може да бъде произведена на достъпна цена, защото в противен случай тя никога няма да издържи на съдебен иск в бъдеще.

Купуване и продажба на имена на домейни

Търговията с имена на домейни съществува през последните няколко десетилетия и макар че повечето имена на домейни отдавна са продадени (Insure.com беше продаден за 16 млн. долара през 2009 г.), все още има много други, които можете да придобиете на сравнително ниска цена и да ги използвате като посредник за странична бизнес идея. Но внимавайте: някои експерти се съмняват в дългосрочната жизнеспособност на тази бизнес идея, така че не бива да напускате ежедневната си работа само за да вложите всичките си усилия в нея, без вече да сте постигнали някои успехи. Ако знаете как да наименувате блог по правилния начин, можете дори да използвате интелигентен генератор на имена на домейни, за да намерите и купите добро име още днес, с достъпен месечен хостинг план – след което да го продадете някой ден в бъдещето, когато се появи подходящ купувач.

Стартиране на магазин

Стартиране на магазин - Как?NET

Макар че бариерите за навлизане в магазин за търговия на дребно могат да бъдат много високи, един от начините да намалите разходите и да ограничите инвестицията си във време, като същевременно запазите работата си на пълен работен ден, е да създадете изскачащ магазин през уикенда като идея за малък бизнес. Повече от това, което продавате – понички, дрехи, антикварни бейзболни картички или нещо друго – ще остане в джобовете ви, вместо да отива за покриване на оперативни разходи като наем или комунални услуги, ако изберете да се занимавате с търговия на дребно като странична бизнес идея с краткосрочен наем.

Сварете собствена бира

Ще отнеме време да усъвършенствате занаята си в този бизнес, но повечето пивоварни започват с малки предприятия.

Обичате да пиете бира? Защо да не опитате да си я направите сами като ваша странична бизнес идея? С достатъчно търпение и умения може да се окаже, че приготвяте нещо, за което другите са готови да плащат, за да пият. Вземете лесен за използване стартов комплект от Mr. Beer онлайн, инвестирайте времето, което ще ви е необходимо, за да усъвършенствате занаята си, направете уникална напитка и започнете да я продавате на приятели и роднини, за да видите какво мислят за тази идея за страничен бизнес.

Коригиране и редактиране на свободна практика

Ще се справите успешно с тази дейност, ако имате усет към детайлите.

Докато съществува писаното слово, винаги ще има редактори. Редактирането и коригирането на текстове на свободна практика не само носи прилично почасово заплащане, но и ви дава възможност да четете по потенциално интересни теми. Нещо повече, осъществяването на бизнес идея за писане и редактиране на свободна практика може да ви позволи да водите начин на живот, който ви позволява да пътувате по света като дигитален номад. В Contena можете да откриете много обяви за работа от компании и частни лица, които се нуждаят от услуги за писане, коригиране и редактиране, което превръща тази идея в много търсена странична бизнес идея.

Купуване на употребявана електроника и нейното обновяване

Съществува огромен онлайн пазар за препродажба на електроника, която другите не се сещат да ремонтират.

Много хора се отказват от своите повредени лаптопи, мобилни телефони или фотоапарати, без дори да потърсят причината за неизправността им. Ако имате уменията да ги поправяте, помислете дали да не се заемете с тази странична бизнес идея – да ремонтирате и препродавате употребявана електроника през свободното си време.

Бизнес консултиране за анализ на данни

Обичате числата? Хората в тази сфера на дейност умеят да извличат информация от данните.

Имате влечение към числата? Много компании се нуждаят от наемане на талантливи изпълнители, които са добри в анализа на данни, което прави тази идея за малък бизнес потенциално доходоносна, ако имате подходящите пълномощия и опит. Платформи като Upwork и Digiserved са само два от многото уебсайтове, които са подходящи за лица на свободна практика с аналитични умения, които търсят допълнителна работа като странична бизнес идея около работата си на пълен работен ден.

Придобиване и препродажба на части от електронни магазини

Съществува изненадващ пазар за препродажба на неизползвани части за електроника онлайн.

Вярвате или не, но в големите магазини по света има съкровищница от ценни предмети, които се изхвърлят. Магазините за електроника изхвърлят всичко – от касети за принтери до таблети – и ако имате желание да ровите в контейнерите за боклук, можете лесно да спечелите малко (повече, отколкото някога сте предполагали, че е възможно) с тази идея за страничен бизнес.

Писане на свободна практика и копирайтинг

Започнах с тази идея за малък бизнес и от първа ръка знам колко печеливша може да бъде тя.

Всеки собственик на уебсайт (включително и аз) наема копирайтъри, които да пишат съдържание за страници като „За сайта“, „Често задавани въпроси“ или публикации в блога. Почасовото заплащане на начинаещите копирайтъри не е много високо, но с известен опит и нарастващо портфолио можете да станете писател на свободна практика още днес и скоро да взимате повече, отколкото печелите на постоянната си работа, ако намерите правилните клиенти и се наложите като експерт с тази идея за малък бизнес. Вижте един от моите най-талантливи приятели, Джори Маккей, за пример на човек, който се справя чудесно с позиционирането си като доставчик на първокласни услуги със своята странична бизнес идея за писане на свободна практика. След това, когато сте готови да започнете да изпращате студени имейли на потенциални клиенти, вземете моя безплатен шаблон за предложение за писане на свободна практика за изтегляне и започнете още днес.

Лицензиран дистрибутор на продукти

Ако имате усет за откриване на перспективни чуждестранни продукти, този бизнес е за вас.

Това не става за един ден, но лицензирането на чуждестранен продукт за продажба на вътрешния пазар може да бъде една от най-доходоносните бизнес идеи, която (понякога) води до голяма печалба по пътя. Инвестирайте разумно, продавайте продукт, в който вярвате, и можете да жънете печалби години наред.

Попълване на онлайн проучвания

Поддържайте сравнително ниски очаквания за приходите от този страничен бизнес.

Това не е много ангажиращо или умствено стимулиращо, но правенето на онлайн проучвания чрез компании като Survey Junkie, User Interviews и InboxDollars се изплаща (малко), вярвате или не. Плащанията са под формата на PayPal, чек или понякога карти за подаръци от Amazon, но ако имате свободно време, сайтове като Survey Junkie, User Interviews и InboxDollars може да са добър начин да прекарате част от свободното си време. Просто не очаквайте да спечелите пари от тази идея за страничен бизнес – препоръчвам ви да я комбинирате с друг източник на страничен доход от този списък с най-добрите ми бизнес идеи и да се обръщате към проучванията в свободното си време, когато имате нужда от малко допълнителен доход.

Домакин на Airbnb

Независимо дали става въпрос за втори дом или за собствен апартамент, това може да бъде много надежден бизнес.

Airbnb е не само чудесен начин за печелене на пари чрез отдаване под наем на свободната си спалня или дивана в хола като легитимна идея за домашен бизнес, но също така ви дава възможност да се запознаете с нови хора и да намерите нови приятели, ако това е вашият тип. Можете дори да наемете изцяло нов апартамент, който да управлявате като малка бизнес идея в Airbnb. А ако разполагате с пари за първоначална вноска, може дори да помислите за инвестиция във ваканционен имот под наем. Само не правете грешката да мислите, че това ще бъде пасивен източник на доходи – вие сте на повикване, когато имате гост, и винаги ще трябва да поддържате мястото чисто за пристигащите посетители. Освен самото отдаване под наем в Airbnb, можете да изведете тази бизнес идея на следващо ниво, като предложите на гостите си допълнителни и персонализирани преживявания срещу допълнително заплащане. Вземете например страничния бизнес на Лорън Гейсенс, базиран на Airbnb, Royal Day Out в Лондон, Англия – където тя предлага на посещаващите туристи обиколка на града само за местни хора, в комплект с костюми от XVIII век, изработени по поръчка.

Личен фитнес инструктор

Личен фитнес инструктор - Как?NET

Помагането на хората да влязат във форма винаги ще бъде една от най-надеждните бизнес идеи.

Ако сте любител на фитнеса и имате правилната комбинация от харизма и бизнес нюх, работата като личен треньор на непълно работно време като странична бизнес идея може да бъде както физически, така и финансово изгодна. След като си изградите репутация и клиентска база, това лесно може да се превърне в начинание на пълно работно време. Разгледайте тези съвети за успешен бизнес с персонални тренировки от Американските професионалисти в областта на фитнеса и това интервю с няколко собственици на фитнес сайтове, които се издържат онлайн, от MonetizePros. И накрая, препоръчвам ви да се заемете сериозно с тази бизнес идея и действително да разработите план за излизане на пазара, който да ви позволи да започнете да се занимавате с клиенти още от първия ден.

Инструктор по йога или медитация

Тази идея бързо се превърна в жизнеспособна идея за онлайн бизнес тази година.

Йогата става все по-популярна, което означава, че инструкторите по йога са по-търсени от всякога – това е още една от нашите най-удовлетворяващи физически (и психически) идеи за малък бизнес. Свържете се с местно йога студио, за да водите нощни класове, или предлагайте индивидуална йога вкъщи на по-висока цена, за да постигнете този вид емоционален и физически баланс с другите, през свободното си време, като същевременно помогнете и на банковата си сметка.

Стартиране на канал в YouTube

Имате умение, което да преподавате? Включването на камерата може да доведе до много обещаващ бизнес в YouTube и TikTok.

Да, прекарването на време в YouTube може да бъде легитимна бизнес идея, ако се отнасяте сериозно към нея. Ако успеете да създадете стойностно и забавно видеосъдържание и увеличите броя на абонатите си до няколко хиляди, вашите видеоклипове могат да започнат да генерират доста значителни приходи от всички реклами, които се показват във вашите видеоклипове. Много потребители на YouTube печелят доста милиони всяка година, така че има ясен потенциал да се превърне от странична бизнес идея в евентуален милионер с правилната комбинация от съдържание, аудитория, умения, взаимоотношения и време. Ако обмисляте да стартирате канал в YouTube, е важно да използвате най-добрите практики при създаването на видеоклипове – и моят съвет е да прецените създаването на блог срещу създаването на съдържание в YouTube. Прочетете наръчника за YouTube за съвети, които ще доведат до по-бърз растеж на канала ви. Освен това помислете за инвестиране в качествена камера и микрофон, тъй като качеството на продукцията на видеоклиповете често може да повлияе на гледаемостта им – а когато сте готови да разширите обхвата си към допълнителни видеоплатформи като TikTok, вече ще имате готовност да прилагате процес за увеличаване на обхвата си (и за привличане на клиенти, които са готови да ви спонсорират с вкусни реклами в профила ви в TikTok).

Онлайн преводач

Работещите в тази сфера трябва да владеят няколко езика.

Ако владеете друг език достатъчно добре, за да сте наясно с граматиката и правописа, преводът е чудесна идея за страничен бизнес, която можете да реализирате и дори да извършвате от разстояние. Flexjobs предлага буквално стотици работни места за преводачи на свободна практика от разстояние в момента и ако искате да си намерите повече работа от разстояние встрани от другите си занимания, прегледайте тези уебсайтове за работа от разстояние, за да намерите подходящите за вас възможности.

Местен екскурзовод

Ако познавате добре района си, този бизнес може да бъде много добре платен.

Живеете в дестинация, която често се посещава от туристи? Ако обичате да се срещате с нови хора от цял свят и обичате града, в който живеете, откриването на собствена местна туристическа компания вероятно е най-добрата бизнес идея, която ще ви осигури и двете тези предимства. Предприемете уникален подход към своя местен туристически бизнес като Ерик от Vantigo. Той стартира бизнеса си с обиколки с микробус VW в Сан Франциско само като странична бизнес идея, докато все още работи на пълен работен ден, и го разраства до устойчив източник на доходи на пълен работен ден, преди да напусне – сега той управлява компания за обиколки с множество микробуси на гърба на това, което първоначално е започнало като луда идея за малък бизнес.

Инструктор по музика

През последните години това се превърна в много популярна идея за онлайн бизнес.

Свирите ли достатъчно добре на музикален инструмент, за да преподавате на другите? Какво ще кажете да използвате уменията си за продуциране на музика или звуков дизайн и да обучавате други хора като бизнес идея, базирана на услуги, въз основа на вашия опит? Частните музикални инструктори във всички дисциплини взимат от 20 до 100 долара на час (или повече в зависимост от уменията и опита), като не е задължително да се занимават лично с това. Това е чудесна идея за страничен бизнес, която може да превърне страстта ви към музиката в печалба.

Фотограф на склад

Хората, които се занимават с този бизнес, разполагат с качествени фотоапарати и имат око за добър кадър.

Ако обичате да снимате усмихнати семейства или смеещи се деца, които духат балони, помислете дали да не станете фотограф и да продавате изображенията си на компании за снимки като Unsplash, ShutterStock и iStockPhoto като странична бизнес идея. Ще получавате възнаграждение всеки път, когато някой лицензира предоставено от вас изображение. За да постигнете истински успех, изградете собствен уебсайт за фотография, за да можете да представите портфолиото си и да започнете да получавате по-високоплатена частна корпоративна работа.

Автор на приказки

Автор на приказки - Как?NET

Занимавайте се с тази дейност само ако обичате да пишете и нямате нищо против другите да си приписват заслугите за работата ви.

Писането на текстове на духове се заплаща доста добре и ако сте талантливи в проучването и създаването на страхотно съдържание в рамките на определена тематична област, можете бързо да изградите списък с високоплатени клиенти с тези видове бизнес идеи. Авторите на текстове като Джеф Хадън са създали много доходоносни кариери за себе си, като пишат за бизнес ръководители и изпълнителни директори – а Джеф също е започнал кариерата си на автор на текстове като странична бизнес идея извън работата си на пълен работен ден като мениджър на фабрика. Чуйте интервюто му с мен в The Side Hustle Project (подкаст) точно тук. Трудно е да стигнете до мястото, където можете да си изкарвате прехраната на пълен работен ден с писане на призраци, но ако се придържате към това и се възстановявате след пораженията, ще успеете. Тези безплатни шаблони за публикации в блога също ще ви помогнат да започнете.

Онлайн възлагане на подизпълнители

След като сте се установили във всякакъв брой вертикали на свободна практика онлайн, прекарвайки времето си в съсредоточаване само върху вътрешните продажби (резервиране на договори на свободна практика с клиенти с висока стойност) и след това възлагане на работата си на подизпълнители на други лица на свободна практика, можете да увеличите значително списъка си с клиенти и възможностите за генериране на приходи с тази бизнес идея.

Диджействане

Ако обичате да създавате музика, този малък бизнес е подходящ за начинаещи.

Отделете време, за да развиете уменията си да създавате собствена музика или да станете професионалист в смесването, и вашата идея за страничен бизнес – диджействане на местни събития – може да се превърне в много по-голямо начинание. Въпреки че първо трябва да имате солидни познания по звуков дизайн, смесване и музикална продукция, преди да очаквате да получите първия си концерт с тази бизнес идея, тъй като развиването на изцяло нов набор от умения не е за хора със слаби сърца.

Промяна на облекло и шиене

Хората в тези предприятия се радват на работата с ръцете си.

Модата, стилът и грижата за кожата продължават да бъдат доходоносна идея за малък бизнес, която ви позволява да определяте сами работното си време извън работата на пълен работен ден и можете да я правите дори от собствения си дом. Ако знаете как да поправяте дрехи, имате нарастващ пазар от клиенти, които се съобразяват с бюджета и/или са обсебени от персонализацията. Много опитни предприемачи в тази област казват, че са ви необходими около две хиляди долара, за да започнете приличен страничен бизнес в тази ниша, но няма нищо лошо да започнете с по-малък размер и да се разраствате оттам, стига да можете да правите магии с игла и конец.

Преподаване на проекти „Направи си сам“

Ако сте креативни и занаятчийски настроени, ще намерите аудитория в Pinterest за този бизнес.

Нищо не е по-добро от това да обучавате повече начинаещи ученици на своята страст, хоби или занаят като бизнес идея (това е обща тема тук). Разгледайте десетки портали „Направи си сам“ (като DIY.org, DIY Network, Instructables и Mahalo), за да почерпите бизнес идеи за това как да получавате здравословен страничен доход само като показвате на другите как да правят нещата, които обичате. Можете също така да пресеете безбройните канали в YouTube, поддържани от реклами, които преподават почти всичко – от свирене на китара до 3D принтиране.

Печене

Обичате да печете и да храните другите? Не търсете повече от тази бизнес идея.

Забавно е колко много печене може да се превърне в различни видове бизнес идеи, които носят пари. Започнете да си докарвате странични доходи, като замесвате брашно, овладявате фурната и задоволявате желанието на всички за сладко. Въпреки че някои експерти вече са превърнали печенето в свой единствен „хляб и масло“, все още не е необходимо да напускате ежедневната си работа, за да реализирате тази бизнес идея. В зависимост от опита си можете да започнете с нещо просто като усъвършенстване на носталгичните бисквити на баба, преди да започнете да предлагате изискани занаятчийски ястия.

Да бъдеш майстор

Тази идея за страничен бизнес на непълно работно време е чудесна за сръчни хора с гъвкав график.
Да бъдеш заек със задачи, за да печелиш допълнително от странична работа

Ако нямате нищо против да вършите чужда работа и се смятате за майстор (или жена), тогава TaskRabbit може да е подходящата идея за малък бизнес за вас. Можете да печелите малко странични пари, като вършите странна работа, например да разхождате кучето на съседа си, да косите тревата на г-н Смит, да поправяте течаща мивка и много други. Извършването на поръчки не е вашият стил? Най-добрите майстори на този сайт съобщават, че печелят до 7000 долара на месец, което прави тази бизнес идея за някои предприемачи на пълно работно време.

Маркетинг на съдържание на свободна практика

Маркетинг на съдържание 1 - Как?NET

Вложете уменията си за маркетинг и писане в тази идея за малък бизнес.
Как да започнете маркетинг на съдържание на свободна практика като страничен бизнес

От личен опит като специалист по маркетинг на съдържанието на свободна практика мога да гарантирам за рентабилността в този бранш. Преди да се откажа от ежедневната си работа, за да се занимавам с тази идея за малък бизнес на пълен работен ден, превърнах страничния си бизнес в бизнес за 160 000 долара годишно; всичко, от което се нуждаете, са подходящите умения и опит, за да го подкрепите. Тъй като стартиращи предприятия, утвърдени марки и дори известни влиятелни личности трябва да изградят доверие и да развият своите марки, професионалистите, които могат да предоставят завладяващо съдържание, се радват на огромно търсене на услугите си.

Тъй като брандовете винаги ще се нуждаят от висококачествено съдържание, за да привлекат нови клиенти, уменията ви винаги ще останат актив, в който да инвестирате, особено след като естеството на създаването на стратегия за маркетинг на съдържанието е постоянно развиващо се. Започнете да използвате съществуващата си мрежа с тази бизнес идея и започнете да издирвате местни собственици на малък бизнес, които биха могли да се възползват от маркетинговите ви тактики, свършете отлично работата си, поискайте препоръки и се развийте оттам до момента, в който започнете да правите неща като блогване за гости и работа с блогъри и да се разпространявате на по-широк пазар.

Бизнес за писане на електронни книги на свободна практика

Независимо дали продавате свои собствени електронни книги или пишете за други, този бизнес е за сериозни писатели.
Писане на електронни книги на свободна практика за автори, които искат да печелят пари отстрани

Ако винаги сте искали да издадете своя собствена книга като идея за малък бизнес, никога не е имало по-добър момент от сега. Това е така, защото достъпът до инструменти и пазари за самоиздаване никога не е бил по-лесен и по-достъпен. Една от моите познати, която пише електронни книги, в момента печели до няколко хиляди долара всеки месец от шестте електронни книги, които е публикувала; докато според сведенията можете да поискате около 1000 долара на проект за електронна книга, като работите като автор на призраци. Моята добра приятелка Каролин Битон използва писането на свободна практика като своя странична бизнес идея, за да премине в крайна сметка от секретарка към самостоятелно заета личност, като същевременно се съсредоточи върху личностното си развитие и се вгледа в себе си, за да открие това, което наистина я вълнува.

Инвестиране на парите ви

За тази бизнес идея са необходими поне малко пари, за да се спечелят още.
Как да инвестирате парите си и да ги увеличите на фондовия пазар (урок)

Ако държите парите си скрити на тавана или не печелите почти нищо в спестовна сметка, може би ще искате да помислите за по-доброто им оползотворяване чрез по-разумно инвестиране в акции като една от страничните ви бизнес идеи, върху която да продължите бавно да работите. Разбира се, има много опасности, за които трябва да внимавате, но повечето експерти по лични финанси ще ви посъветват да започнете да изучавате фондовия пазар, ако искате да увеличите богатството си, и да избягвате да се впускате прекалено силно в тенденции като Биткойн и други криптовалути, без да ги разбирате правилно.

Инвестиране на чужди пари

Просто се уверете, че сте спазили всички законови разпоредби, преди да инвестирате за други хора.
Как да печелите страничен доход, като инвестирате парите на други хора

Между другото, да помагате на другите да увеличават богатството си е също добър начин да увеличите собствената си финансова стойност като идея за малък бизнес. Ако имате познания в областта на фондовия пазар и финансите, можете да печелите комисиони на свободна практика или хонорари за консултации, като съветвате клиентите си как да получат най-добра възвръщаемост на инвестициите си като доходоносна странична бизнес идея, ако можете да постигнете резултати за тези клиенти – в противен случай тази бизнес идея може да бъде бърз път към отчуждаване на приятелите и семейството, така че бъдете внимателни.

Счетоводство и счетоводни услуги

Счетоводство

Тази бизнес идея изисква малко предпоставки, освен умение да боравите с цифри.
Счетоводството и счетоводството като интелигентна странична дейност на свободна практика

Много малки компании и стартиращи предприятия вече възлагат на външни изпълнители дейности, които не са част от основната им дейност (като човешки ресурси, администрация и счетоводство), което прави този набор от умения чудесна възможност за стартиране на странична бизнес идея, която да ангажира уменията ви в областта на числата. Тъй като компаниите винаги трябва да проследяват паричните си потоци, счетоводителите на свободна практика и счетоводителите могат наистина да се възползват от нарастващото търсене на помощ на непълно работно време.

Изграждане на нишов уебсайт


Стартиране-на-уебсайт

Хората в тези бизнеси често обичат да пишат и проектират уебсайтове.
Как да развиете аудитория и да изградите нишов уебсайт, за да печелите пари настрани (снимка на екрана)

Намерете аудитория за своята страст или хоби и сте готови да печелите от нещо, което обичате, чрез обучението как да направите уебсайт в умна блог ниша като идея за страничен бизнес. Това, разбира се, е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, нещо, което не е предназначено за хора със слаби сърца. Подгответе се да инвестирате много от времето си в избора на един от най-добрите конструктори на уебсайтове и да научите какво е блог, но ако успеете да се преборите със стръмните предизвикателства и да си отговорите положително на няколко ключови въпроса за това дали бизнес идеите за уебсайтове, за които мислите, могат да печелят пари, тогава можете да започнете да ги изграждате.

Дори не е необходимо вашият нишов уебсайт да бъде изграден около съществуващ ваш бизнес. Например един от най-новите ми странични проекти, Word Finder Pro, беше изграден от желанието да създадем възможно най-добрия инструмент за намиране на думи в Скрабъл (където в момента няма много добри възможности), а за по-големия бизнес модел ще се притесняваме по-късно – след като имаме постоянен поток от трафик, който влиза в уебсайта. Но ако се питате дали хората все още четат блогове? Отговорът е категорично „да“.

Тези дни работя по два странични блога в нишата на храните с цел евентуално да ги продам с цел печалба – единият с моята приятелка, Vegan Anj и VeganTable. Помислете също така, че може дори да искате да купите блог, който вече има постоянен поток от трафик, да работите за увеличаване на аудиторията и по-късно да го продадете с цел печалба. За повече вдъхновение разгледайте тези примери за блогове и вижте как го правят успешните нишови сайтове днес.

Измиване и детайлизиране на автомобили
Ако обичате да работите навън с ръцете си, това може да бъде чудесна идея за малък бизнес с потенциал за растеж.
Измиване на автомобили и детайли за печелене на пари през нощите и уикендите

Много собственици на автомобили просто нямат време да се грижат лично за автомобилите си, още по-малко да ги накарат да блестят. С просто оборудване като шампоан за автомобили, полиращ восък, черна гума, гъби, кофа и здрав маркуч можете да започнете да печелите приличен страничен доход, като правите автомобилите да изглеждат свежи в свободното си време след работа и през уикендите. Не е лошо за лесна бизнес идея, която ще ви накара да сте на открито и да раздвижвате тялото си през почивните дни.

Бизнес с грижи

Уверете се, че имате всички приложими удостоверения, преди да започнете този бизнес.
Грижите като страничен бизнес, с който да се занимавате и да печелите допълнителни пари

За да сме наясно, предоставянето на грижи за възрастни хора често изисква по-широк набор от удостоверения (както и трябва да бъде), така че тази бизнес идея не е от тези, с които повечето хора могат да започнат през уикенда. Тези удостоверения могат да включват лицензи, сертификати за обучение, разрешителни за бизнес и данъчни формуляри в зависимост от това в кой щат искате да работите, какво ниво на грижи възнамерявате да предоставяте и дали планирате да управлявате официален бизнес или просто да се наемете като независим работник като странична бизнес идея. Ако вече полагате неплатени грижи за възрастен роднина или приятел, може да поискате да прегледате разпоредбите на Medicaid за известна компенсация. Във всички случаи се нуждаете от истинска привързаност към възрастните хора, много здрав разум и добри познания по първа помощ, изкуствено дишане и основи на грижите за възрастни хора, за да постигнете успехи в тази странична бизнес идея.

Почистване на килими

Вярвате или не, почистването на килими с пара като страничен бизнес може да генерира сериозни доходи.
Бизнес с почистване на килими (обяснителна статия)

Килимите правят дома ви топъл и уютен. Но те също така са склонни да събират прах, мръсотия, петна, алергени и буболечки с течение на времето. Можете да се възползвате от тази възможност, като стартирате идея за страничен бизнес за почистване на килими или работите като независим чистач на договор в свободното си време. И в двата случая ще трябва да инвестирате в подходящо оборудване, като прахосмукачки, четки за килими и химикали за почистване, за да стартирате тази бизнес идея. Разгледайте възможността да наемете оборудване за цял уикенд и да наберете 5-10 клиенти, които да обслужвате, за да компенсирате разходите си за наем. Ако реализирате солидна печалба, в крайна сметка ще можете да инвестирате в собствено оборудване и да увеличите маржовете си, като по този начин от странична дейност се превърнете в сериозен бизнес.

Почистване на къщи


Почистването на домове (или офиси) винаги ще бъде жизнеспособна идея за малък бизнес.
Как да стартирате страничен бизнес за почистване на къщи (инструктивен)

Ако искате да разширите обхвата на услугите си и да печелите повече, можете да изберете да направите така, че цялата къща да изглежда спретната и чиста с тази идея за страничен бизнес. Услугите по почистване на къщи обхващат килими, подове, тревни площи, гаражи, прозорци, стени и покриви, което изисква цяла гама от инструменти за почистване. Можете да наемете камериерки и чистачи, които да извършват действителното почистване, докато вие се занимавате с продажби, административни задачи и обслужване на клиенти. Или можете да започнете с малки стъпки, като си изцапате ръцете като изпълнител и се учите на работното място, преди да стартирате собствена дейност по почистване с помощта на инструменти за управление на бизнеса с почистване като Swept. Освен това бих ви препоръчал да проверите Cleaning Zoom, ако планирате да се заемете сериозно с тази бизнес идея – и не забравяйте да имате готов достъп до този контролен списък, за да сте сигурни, че нищо няма да мине под радара при срещите ви за почистване.

Грижа за децата

грижа за децата 1 - Как?NET

С гъвкав график този малък бизнес може да бъде чудесен за тези, които обичат децата.
Как да започнете страничен бизнес с грижи за деца (снимка на екрана)

Много семейства с деца, включително самотните родители, разполагат с много ограничени ресурси от време, което създава търсене на доставчици на услуги за гледане на деца на непълно работно време (и възможност за бизнес идея за вас). Ако обичате децата и разполагате с малко свободно време, можете да получавате голям страничен доход, като се грижите за децата, докато родителите им отсъстват. Просто не забравяйте да определите конкретната възрастова група, за която ви е удобно да се грижите, и след необходимите сертификати всичко е готово. Създаването на домашна детска градина, която да може да обслужва шест или повече деца, също е доходоносен начин за реално развитие на този вид бизнес идеи, ако разполагате с подходяща среда за това.

Бизнес за ремонт на компютри

Хората, които се занимават с този бизнес, трябва да притежават необходимите технически умения.
Как да се занимаваме с ремонт на компютри на свободна практика

Заетите техничари, които планират да получат допълнителен страничен доход, могат да използват своите софтуерни и хардуерни умения, като предлагат услуги за ремонт на компютри в домашни условия като бизнес идея, която ангажира тяхната страст. Ако това ви се струва интересно, можете да започнете със скромен екип от един човек, преди да си представите разширяване на дейността като Geek Squad. Не забравяйте, че като начало на тази бизнес идея можете да предоставяте услуги по домовете на местно ниво, както и да предлагате дистанционна поддръжка чрез услуги за онлайн съобщения и видеоразговори, преди да си проправите път към търговията на дребно. От гледна точка на избора да стартирате собствен бизнес около специфичен набор от умения, които са много търсени, няма нищо по-добро от това.

Моделиране

Ако имате правилния външен вид, няма нищо лошо в този потенциално доходоносен бизнес.
Моделиране като фрийлансър за получаване на странични доходи

Ако имате нагласата (и външния вид), би трябвало да има продукт или услуга, които да търсят подходящия модел, за да развият марката си (или да популяризират собствения си блог) като самостоятелна бизнес идея. Можете да се регистрирате в голяма агенция, да намерите агент на свободна практика или сами да търсите участия като независим талант. Тъй като моделството е сложна област, получете всички необходими съвети, преди да се впуснете в нея, и намерете ментор, който да ви преведе през някои от първите предизвикателства, които ще са ви необходими, за да утвърдите марката си. В зависимост от предпочитанията си можете да се специализирате в един медиен формат, например видео или снимки, за да изградите убедително портфолио и да го превърнете в бизнес идея, която има потенциал да се разрасне.

Компютърно обучение и уроци

Подобно на бизнеса с онлайн курсове, преподаването на вашите умения онлайн може да бъде много доходоносно.
Как да стартирате бизнес за компютърно обучение, за да преподавате технически умения онлайн (урок)

Всички (дори децата и пенсионерите) трябва да имат някакво ниво на технически познания, за да останат конкурентоспособни и да оценят чудесата на цифровата ера. Просто наблюдавайте как сайтовете за обучение като и Treehouse и продължават да се разрастват и ще разберете колко спешно е да се получи компютърно обучение за нашето поколение (като по този начин създавате чудесни бизнес идеи за обучение на други, ако вече имате уменията). Ако сте техничар, можете да се възползвате от тази нужда, като предлагате уроци и напътствия във вашия район или в киберпространството чрез портали като YouTube или Udemy като странична бизнес идея. Можете дори да създадете свой собствен сайт за уроци с интерфейс за онлайн плащания.

Обслужване на клиенти по договор

Ако сте човек, който обича да решава проблеми, тази бизнес идея е за вас.
Обслужване на клиенти на свободна практика, за да печелите онлайн доходи

Някои фирми възлагат на външни изпълнители дейностите си по обслужване на клиенти и много от тези фирми приемат надомни изпълнители. Можете да започнете, като се регистрирате в сайтове за работа на свободна практика, като например Upwork, за да изпробвате първо тази бизнес идея. Ако вече сте специалист по CSR с управленски умения, можете да сформирате и ръководите виртуален екип онлайн и да ангажирате клиенти като добросъвестна компания за обслужване на клиенти или да предоставяте обучение по обслужване на клиенти на такива екипи, както и на отделни лица.

Бизнес с разхождане на кучета

Разхождането на кучета в квартала (и извън него) е изненадващо добра бизнес идея.
Разхождане на кучета за получаване на странични доходи

Кучетата са невероятни. Но собствениците им невинаги са вкъщи, за да ги изведат на разходка. Ако сте почитатели на кучетата, както се надявам, че сте, тази чудесна идея за страничен бизнес може да ви донесе редовна печалба, като просто изведете някои очарователни кученца на разходка в парка. Тъй като 70 % от американците имат домашни любимци в домовете си, услугите за разхождане на кучета са се превърнали в процъфтяваща индустрия в някои градове на САЩ. Всъщност вече има приложение, наречено Wag, което свързва разхождащите кучета, които искат да се възползват от тази бизнес идея, със собствениците на домашни любимци, които имат нужда от помощ.

Консултант по продажби на недвижими имоти

Консултант по продажби на недвижими имоти - Как?NET

С гъвкав график продажбите на недвижими имоти могат да бъдат перфектният страничен бизнес.
Станете консултант по продажби на недвижими имоти (инфографика)

Пазарът на недвижими имоти е в подем (за днес) и хората купуват и продават имоти на много места в САЩ. Това означава много възможности за професионалистите, които знаят как да се ориентират в правния, финансовия и търговския аспект на недвижимите имоти, да изградят стабилни клиенти като странична бизнес идея, особено ако започнете да разширявате организацията си за продажби и изградите екип от представители, работещи с един от най-добрите CRM за недвижими имоти, който да ви помогне да сключите повече сделки. Ако се смятате за експерт в тази област, това няма да е разходка в парка (хе-хе), но можете да получавате значителен допълнителен страничен доход като консултант по недвижими имоти в домашни условия – особено ако използвате един от най-добрите CRM за малък бизнес и знаете как да правите магии по телефона.

Изработване на мебели по поръчка

Повечето хора в този бизнес са много сръчни и могат сами да изработват мебели.
Започнете да изработвате мебели по поръчка, за да получите допълнителен страничен доход

Превръщането на любимия ви занаят или хоби в бизнес идея, която носи приходи, лесно се нарежда сред най-удовлетворяващите преживявания, които всеки може да има. Тъй като все повече хора изискват по-висока степен на персонализация на почти всичко, което притежават или използват, смятайте, че сте късметлии, ако вашият занаят е създаването на мебели по поръчка. Не само, че секторът на недвижимите имоти възвръща позициите си, но и броят на клиентите, които държат на стила, също се увеличава, което създава много възможности за развитие на този вид удобни бизнес идеи.

Изработване на ръчно изработени бижута

Започнете тази малка бизнес идея, като продавате бижутата си в Etsy и оттам се разраствате.
Как да направите и продавате ръчно изработени бижута онлайн (графично)

Има поне трима предприемачи тийнейджъри, които вече са спечелили изумителни суми пари, като са стартирали бизнес идеи за ръчно изработени бижута: Мади Брадшоу от M3 Girl Designs, Бела Уимс от Origami Owl и момичето, което стои зад DesignedByLei. Тъй като в близко бъдеще отрасълът ще блести с бърз годишен ръст от 5-6 %, пазарът е узрял за нови участници в тази бизнес идея, които могат да предложат искрящи нови виждания за това как да се изработват привлекателни ръчно изработени стоки.

Да бъдеш Gigwalker

Този изключително гъвкав бизнес е чудесен начин да осребрявате свободното си време.
Заплаща ли се да бъдеш Gigwalker? Как да печелим пари от странични дейности

Печеленето на пари от GigWalk е подобно на работата в Task Rabbit – нелоша идея за страничен бизнес, ако имате свободно време. Можете да избирате измежду забавно разнообразни задачи – от правене на снимки на менюта в ресторанти до броене на стоките, подредени по стелажите в супермаркетите. Това обаче няма да ви направи богати, тъй като възнагражденията обикновено се събират в долната половина на диапазона от 3 до 100 долара. Но ако търсите стабилна идея за малък страничен бизнес, не е зле да свършите странна, но забавна работа и да получите бакшиш накрая. Когато ви е скучно или ви липсват малко пари, можете да получите достъп до GigWalk по всяко време и навсякъде чрез мобилното им приложение. Междувременно всички специално проверени за вас работни места ще бъдат на една ръка разстояние (в идеалния случай – само на една бърза разходка).

Бизнес с оценки на жилища

Не забравяйте да проучите местните удостоверения, необходими за този бизнес.
Как да стартирате страничен бизнес с оценка на жилища

Бизнесът с оценки на недвижими имоти може да се извършва от дома, на непълно работно време, което е забавна идея за страничен бизнес, ако имате необходимите документи за това. Перфектна възможност, ако искате да запазите работното си място и да печелите допълнително. Няма да ви е необходима и диплома за висше образование, за да започнете да се занимавате с този вид бизнес идеи, но ще ви трябват надеждни удостоверения за оценител (включително съответното обучение и професионални лицензи), добри познания за сектора и разрастваща се мрежа от участници в сектора, включително ипотечни брокери, агенти на недвижими имоти, банки и колеги оценители, които ще искат да използват вашите услуги.

Човешки билборд

Това е една от най-креативните бизнес идеи днес.
Как да печелим пари като човешки билборд отстрани

Ако нямате нищо против да се разхождате на публични места като странична бизнес идея и се радвате на малко внимание, тогава работата като човешки билборд може да донесе изненадващо много дивиденти. Отдаването под наем на брадата ви например може да ви донесе до 5 долара на ден, а татуирането на лого на марка на бръснатата ви глава за пет години може да ви донесе до 7000 долара – макар че този тип възможности за печалба са рядкост. Тази бизнес идея определено не е за хора със слаби сърца и за мен е малко крайна, но въпреки това много хора са се занимавали с нея като със странична дейност, като някои дори са го правили, за да плащат таксите си за обучение в колеж. Можете да започнете, като държите плакат или носите табела за сандвич. Ако смятате, че това е добра идея за страничен бизнес, можете да стигнете докрай и да я превърнете в пълноценна идея за малък бизнес с достатъчно упорита работа – освен това няма да ви се налага да се занимавате с всички проблеми, за които другите по-сложни бизнеси трябва постоянно да мислят.

Закупуване на съществуващ уебсайт

закупуване на съшествуващ уебсайт 1 - Как?NET

Ще ви е необходим поне малко капитал отначало, но този бизнес може да бъде много печеливш.
Закупуване на съществуващ уебсайт за изграждане на собствен онлайн бизнес

Уебсайтовете не се различават много от акциите. Много от тях са боклук, но някои могат да генерират стойност за вас, което ги прави силна потенциална бизнес идея, ако имате око за откриване на диаманта в суровия материал. Ето защо, подобно на акциите, те се купуват и продават постоянно. Можете да купите блог и след това да се обърнете, като по-късно продадете блога за повече като доходоносна странична бизнес идея с надеждата да генерирате бъдещи приходи въз основа на трафика на потребителите, текущите приходи, името на домейна или някои други фактори, които може да са скрита дойна крава, която всички останали са пропуснали. Интересувате се? Проверете пазарите като Flippa и Empire Flippers, за да намерите уебсайтове, които в момента се продават. Искате ли да намерите печеливша бизнес идея за ниша тази седмица? Присъединете се към безплатния ми онлайн курс „Намиране на печеливша бизнес идея“ днес.

Мобилна пералня

Обслужването на заети професионалисти винаги може да предостави добри бизнес възможности.
Как да започнете страничен бизнес с мобилни перални услуги

Всички ние носим дрехи (поне през част от времето). Което, разбира се, прави бизнес идеята за почистване на замърсено пране очевиден хит. Всъщност индустрията на пералните на самообслужване в САЩ е на стойност над 3 млрд. долара, като всяка година се появяват много свързани бизнеси, като например услуга за пране с мобилно приложение, реално действаща мобилна пералня и услуги за вземане и доставка на пране по домовете. Възползвайте се от тази тенденция като идея за страничен бизнес.

Услуги за извозване на боклуци

Хората в този бизнес не се страхуват да си изцапат малко ръцете.
Създайте фирма за услуги за извозване на боклуци като страничен проект за получаване на допълнителни доходи

Както се казва, боклукът за един е съкровище за друг. Без хората, които почистват боклука на другите, светът щеше да е много по-объркан, отколкото е сега. Този вид бизнес идеи може и да не са бляскави, но вие можете да направите света по-чист, докато печелите допълнителен страничен доход. За да започнете, вероятно ще имате нужда от здрав камион втора употреба и стандартно оборудване като лопати, колички, чукове, гребла и контейнери за боклук, за да поставите началото на тази странична бизнес идея.

Ставане на нотариус

С относително лесния процес на сертифициране тази идея за страничен бизнес е много гъвкава.
Ставане на нотариус като източник на страничен доход

Нотариусите служат предимно като заверители и безпристрастни свидетели на публични правни документи, особено на такива, свързани с клетвени декларации, клетви, нотариални актове, имоти, специални пълномощни и бизнес споразумения. В зависимост от щата нотариусът, работещ на пълен работен ден, получава средна годишна заплата от 36 000 щатски долара, което го превръща в чудесна бизнес идея, която може да се реализира като странична дейност, докато получавате пари по други начини. Ако искате да започнете да се занимавате с тази бизнес идея, ето какви са изискванията и стъпките, които трябва да вземете предвид в САЩ.

Бизнес с планиране на сватби

Ако обичате детайлите, тогава да помагате на двойките да планират своя специален ден може да бъде чудесен бизнес.
Започнете да се занимавате с планиране на сватби като предлагане на услуги на свободна практика, за да получавате допълнителни доходи

Подобно на рождените дни, браковете се случват постоянно. Което означава, че можете да разглеждате сватбите като повтарящ се извор на бизнес възможности: сватбени рокли и палта, бижутери, доставчици на храна, доставчици на места за провеждане на тържества, фотографи и видеооператори, изпълнители, магазини за цветя, туристически агенции, занаятчийски изделия за сувенири и множество други бизнес начинания. А сега си представете, че можете да създадете мрежа от тези доставчици на услуги, така че да предложите на ангажираните двойки редица безпроблемни сватбени пакети като бизнес идея „до ключ“. Процесът със сигурност е забавен (и отнемащ време), но като странична бизнес идея заплащането може да бъде доста голямо.

Планиране на събития и партита

Всяко събитие (с подходящия клиент) може да се възползва от помощта на ориентиран към детайлите организатор на събития.
Услугите по планиране на събития и партита са доходоносна идея за страничен бизнес

Да бъдеш специалист по сватби е добре за първокласните играчи, но да бъдеш универсален специалист също има своите предимства. Организаторите на събития и партита използват мрежата си от доставчици на услуги, за да обхванат не само сватби, но и семинари, корпоративни събития, рождени дни, кръщенета, концерти, конференции, празнични партита и други събития, което ги прави сравнително разнообразна бизнес идея. Ето няколко съвета, ако искате да управлявате бизнес за планиране на събития на непълно работно време у дома като една от по-забавните ни странични бизнес идеи. А ето и един много честен поглед към плюсовете и минусите на тази професия. Като бърза добавка към тази идея, ако искате да изградите и дигитален бизнес около планирането на събития, блогът може да бъде чудесно начало – вземете моя безплатен пакет за планиране на блогове и получете вдъхновение за бизнеса си с планиране на събития още днес.

Да станеш личен готвач

Повечето хора, които се занимават с този бизнес, имат някакво обучение или опит в кухнята.
Как да станете личен готвач, за да печелите страничен доход през нощта и уикендите

Натоварените графици могат да стресират хората. То може също така да наруши семейния живот до такава степен, че заетите родители и натоварените с домашна работа деца едва ли имат време да приготвят прилични вечери и ястия през уикенда. Оттук и изненадващото търсене на семейни готвачи на непълно работно време като бизнес идея. Ако готвенето на здравословни и вкусни ястия ви допада, това е една от най-доходоносните странични бизнес идеи, която може да допълни редовните ви доходи, като помогне за изхранването на заетите домове. Чуйте историята на Габи Далкин, която преминава от странична бизнес идея до блогър за храна на пълно работно време, докато е била личен готвач на непълно работно време, точно тук, в моя подкаст.

Разхождане на домашни любимци

Бизнес с грижа за домашните любимци 1 - Как?NET

За хората с кучета или котки не съществува по-вълнуващ страничен бизнес.
Да, разхождането на кучета всъщност може да се заплаща за сравнително малко усилия

Искам да кажа, хайде, кой не би се заинтересувал от бизнес идеи, които ви позволяват да прекарвате време с кученца? Да ти плащат, за да се грижиш за сладко кученце, звучи като мечта. Разпространението на домашните любимци без надзор е още един страничен ефект от забързания живот, който създава бизнес идеи и възможности за работа за хора, които разполагат с време, търпение и обич. Просто проверете DogVacay и Rover, за да разберете какво имам предвид. Дали заплащането ще си заслужава, ако опитате? Един човек в Ню Йорк печели по 3300 долара на месец само от това, че се грижи за домашни любимци на заети любители на животни като своя странична бизнес идея.

Бизнес с грижа за домашните любимци

Много собственици на домашни любимци ще платят солидно, за да възложат на външен изпълнител поддържането на чистотата на животните си.
Как да започнете да се занимавате с груминг на домашни любимци като страничен проект

Ако това не е достатъчно, можете да разширите услугите си и да включите груминг на домашни любимци като допълнителна странична бизнес идея. За да направите това, ще трябва да имате подходящо обучение, лиценз за работа в зависимост от местоположението ви и оборудване за грумиране на домашни любимци. Според PayScale средната заплата на дресьорите на домашни любимци варира от 17 600 до 48 500 долара. Това не е лоша идея за страничен бизнес, ако успеете да намерите начин да привлечете повечето си клиенти през почивните дни.

Почистване на басейни

Ако разполагате с подходящите инструменти и познания за химикалите за басейни, това може да бъде чудесен страничен бизнес.
Стартирайте услуга за почистване на басейни, за да получавате странични доходи на местно ниво

Прекарването на неангажиращ следобед в басейн може да бъде много забавно. Но почистването му може да бъде неприятно. Затова повечето собственици на басейни наемат хора, които да почистват вместо тях. Ако се нуждаете от допълнителни пари и нямате нищо против физическото натоварване, почистването на басейни е жизнеспособна идея за страничен бизнес.

30+ по-печеливши идеи за малък бизнес, които да започнете днес
Получавам толкова много отзиви с чудесни бизнес идеи от моята общност и в коментарите, така че често добавям към този списък.

Ако имате доказани бизнес идеи, които бихте искали да споделите (или личен опит със собствен страничен бизнес), моля, добавете ги в коментарите по-долу!

Частно етикетиране и продажба на продукти в Amazon

Хората в този бизнес обикновено имат талант да забелязват нововъзникващите доходоносни продукти.
Частно етикетиране и продажба на продукти в Amazon (обяснителен материал)

Смятан за един от най-ценните технологични гиганти, Amazon е и огромен световен пазар, на който почти всеки може да спечели от надигащата се вълна на електронната търговия, ако има правилната бизнес идея. Но както всичко друго, свързано с пари, трябва да положите доста труд, за да ги спечелите. В този случай трябва да направите тонове проучвания (търсейки общи продукти като часовници, ключодържатели и чаши, към които да прикрепите своята марка), както и да разработите разумна стратегия за продажби, която ще ви помогне да генерирате печалби от вашата идея за страничен бизнес със собствени марки. Разгледайте това ръководство за продажби в Amazon FBA за супер подробна разбивка на това как да осъществите тази идея днес.

Съдийство в спортни игри за развлечение

Тази идея за малък бизнес е идеална, ако обичате да сте активни в своята общност.
Осъществяване на спортни игри за развлечение с цел получаване на страничен доход (онлайн)

Обичате ли спорта? Осъществяването на съдийски функции на непрофесионални игри, провеждани в обществени паркове и спортни игрища на колежи, може да бъде вълнуващ начин да превърнете любовта си към дейностите на открито в една от най-забавните и физически възнаграждаващи доходоносни странични бизнес идеи, с които можете да се занимавате през нощите и уикендите.

Продажба в TeeSpring

Повечето хора в този бизнес имат солидни дизайнерски умения.
Продавайте тениски в уебсайтове за пазар като TeeSpring, за да генерирате страничен доход

Тениските могат да бъдат жизнеспособен път към създаването на автоматизирана идея за страничен бизнес, която ви носи пари, докато спите. Дори в Bloomberg и Forbes има истории на предприемачи, които са направили точно това. Реализирайте подобни бизнес идеи, като създадете прост магазин в TeeSpring, измислите няколко нови дизайна, създадете няколко целеви макета на тениски и работите усилено, за да насочите трафика към магазина си.

Изграждане на персонализиран софтуер за клиенти на свободна практика

Макар и да не е за хора без подходящи умения, тази бизнес идея може да бъде изключително печеливша.
Как да създавате софтуер по поръчка за клиенти на свободна практика и да получавате повече пари

Софтуерът е двигател на бизнеса днес. Това е факт, който не е изгубен за хората и компаниите, които се опитват да печелят, да си създадат име или просто да свършат нещо. В резултат на това перспективите за работа на разработчиците на софтуер ще бъдат много по-слънчеви, отколкото перспективите за много други професии, което ще създаде огромни възможности за този вид бизнес идеи в бъдеще. Всъщност няма да ви отнеме много време да намерите добре платен проект за разработка на софтуер като странична бизнес идея в сайтове като Upwork, Guru.com и Freelancer. LinkedIn също така наскоро стартира своята чисто нова платформа за работа на свободна практика, ProFinder, която има специален раздел само за наемане на талантливи разработчици на софтуер.

Трениране на спортни отбори

Трениране на спортни отбори - Как?NET

Много привлекателно е да поддържате добра физическа форма и да преподавате спорт на децата във вашата общност.
Как да започнете да тренирате спорт, за да получавате страничен доход

Нищо не е по-хубаво от това да играете любимата си игра. Но да получавате заплащане за треньор на спортен отбор и да сте близо до действието е следващото най-добро нещо. С тази идея за страничен бизнес не само ще придобиете нови умения, но и ще печелите пари, за да накарате отбора си да влезе във форма. Според Бюрото за трудова статистика на САЩ средната заплата на спортните треньори възлиза на 30 400 USD. Очаквайте да разполагате само с част от нея, ако се запишете за треньор на непълно работно време само като странична бизнес идея.

Бизнес с печат на тениски

Бъдете сигурни, че сте влюбени в създаването на много дизайни, ако започнете този бизнес.
Печатането на тениски като една от най-добрите бизнес идеи за стартиране от дома

Бизнесът с търговия на дребно с тениски е на стойност милиони долари. Но какво ще стане, ако искате да се занимавате с производствената страна на нещата? Оказва се, че да се научите да продавате тениски онлайн може да се превърне в една от най-доходоносните бизнес идеи за тези, които имат афинитет към създаването на визуално привлекателни дизайни, но може бързо да отнеме голяма част от времето ви за странична бизнес идея, ако не внимавате – така че знайте в какво се впускате, преди да се гмурнете. Тази многомилиардна индустрия включва както големи корпоративни фабрики, така и предприемачи, работещи вкъщи на непълно работно време.

Реклама на превозни средства

Вярвате или не, рекламата върху собствения ви автомобил може да бъде приличен страничен бизнес.
Как да печелите страничен доход от реклама на автомобил

Да, можете да превърнете автомобила си в печеливш, като шофирате за Uber и Lyft, но има и други начини да превърнете пробега в пари като хитра идея за страничен бизнес. Един от начините е да правите реклама на превозни средства – потенциален източник на страничен доход от 100 до 600 USD на месец. Независимо дали сте собственик на компактен седан или на пълноразмерен автобус, външното пространство на автомобила ви е най-добрата недвижима собственост за реклами. Проверете Wrapify, carvertise и други подобни сайтове за повече подробности относно стартирането на тази бизнес идея и за свързване с местни рекламодатели.

Услуги за почистване на прозорци

Независимо дали става въпрос за домове или офиси, много хора се нуждаят от професионално почистване на прозорци от време на време.
Как да продавате услугите си за почистване на прозорци (снимка на екрана)

Отвътре гледам навън, искам да виждам света възможно най-ясно. Така правят и много собственици на жилища и особено управители на офиси. Сега това създава търсене на фирми за почистване на прозорци, които да навлязат в тази бизнес идея, особено ако можете да сключите договор за почистване на прозорци за офис сграда. Ако искате да опитате като странична бизнес идея, ето ръководство стъпка по стъпка как да започнете бизнес с миене на прозорци у дома.

Работа в Mechanical Turk

Хората, които се занимават с този бизнес, трябва да очакват да получават малки поръчки, които се натрупват с течение на времето.
Работа в Mechanical Turk като фрийлансър за получаване на страничен доход

Mechanical Turk работи подобно на TaskRabbit и GigWalk: това е кътче онлайн, където Amazon събира задачи за изпълнение, хора, които искат да ги изпълнят, и хора, които искат да платят за тях. В Mechanical Turk можете да вършите най-странните задачи, които можете да си представите като идея за онлайн бизнес, възможна благодарение на паралелна онлайн вселена, която работи на базата на посещения, посещения, анкети, ревюта (като моята компилация от честни ревюта за Bluehost), пинове, харесвания, CPC, прочитания и други показатели. Но не се амбицирайте твърде много. Малките суми, които се изплащат на човешките потребители на Mechanical Turk, рядко се увеличават до нещо сериозно съществено, дори ако инвестирате по-голямата част от свободното си време в това. Това е по-добра възможност за хора, живеещи в чужбина, с достъп до интернет и по-ниски разходи за живот, отколкото в САЩ. Ето разказа на един човек за бившия му живот като Mechanical Turk, който разказва как е започнал с тази бизнес идея и какво всъщност е било преживяването.

Бизнес с озеленяване и услуги за работа в двора

Тази бизнес идея с ниски инвестиции изисква само основно оборудване и талант за продажби.
Как да започнете да продавате услугите си за работа в двора, за да се издържате през уикендите

Голяма част от собствениците на жилища и малките предприятия имат тревни площи, за които трябва да се грижат. Много от тях се обръщат към независими доставчици на услуги за работа в двора, за да се погрижат за своите проблеми, свързани с грижата за тревните площи. За да стартирате и поддържате идея за страничен бизнес с услуги за работа в двора, се нуждаете от обучение, оборудване и разрастваща се мрежа от клиенти. В САЩ собственик на фирма за озеленяване и поддръжка на терени на пълен работен ден получава средна заплата от около 25 000 USD, докато работещите по тази идея за страничен бизнес предимно през вечерите и уикендите могат да очакват значително по-малко.

Публична реч

Да вдъхновяваш другите с думите си е истинска дарба, която може да се превърне и в истински бизнес.
Станете динамичен публичен говорител и получавайте странични доходи

Ако имате дар слово, публичното говорене е полезна идея за страничен бизнес, която можете да реализирате. Много автори, лекари, учени, занаятчии, политици и други експерти в областта печелят допълнителни доходи, като изнасят речи, семинари и презентации. Професионалните мотивационни оратори получават средна годишна заплата от около 90 000 USD само с тази част от доходите си, което прави тази идея много реалистична за страничен бизнес, докато продължавате да практикувате занаята си.

Консултации в колеж

Консултации в колеж 1 - Как?NET


Хората в този бизнес имат задълбочени познания в процеса на прием в колеж.
Консултации за колежи, които помагат на студентите да бъдат приети в университет (снимка на екрана)

Консултантите за колежи са във всякакви форми и размери. Тяхното основно задължение е да помагат на учениците да преминат през важен период от живота си. Някои консултанти се фокусират върху приема, кариерните съвети, финансовата помощ, атлетиката, извънкласните дейности и други проблеми. Съществуват институции, които търсят консултанти за колежи на непълно работно време, което превръща тази дейност във фантастична странична бизнес идея, или дори можете да започнете собствена практика и да взимате от 25 до 100 и повече долара на час за консултантските си услуги, ако сте добре запознати с темата.

Изработване на сезонни декорации

Този сезонен страничен бизнес може да донесе много приходи за много кратък период от време.
Сезонната декорация като идея за страничен бизнес, с която да увеличите доходите си

Коледа, Хелоуин, Великден, Юлски празник, Ханука, Ден на Свети Валентин, Китайска нова година, 4 юли, Ден на майката. Има много традиционни празници, които са основателна причина да проучите идеята за страничен бизнес за изработване и продажба на сезонна украса. В края на краищата хората и фирмите плащат добри пари за тях. Всъщност общите продажби на коледни елхи само в САЩ възлизат на 1,04 млрд. долара през 2014 г. А все още имате празнични лампички, сцени на Рождество Христово, изработени висулки, кошници, венци и други декорации, които трябва да покриете, което прави това потенциално целогодишна сезонна странична бизнес идея.

Снегопочистване

Най-голямата бариера за навлизане в този бизнес е подходящото оборудване (а понякога и разрешителните).
Снегопочистване за печелене на допълнителни пари през зимата

Празниците наистина носят настроение, но когато дойде зимата, идва и снегът. Дебел сняг, който пречи на движението. Снегът може да е забавен за известно време, но някой трябва да се отърве от него, за да може начинът ни на живот да продължи напред. Спечелете допълнителни пари с тази идея за страничен бизнес от дома, като предлагате услуги по отстраняване на сняг и лед.

Продажба на ръчно изработени дрехи и облекла

Ако обичате да правите неща с ръцете си, това може да бъде много удовлетворяваща бизнес идея.
Как да продавате ръчно изработени дрехи и облекла като страничен бизнес онлайн

С възхода на онлайн пазарите за занаяти като Etsy хората с прилични занаятчийски умения като шиене и дървообработване имат винаги отворен пазар за продажба на своите продукти като странична бизнес идея. Ако винаги сте искали да проектирате и изработвате дрехи на ръка, тогава можете да започнете да превръщате тези модни идеи в истински, ръчно ушити дрехи и да печелите малко с тази идея за страничен бизнес, докато спите, а клиенти от цял свят разглеждат вашите магазини в Etsy и Amazon.

Възстановяване на антикварни предмети

Вдъхването на нов живот на антики е чудесен бизнес за изкусни хора.
Започнете да се занимавате с реставрация на антикварни предмети, за да печелите допълнителни пари настрани

Пазарът на антикварни предмети не е толкова оживен, колкото беше преди. Но все още има пари, които могат да се спечелят от този бранш, ако обичате редки стари вещи и притежавате умението да ги възстановявате в предишния им блясък. За да започнете бизнес с реставрация на антикварни предмети у дома, вероятно ще ви трябват няколко хиляди долара, за да изградите основна работилница и да я снабдите с всички необходими препарати и материали, за да постигнете истински успехи с тази странична бизнес идея. Започнете с малки суми, като вземете назаем това, което можете, и научите основите на професията като странична дейност, преди да инвестирате в куп оборудване.

Инструктор по танци

Инструктор по танци - Как?NET

Независимо дали сте самоук или официално обучен, преподаването на танци може да бъде чудесен бизнес.
Как да станете инструктор по танци и да получавате странични доходи

Повечето хора, дори и тези, които не искат да го признаят, обичат да движат телата си. Това е и чудесна тренировка. Ако в някакъв момент от живота ви се е наложило да окачите обувките за танци заради по-разумна работа в офиса, нищо не ви пречи да печелите пари с тази странична бизнес идея като страстен проект около ежедневната си работа. Инструкторите по танци на непълно работно време получават малка част от пая, на който се радват колегите им на пълно работно време, но той може да се увеличи до стотици всяка седмица, ако сте последователни – това е чудесна идея за страничен бизнес за тези, които имат умения и желание.

Доставка на велосипеди на непълно работно време

Хората, които се занимават с този бизнес, обикновено живеят в градове, където доставката с велосипед е най-жизнеспособна.
Доставката на велосипеди на непълно работно време може да бъде една от най-добрите бизнес идеи за влизане във форма

Вярвате или не, но този доставчик на велосипеди на свободна практика печели повече пари от някои хора, залепени за бюрата си в офиса. Няма да изкарате 50 000 долара като този човек, ако се занимавате с това само в свободното си време като странична бизнес идея, но със сигурност ще получите част от печалбата. Дори Uber изпробва проект за услуга за доставка, а компании като WunWun и Amazon увеличават усилията си за разширяване на доставките в един и същи ден, което увеличава търсенето на още желаещи да се включат в тази бизнес идея. Ако имате приличен велосипед, тези чифт педали може просто да ви донесат здравословен страничен доход.

Услуги за гримиране в домашни условия

Повечето хора в този бизнес са склонни да предоставят услугите си за събития.
Как да предлагате домашни гримьорски услуги на свободна практика (инфографика)

Ако имате талант да помагате на хората да изглеждат по най-добрия начин и знаете как да хипнотизирате с очни линии и да обръщате внимание на хората с червила, помислете дали да не използвате уменията си за красота, за да реализирате тази лесно печеливша идея за страничен бизнес. Срещу по-малко от 2000 USD можете да започнете собствен бизнес на гримьор, който може да бъде основа на потенциално доходоносна идея за страничен бизнес, която носи печалба предимно от препоръки и от уста на уста от вашите доволни клиенти.

Талант за озвучаване

С подходящия вокален диапазон това е една от най-лесните онлайн бизнес идеи, с които можете да се занимавате от вкъщи.
Имате ли глас за продаване на услугите си, като се занимавате с Voice-Over Talent? Ето как да го превърнете в бизнес

Ако говорите като Джеймс Ърл Джоунс или Скарлет Йохансон, доста дигитални издатели (включително разработчици на игри, създатели на анимационни филми и продуценти на обучителни видеоклипове) плащат добри пари за озвучителни таланти, а инвестицията във време не е твърде интензивна – това е чудесна идея за страничен бизнес. Можете да откриете тези издатели, които търсят озвучители, на сайтове като PeoplePerHour, Freelancer и Upwork, както и техните покани за таланти директно на уебсайтовете им или чрез озвучителни агенти. Ако се заемете с тази дейност като странична бизнес идея, бъдете готови да инвестирате в дългосрочен план, тъй като това може да бъде много конкурентна индустрия.

Покупка и продажба на автомобили

Хората, които успяват в този бизнес, могат да открият възможности за обръщане на автомобили с печалба.
Покупка и продажба на автомобили с цел печалба

Продажбата и продажбата на автомобили може да бъде забавен начин да превърнете любовта си към автомобилите в бързи идеи за страничен бизнес, ако разполагате с необходимия капитал и сте готови да понесете присъщия риск. Покупката и продажбата на автомобили е подобна на други бизнес модели от типа „купувай на ниска цена, продавай на висока“, но потенциалът за печалба на инвестиран час може да бъде много висок. Трикът е да се научите как да накарате сделките с коли да дойдат при вас, така че да сведете до минимум инвестираното време и да увеличите печалбата си от всяко обръщане с тази странична бизнес идея.

Консултант по маркетинг за малкия бизнес

Подпомагането на местни компании в техния маркетинг винаги ще бъде солиден бизнес.
Консултант по маркетинг на малкия бизнес на свободна практика (обяснителна статия)

Ако имате опит в областта на маркетинга, опит в изпълнението на ефективен SEO план или умение да въодушевявате хората от продуктите и услугите, които използвате редовно, помислете дали да не усъвършенствате уменията си и да ги приложите като консултант по маркетинг на малкия бизнес във вашия регион – особено ако можете да станете местен SEO експерт и да помагате на местните клиенти да се класират по-високо в резултатите от търсенето в Google като ваша идея за страничен бизнес. Предприятията от всякакъв мащаб постоянно се нуждаят от привличане на повече клиенти и именно тук влизате вие с вашата бизнес идея – просто не забравяйте да усъвършенствате стратегиите си за SEO на страница, за да сте сигурни, че можете да осигурите незабавна стойност. Започнете с представянето на маркетингова идея за малък бизнес и със сигурност ще впечатлите първите клиенти, с които започнете да работите във вашия район.

Професионално организиране

Този бизнес се разгръща най-добре в географски райони с богати клиенти.
Как да започнете страничен бизнес за професионално организиране

Ако поддържането на реда в дома ви е естествено и ви харесва да помагате на други хора, помислете дали да не станете професионален организатор като идея за страничен бизнес. Тъй като нуждата на бейби бумърите да започнат да намаляват размерите си нараства, можете да използвате уменията си за организиране и разчистване, за да започнете да печелите стандартните за индустрията 50-125 долара на час с много ниски начални разходи и експертни съвети от някой, който е добре запознат с тази област (подобно на начина, по който изградих бизнес тук, като споделих съвети за блогове и съвети за тези, които искат да научат повече за блоговете). Вярвате или не, професионалните организатори не работят само с хора, които трупат вещи. Все повече хора наемат професионални организатори, за да спрат да губят време и пари заради стреса от ежедневната дезорганизация. Това, което е още по-хубаво, е, че можете да се заемете с това като странична бизнес идея през нощите и уикендите, когато клиентите ви ще бъдат у дома.

Отдайте пространството си под наем

Ако разполагате с дом (или пространство), който е идеален за събития, това е много гъвкав страничен бизнес.
Как да печелите допълнителни пари, като отдавате пространството си под наем

Хората винаги търсят уникални места за срещи, партита и сватби. Защо да не спечелите допълнителни пари от пространството, с което вече разполагате, като го отдавате под наем за събития като идея за страничен бизнес? Ако притежавате уникално място, като например студио, склад или лодка, базираната в Обединеното кралство компания Tagvenue ще ви свърже с клиенти, които търсят специално място за провеждане на своето събитие. Нелоша идея за страничен бизнес с малко усилия.

Изграждане на разширение за Chrome

Изграждане на разширение за Chrome - Как?NET

Повечето хора, които преследват тази бизнес идея, вече имат някакви умения за програмиране.
Научете се да създавате разширение за Chrome и да печелите от него

С близо 100 000 различни потребителски разширения, както безплатни, така и платени, налични на пазара на Google Chrome, има огромна възможност за създаване на полезно разширение, което хората да използват, докато сърфират в интернет, като бизнес идея с малко усилия. Едно от любимите ми разширения за Chrome, Yet Another Mail Merge, което ви дава възможност да изпращате масово персонализирани имейли от Gmail, ви дава 50 безплатни кредита за изпращане на имейли и ви дава възможност да преминете към платен акаунт, за да отключите повече изпращания – чудесна продажба за хората, които получават стойност от разширението. Дори безплатните разширения за Chrome като SVRF Tabs от SVRF, което замества новия ви раздел със зашеметяващи VR и 360º изображения, имат потенциала да привлекат нови потребители и в крайна сметка да осигурят приходи за основната дейност на стартъпа. Тази идея за страничен бизнес е особено чудесна, защото ви позволява да покажете и уменията си за разработка – които могат да бъдат използвани като съседна идея за страничен бизнес на свободна практика заедно с разширенията за Chrome, които пускате.

Флорален дизайн

Ако обичате да аранжирате цветя, това може да бъде бизнес идея с много висок марж.
Продавайте услугите си, като се занимавате със страничен флорален дизайн

Денят на влюбените. Рожденни дни. Сватби. Списъкът е дълъг – през годината има десетки поводи, в които хората трябва да поръчат цветя. Нещо повече, след като веднъж сте наясно с този вид бизнес идеи, ниските начални разходи могат да останат такива, ако знаете откъде да си набавяте цветя, а типичните маржове са около 300% (или повече) за рязан цвят, което прави тази идея особено печеливша за страничен бизнес в правилния географски район. Вижте дизайнерката на цветя Сара Тедфорд от Ladybird Poppy, за да научите как нейната компания за дизайн на цветя е започнала като странична бизнес идея да прави сватби и събития за своите приятели и семейство.

Рециклиране

Не очаквайте този бизнес да донесе огромни печалби, но може да бъде добро оползотворяване на свободното време.
Спечелете страничен доход, като рециклирате и събирате малки суми пари

Макар че със сигурност не е за всеки, рециклирането на опаковки от продукти, оставени разхвърляни по земята, може да се превърне в изненадващо прилична идея за страничен бизнес, ако отделите време. Участието в събития като улични панаири и концерти на открито може да бъде чудесно начало. Облечете чиста риза, джинси, нанесете слънцезащитен крем, вземете евтин инструмент за събиране на отпадъци, здрави пластмасови торбички и можете да ги продадете за над 4,00 USD/килограм в eBay.

Премахване на боклуци за местни предприятия

Ако не се страхувате да се изцапате малко, в почистването около бизнеса има много пари.
Премахване на боклук за местни предприятия като услуга (обяснителна статия)

Подобно на рециклирането, тази странична бизнес идея изисква готовност да си изцапате ръцете. Ако обичате да работите на открито, можете да си докарвате доста добри странични доходи от почистването на боклуци пред търговски обекти, офиси и промишлени сгради – особено за предприятия, които имат големи паркинги, нуждаещи се от редовно почистване. Дружествата за управление на имоти се нуждаят от поддържане на имотите си чисти от отпадъци и вие можете да го направите с услугата „на крак“, като използвате евтино оборудване като този евтин контейнер и метла. Заплатете за времето си по 35-50 USD на час и фактурирайте на клиентите си същата договорна цена всеки месец. За още повече информация за това как да започнете със странична бизнес идея за премахване на боклуци, разгледайте Cleanlots.

Посланик на марка

Хората в този бизнес обикновено имат прилични последователи в някоя платформа на социалните медии.
Как да станете посланик на марката на компании, които обичате (и да получавате заплащане)

Звучи твърде добре, за да е истина – да получавате пари, за да представяте любимите си марки на събития в цялата страна. Но ако имате приятелски настроена и общителна личност (нарастващият брой последователи в социалните медии също помага), можете да създадете потенциално платени отношения като посланик на марка с компании, които искат да достигнат до други хора във вашата общност с тази идея за малък бизнес. Като посланик на марката можете да правите всичко – от демонстрация на най-новите технологии до раздаване на безплатни подаръци на музикални фестивали, обиколки в цялата страна, издигане на хора като талисман и др. В зависимост от работата можете да очаквате да печелите от 18 до 100 долара на час.

Професионален наставник

Това може да бъде доходоносна идея за онлайн бизнес, ако сте експерт в своята област.
Станете кариерен треньор, за да помагате на хората да намерят мечтаната работа

Разгадали ли сте кода за намиране на по-високоплатена работа в един момент? Ако умеете да помагате на приятелите или колегите си да се ориентират в процеса на намиране на мечтаната работа, да се справят с интервюто, да преговарят за по-добра заплата или да получат повишение в настоящата си работа, други хора също биха били готови да платят за вашата помощ – това е чудесна странична бизнес идея, която не отнема много време. Започнете, като споделите съветите си в личен блог и станете кариерен треньор в платформи като The Muse и Coach Me, където вече има съществуваща аудитория от хора, които искат да направят крачка напред в кариерата си. Оттук нататък продължавайте да се фокусирате върху това да помагате на хората да постигат реални резултати, да изграждате казуси в подкрепа на тази странична бизнес идея и в крайна сметка да таксувате за резултатите, които предоставяте на клиентите.

Продажба на застраховка живот

Бъдете сигурни, че обичате да продавате и имате широка мрежа, ако започнете този малък бизнес.
Продажбата на застраховки „Живот“ може да ви донесе допълнителни доходи

Вие сте екстроверт, който обича да се среща с нови хора? Продажбата на застрахователни продукти – особено на застраховка „Живот“ – може да е чудесен начин да си донесете допълнителни пари и да изградите остатъчен доход в свободното си време. Страничната продажба на застраховки „Живот“ може бързо да ви донесе постоянни приходи от 1000-2000 долара на месец в зависимост от това колко време инвестирате в тази идея за страничен бизнес. За да започнете, вероятно ще трябва да преминете онлайн курс, за да овладеете материята, и след това да положите държавен изпит за лицензиране. Най-голямото предизвикателство, с което ще се сблъскате като нов агент, е генерирането на продажби извън обикновеното подпомагане на приятели и семейство. Научете повече за тази идея за страничен бизнес с това ръководство за започване на работа в животозастраховането от екипа на NoExam.

Писане и редактиране на автобиографии

Писане и редактиране на автобиографии 1 - Как?NET

Винаги ще има печалби от това да помагате на хората да си намерят мечтаната работа.
Как да пишете и редактирате автобиографии като страничен бизнес за получаване на допълнителни доходи

Всеки знае, че намирането (и намирането) на мечтаната работа може да бъде трудно – особено когато сте на една и съща позиция от известно време и автобиографията ви изглежда малко ръждясала. Преди да се впуснете и да се превърнете в експерт по писане на автобиографии, ще трябва да се научите как да пишете автобиографии сами, а след това да се упражнявате, като преработвате автобиографии на свои приятели и колеги. След това сте готови да се присъедините към асоциация на писателите на автобиографии, да продължите да утвърждавате авторитета си и евентуално можете да си проправите път към по-практични възможности за кариерно наставничество. Ако имате нужда да усъвършенствате уменията си за писане на автобиографии, разгледайте това ръководство за това как да направите автобиография днес.

Да бъдеш човек, който се движи на непълно работно време

Повечето предприемачи, които преследват тази идея за малък бизнес, имат достъп до камион и оборудване за преместване.
Бизнес идеи, които можете да стартирате отстрани, като се движите на непълно работно време

Може би не сте много добри с компютрите или не искате да седите зад бюро? Е, ето една идея за страничен бизнес, която има по-скоро физически компонент. Ако също така обичате да работите с други хора, тогава вероятно ще ви пасне да станете дежурен по преместване на хора. Когато някой се мести, винаги има нужда от помощна ръка (или три). Можете да предоставите тази услуга и да спечелите малко пари с тази странична бизнес идея. Независимо дали помагате на някой, който премества апартаменти, или се свързвате с местен доставчик на услуги, който се нуждае от допълнителни ръце, работата като доставчик на услуги може да бъде доста добра.

За тази идея за страничен бизнес вече има и приложение. То се нарича Bellhops и можете бързо да се регистрирате, за да започнете да работите като доставчик на услуги за преместване почти веднага (след като преминете през процеса на кандидатстване). Най-добрата част от използването на Bellhops е, че те вече имат клиенти, които са резервирали и са готови да планират преместването си, което означава, че можете да получите постоянен поток от работа по преместване в зависимост от местоположението си, само като се регистрирате и зададете часовете, в които сте на разположение.

Започнете работа с камион за храна

Разходите за стартиране на тази идея за малък бизнес могат да бъдат малко по-високи, но са по-управляеми от тези за стартиране на ресторант.
Стартиране на малък бизнес идея за камион за храна (изображение на камион за храна и клиент)

Макар че съм подбрал повечето от тези идеи за малък бизнес като варианти с ниски разходи, стартирането на бизнес с камион за храна е нещо, което много предприемачи, мислещи за хранителни услуги, трябва да обмислят като жизнеспособна възможност. Средните разходи за стартиране на бизнес в САЩ са около 28 276 долара, което е сравнително много малко, ако ги съпоставите с огромната инвестиция за стартиране на физически ресторант или кафене. Освен това бизнесът с камиони за храна е мобилен по своята същност, което ви дава възможност да пътувате там, където са клиентите ви. Можете да обслужвате събития, да се появявате на местните фермерски пазари, да намирате разрешени места за паркиране в близост до бизнес центрове и да намирате своите клиенти по време на обедната почивка през деня. Освен това тази идея за малък бизнес е много гъвкава – ако запазите работата си на пълен работен ден, можете да управлявате камиона си за храна в работно време през няколко вечери през работната седмица и през уикендите.

Кои идеи за малък бизнес за начинаещи предприемачи пропуснах?
Споделете в коментарите, ако съм пропуснал някой от вашите избори за най-добрите идеи за страничен бизнес, които можете да започнете, докато работите на пълен работен ден! Бонус точки, ако вече сте започнали да се занимавате с някоя от тези бизнес идеи и споделите линк към уебсайта си.

А сега, ако се опитвате да измислите начини за финансиране на новата си бизнес идея, разгледайте тези възможности:

Започнете бавно с ограничен бюджет и ако можете, финансирайте бизнеса си самостоятелно (най-ниски начални разходи и ще бъдете единственият собственик на малък бизнес)
Намерете стратегически бизнес партньор, който е готов да поеме финансов дял и частична собственост, като финансира бизнеса заедно с вас
Обмислете възможността за получаване на заем за малък бизнес, подкрепен от SBA (Американската администрация за малък бизнес), за да получите първоначален капитал
Предложете идеята си на ангелски инвеститор, който прави инвестиции във вашия сектор (ако бизнесът ви се нуждае от значително финансиране)
Внимателно преценете възможностите за използване на кредитни карти за финансиране на ранния ви растеж (ако лихвените проценти не са твърде високи)
В крайна сметка аз съм твърд привърженик на това да работите много усилено и да правите финансови жертви, за да реализирате бизнеса си, без да задлъжнявате или да се налага да споделяте мечтата си с други собственици на малък бизнес. Ако това означава бизнесът ви да се развива малко по-бавно, отколкото би се развил иначе, в повечето случаи твърдя, че това е достойна кауза – за да запазите собствеността си и да не се излагате на толкова голям финансов риск.

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.9 / 5. Брой гласове: 253

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!