Как да намеря добър психолог в София при развод?

4.8
(63)

Дори самите вие да не чувствате необходимост от психологическа намеса, позволете на децата да преминат по-лесно през семейната криза.

Промените в отношенията между родителите се изживяват силно емоционално от страна на децата. Ако се е стигнало до раздяла, със сигурност се намирате в семейна криза и е ваша отговорност да осигурите максимално спокойствие и подкрепа за наследниците си.

Вероятно ваши познати вече са ви подсказали да потърсите добър психолог в Софияи това може да се каже, че е най-доброто решение на този етап.

Консултирайте се с тях и разберете през какво са преминали, за да съумеете да посрещнете адекватно предизвикателствата.

След препоръки за конкретен специалист, продължете своето проучване и в онлайн пространството. Разгледайте обстойно предоставената информация и научете коя е сферата, в която практикува и има богат опит терапевтът.

Това е изключително ценна насока, за да имате увереността, че ще получите полезна стойност от срещите ви.  

Обобщено съветите на психолозите при развод гласят следното:

  • Децата има какво да разкажат и споделят, но не винаги успяват да намерят начините и не знаят как да го изразят, понякога дори се страхуват от това да не наранят майка си или баща си.
  • Безспорно нещастният брак и продължаването му във времето не е удачен вариант, особено в името на децата, които със сигурност усещат атмосферата.
  • Разводът има своите негативни последици, но той може да навреди много по-малко на децата, отколкото непрекъснатите скандали и неразбирателство между родителите.
  • Отношенията, изпълнени с напрежение, не са пример, който добрите психолози биха адмирирали, докато разтрогването на брака също може да се случи по благоприятен за всички начин.
  • Когато вече решението е назряло, седнете заедно и го обсъдете с децата си. Съобщете новината, която е плод на взаимно съгласуване между възрастни хора, без да допускате обвинения и обиди пред детето.
  • На първо място трябва задължително да се подчертае, че вашите малки създания нямат никаква вина за развода, нито поведението им по някакъв начин може да го предотврати. Лишете ги от това бреме от самото начало, доколкото е по силите ви.
  • Убедете ги, че винаги ще ги обичате, независимо дали вие, родителите, живеете под един покрив или не.
  • Настъпващата промяна ще доведе до известно разместване на пластовете. Не пропускайте да уточните какво точно предстои да се случи и коя част от ежедневието ще претърпи трансформация. Нека малките да са в течение и да усетят стабилност.
  • Реакцията на детето няма да закъснее и тя може да бъде различна, но е нормално да преживява яд и тъга.
  • Насърчавайте го в тези трудни моменти да изразява емоциите си свободно, отдавайте му повече внимание и бъдете до него, когато има нужда от вас.

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.8 / 5. Брой гласове: 63

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!