Как да изкараме пари онлайн (от интернет)? – 28 начина

Съдържание на статията

4.8
(117)

От онлайн лотария до пълнене на пликове вкъщи – има много популярни идеи за бързо забогатяване, които винаги се появяват. Работят ли те? Не съвсем. Ще спечелите ли пари, като ги правите? Може би. Но вероятно ще изкарате повече пари от работата си от 9 до 5. Тогава поне заплатата е гарантирана.

Истината е, че има реални начини да печелите пари онлайн – милиони хора го правят всеки ден. От дигитални номади на свободна практика до опитни маркетолози и изгряващи предприемачи – има много бизнес идеи, които можете да изпробвате у дома, като използвате лаптопа си и стабилна интернет връзка. Затова нека да разгледаме някои реални начини за печелене на пари онлайн.

Как да печелим пари онлайн: 28 реални начина

Свързана статия: Как да изкараме пари от вкъщи?

1. Започнете да се занимавате с дропшипинг

Нека започнем списъка с един от най-популярните начини за печелене на пари онлайн. Според Google Trends популярността на дропшипинга нараства, което подчертава неговата жизнеспособност като бизнес идея. С историите за успех, в които се разказва как предприемач е спечелил 6 667 долара за осем седмици или как собственик на магазин е направил шестцифрена сума, продавайки само един продукт, има много доказателства, че дропшипингът е реален начин за печелене на пари онлайн. → Щракнете тук, за да стартирате онлайн бизнеса си с Shopify

Ако не знаете какво е дропшипинг, това е бизнес модел, при който вие продавате продукт на клиент, но доставчикът съхранява, опакова и изпраща продукта на вашите клиенти от ваше име. С дропшипинг в Shopify имате достъп до милиони продукти, които можете да добавите в магазина си. Някои приложения за дропшипинг на Shopify ви позволяват да избирате ръчно изображенията на продуктите си, да редактирате описанията на артикулите и да придадете на бизнеса си персонализирано излъчване, така че хората да обичат да пазаруват при вас.

Най-добрият начин да печелите пари от дропшипинг? Повечето предприемачи се фокусират върху няколко маркетингови стратегии:

Изпълняване на реклами във Facebook

Насърчаване на влиятелни личности да рекламират техните продукти

Изпращане на директни съобщения (DM) до потенциални клиенти в социалните медии

Готови ли сте да стартирате магазин, но се нуждаете от продукти, които да продавате? Handshake е мястото, където онлайн предприемачите отиват, за да купуват продукти на цени на едро.

2. Опитайте с принтиране на стока при поискване

Печатът при поискване (Print On Demand) е друг популярен начин за печелене на пари онлайн. Много физически лица са възприели този бизнес модел, тъй като при него режийните разходи са по-ниски, отколкото при други бизнеси. Печатът по заявка е подобен на дропшипинга в смисъл, че не е необходимо да носите инвентар или сами да изпращате продукти на клиентите. Има обаче две малки разлики. Първо, можете да изработвате свои собствени продукти по поръчка, което е чудесно за разпознаваемостта на марката. Второ, можете да избирате от конкретни продукти, а не от огромен набор от категории. Повечето компании за печат по заявка предлагат продукти, които са лесни за отпечатване, като тениски, чаши и торбички.

Най-добрият начин да печелите пари от бизнеса си с печат по заявка? Безплатни маркетингови канали. Най-добрият ви залог би бил да популяризирате продуктите си безплатно в Instagram и Pinterest, както и чрез влиятелни личности в социалните медии, които добре конвертират аудиторията си. Можете да получите пълен преглед на печатането по поръчка спрямо дропшипинга, като гледате как влизаме в здравословен дебат с Тед за търговията на едро относно плюсовете и минусите на всеки бизнес модел.

3. Печелете пари с афилиейт маркетинг

Афилиейт маркетингът е един от най-популярните начини за печелене на пари онлайн. През годините популярността му се е повишавала и понижавала, но той продължава да бъде стабилен начин за печелене чрез интернет. Най-хубавото на афилиейт маркетинга е, че можете да избирате измежду огромен брой компании, с които да си партнирате, включително Shopify, Amazon, Uber и FabFitFun. Афилиейт маркетингът ви позволява да изкарвате прехраната си, като популяризирате други марки. Ако сте опитен маркетолог, можете да печелите комисиона от продажбите, като популяризирате продукти за търговия на дребно, софтуер, приложения и др. Въпреки че печеленето на комисиона може да изглежда малко, имайте предвид, че можете да бъдете партньор на няколко марки и да включите няколко партньорски връзки в една публикация в блога. Ако наистина искате да печелите пари онлайн с афилиейт маркетинг, най-добре е да се съсредоточите върху маркетинга на съдържанието. Като изградите блог с няколко страници с висококачествено съдържание, създавате актив, който можете да наречете свой собствен. Поставяйте стратегически афилиейт връзки в публикациите си в блога, за да насочвате трафика към уебсайта на афилиейт партньора си.

4. Започнете канал в YouTube

Ако другите могат да печелят пари от YouTube, можете и вие. Най-високоплатеният YouTuber е Джими Доналдсън (известен още като MrBeast), който качва странни каскади в канала си в YouTube, което му е донесло 54 млн. долара през 2021 г. Друг високоплатен потребител е Джейк Пол, който е спечелил 45 млн. долара в YouTube, като споделя високо енергични видеоклипове с шеги и боксово съдържание. Славата му в YouTube (и боксовата му кариера) му помага да използва влиянието си, за да печели пари онлайн извън приходите си в YouTube. Вашият канал в YouTube трябва да се фокусира върху една ниша, за да можете да изградите силна, лоялна аудитория. Например, можете да създавате уроци по грим, да предавате видеоигри, да преглеждате продукти, да преподавате умения, да създавате видеоклипове с шеги или всичко друго, за което смятате, че ще има аудитория. Тайната на печеленето на пари в YouTube е да създавате съдържание, което хората искат. Създавайте остроумни заглавия, за да привличате хората да гледат видеоклиповете ви, и използвайте ключови думи в описанието си, за да оптимизирате за търсене в YouTube. След като достигнете границата от 1000 абонати, можете официално да печелите от канала си с реклами в YouTube.

5. Станете инфлуенсър

Изграждането на лична марка също може да ви помогне да печелите пари онлайн. Знаете ли, че футболната звезда Кристиано Роналдо взима средно между 880 259 и 1 млн. долара за спонсорирана публикация в Instagram? Въпреки че може да изглежда, че риалити звездите, певците и спортистите са най-големите инфлуенсъри, имайте предвид, че дори и по-малки по мащаб инфлуенсъри могат да печелят повече пари днес, отколкото преди няколко години. За да се превърнете в инфлуенсър, трябва да изградите стабилна група последователи. Най-добрите платформи, от които да започнете? Instagram и TikTok. Някои от най-големите инфлуенсъри, които не са известни личности, често са получили първия си опит за изява в тези платформи. Ако искате да изградите голяма аудитория в Инстаграм, може да проверите как да получите повече последователи в Инстаграм. За да печелите пари като инфлуенсър, можете да взимате такси за спонсорирани публикации, да създадете собствен онлайн магазин и да продавате продукти, да добавяте афилиейт връзки в биографията си, да продавате свои снимки, да продавате реклами в собствения си подкаст, да правите и продавате стоки, да получавате пари за участие в събития и др.

6. Създайте онлайн курс

Продажбата на курсове е един от най-добрите начини за печелене на пари онлайн. Ако сте експерт по дадена тема, можете да печелите от знанията си, като създавате онлайн курсове. Можете да продавате курсовете си в Udemy или, ако вече имате собствена аудитория, чрез собствения си уебсайт. Някои предприемачи печелят до 5000 долара на месец с онлайн курсове. За да създадете популярен и успешен курс, почерпете вдъхновение от тенденциите в курсовете във вашата ниша. След това разгледайте отзивите. Кои са аспектите, които хората хвалят, и кои са нещата, които хората мразят? Как можете да създадете нещо по-добро от това, което вече е създадено? Съсредоточете се върху създаването на съдържание, което решава най-големите оплаквания, като същевременно имитира положителните аспекти, за които хората се възхищават. Платформата, на която продавате курса си, ще определи как най-добре да печелите пари. Ако продавате курса си в Udemy, не е необходимо да правите много, за да го популяризирате. Можете почти да го настроите и да го забравите. Може би ще го популяризирате в някои блогове или в социалните мрежи. Ако обаче курсът е хостван на собствения ви уебсайт, може би ще искате да пуснете реклами за популяризирането му. Можете също така да създадете списък с имейли, за да популяризирате бъдещи курсове, без да е необходимо да плащате за маркетинг.

7. Публикувайте електронна книга

С Amazon Kindle Direct Publishing никога не е било по-лесно да публикувате електронна книга. Всичко, което трябва да направите, е да напишете електронната книга, да я форматирате, да създадете корица на електронната книга, да я публикувате и да я популяризирате. През 2013 г. създадох няколко електронни книги в Amazon и въпреки че това не ме направи богат, все пак спечелих малко пари от тях. Можете да изберете да наемете писател за електронната си книга, графичен дизайнер, който да изработи корицата, и редактор на ръкописа, който да отстрани грешките от съдържанието. Когато проучвате темата, съсредоточете се върху ключови думи въз основа на популярни търсения в Amazon. Често използвам инструмента Keyword Tool, който ви позволява да намерите думите, които хората използват при търсене, така че да можете да създадете заглавието си около тях. За да генерирате продажби на електронната си книга, се фокусирайте върху маркетингови тактики, които доказано привличат клиенти. Например можете да раздадете първите няколко копия на книгата си безплатно. Това ви помага да създадете оживление в социалните медии и да получите някои отзиви, което ви помага да спечелите клиенти чрез социално доказателство. Други ефективни стратегии за популяризиране на вашата електронна книга включват маркетинг на влиятелни личности и видео кампании.

8. Създайте блог

Блогът е един от най-старите методи за печелене на пари онлайн. Хората, които обичат да пишат, са склонни да започват блогове с нишова насоченост. Например блог за отлагане, автомобили, дропшипинг, играчки и т.н. Често фокусът е достатъчно тесен, за да изградите лоялни последователи, и достатъчно голям, за да можете да обхванете много неща. Можете да стартирате блог на различни платформи – от Shopify (премахнете функцията за касиране, за да не се налага да плащате абонамент, докато го изграждате) до WordPress. Когато стартирате блога си, съсредоточете се върху много конкретни ключови думи с тесен фокус и продължете да разширявате обхвата си в други, но все още актуални категории, докато растете и доминирате в нови пространства. Това ще ви позволи да изградите огромен блог с течение на времето. Не забравяйте, че дизайнът също е важен за създаване на добро първо впечатление у посетителите. Ето 20 вдъхновения за дизайн на блогове, които ще ви помогнат да стартирате блога си. Съществуват няколко начина за печелене на пари от блогове. Можете да добавяте афилиейт линкове в публикациите си (не забравяйте да поставите отказ от отговорност). Можете да печелите от блога си, като поставяте реклами на стратегическо място в публикациите си. Спонсорираните публикации могат да ви помогнат да печелите пари от конкретни марки – това е популярно сред блогърите, които правят ревюта. Блогърите могат също така да продават цифрови или физически продукти на своите уебсайтове. Можете също така да използвате блога за изграждане на лична марка, която да ви помогне да получите изказвания, телевизионни договори или големи договори от клиенти.

9. Помислете за работа на свободна практика (freelance)

Най-лесният начин да печелите пари онлайн е да се откажете от настоящата си работа в ролята си от 9 до 5 и вместо това да я вършите онлайн. Например, ако сте писател, административен асистент, графичен дизайнер, учител, програмист и т.н., можете да рекламирате тези умения и да намерите клиенти онлайн, които са готови да ви плащат за прилагането им. Съществува и безкраен списък с платформи за работа за всеки тип фрийлансър. Например писателите на свободна практика могат да кандидатстват за работа в конкретни онлайн борси за работа с писатели, но също и в общи уебсайтове за свободни професии като Fiverr, Freelancer, Upwork и всички останали. Ако установите, че уменията ви не могат да се използват пряко за създаване на източници на доходи, можете да опитате да монетизирате други преносими умения, които може да имате. За да печелите пари онлайн като фрийлансър, трябва да започнете с изграждането на силно портфолио. Това може да означава, че като начало трябва да работите безплатно с някои реномирани марки от среден клас. След като създадете силно портфолио, можете да се обърнете към потенциални големи клиенти, за да печелите повече пари онлайн. Не забравяйте, че работата на свободна практика е игра на числа: колкото повече персонализирани имейли и заявления попълвате, толкова по-вероятно е да получите отговор.

10. Създайте приложение

Ако не сте програмист, вероятно гледате тази идея за печелене на пари и се чувствате малко затруднени. За щастие обаче можете да наемете човек с умения за програмиране, който да създаде приложение за вас. Сайтове като Toptal ще ви свържат с множество разработчици на приложения, които са отворени да работят с предприемачи, за да превърнат визията си в реалност. Всичко, което трябва да направите, е да измислите уникална идея за приложение, да определите аудиторията, към която искате да се насочите, и да създадете имидж на марката за вашия продукт. Програмистът, когото наемете, ще се погрижи за нещата на фронта на разработката. Що се отнася до печеленето на пари от вашето приложение, най-добрият ви залог ще бъде да го добавите в Google Play и App Store. И въпреки че може да изглежда нелогично, наличието на безплатно приложение може да ви помогне да спечелите повече, отколкото платено приложение. При безплатното приложение можете да добавите реклами или премиум функции, които да ви помогнат да печелите. Тъй като безплатното приложение ще привлича по-голям брой хора, ще ви е по-лесно да им предлагате по-високи цени.

11. Станете копирайтър

С нарастващия интерес към маркетинга на съдържанието все повече компании търсят писатели, които могат да запълнят уеб имотите им с чудесно съдържание. Тайната да успеете като писател е да се съсредоточите върху конкретна ниша. Много писатели се опитват да бъдат генералисти, пишейки за широк спектър от категории – от храна до технологии. Фокусирането върху определена ниша обаче ви отличава и улеснява привличането на клиенти от целевия ви пазар. Когато имате опит в нишата, можете да добавите различна гледна точка към дадено съдържание. Това означава, че не казвате само едно и също нещо като всеки друг писател онлайн. А това е, за което марките наистина искат да платят – вашите мисли, опит и вътрешна гледна точка за дадена ниша. Когато кандидатствате за работа като писател, не забравяйте да изпратите подходящи образци на лицето, което набира персонал. Ако някой поиска образец за маркетингово писане, изпратете му образец за маркетингово писане. Не изпращайте статия за финанси. Или пък такава за фитнес. Трудно е за мениджъра по наемане на персонал да разбере колко добре разбирате индустрията на нишата, ако не може да види подходяща извадка. Кандидатствайте за възможности, подходящи за вашите умения и опит

Можете да намерите работа за писане, за да печелите пари онлайн, чрез следните уебсайтове:

Problogger Craigslist Blogging Pro Писане на свободна практика Media Bistro Flex Jobs Бъдете блогър на свободна практика

12. Извършване на странични дейности (side hustles)

Страничните дейности могат да ви помогнат да печелите пари онлайн, докато запазвате работата си на пълен работен ден. Ако искате да печелите допълнителни няколкостотин долара на месец, това е чудесна идея. Работата невинаги е дългосрочна, но може. Използвайте платформи като Fiverr, за да намерите работа на непълно работно време, която можете да извършвате онлайн. Като нов участник в гиг икономиката ще искате да се съсредоточите върху предлагането на ниска цена, за да можете да получите първата си рецензия. Бих препоръчал да накарате приятел да купи вашия концерт, за да остави първия ви отзив, така че да започнете по-бързо. Отнасяйте се към приятеля като към клиент и действително доставяйте готов продукт, който можете да включите в портфолиото си. Проблемът с Fiverr е, че това също е игра на числа. Ако разгледате най-добрите потребители на Fiverr, ще видите, че те имат на разположение множество гигове. Колкото повече гигове имате, толкова по-голяма е вероятността да бъдете открити.

Ако не искате да получавате заплащане на цени от Fiverr, можете да се обърнете към платформи като FlexJobs, за да намерите странични участия. В раздела за работа можете да търсите възможности за работа по договор или от разстояние. Чудесното при възможностите за работа от разстояние във FlexJobs е, че можете да кандидатствате за тях във всеки град по света. FlexJobs предлага разнообразни странични дейности, включително писане, бизнес, дизайн, счетоводство и други. Така че, ако талантите ви не съвпадат с нищо друго от този списък с идеи за печелене на пари, може да опитате странична работа от FlexJobs. Кандидатстването за няколко възможности ще увеличи шансовете ви да получите няколко странични работи за кратък период от време.

13. Извършване на преводаческа дейност

Преводите са сравнително слабо застъпена ниша, което означава, че в тази област има по-малка конкуренция, отколкото в други пазарни ниши. За да се възползвате от възможността, трябва да владеете свободно поне два езика. Ако сте двуезични или сте изучавали популярен език в училище, това може да е чудесна идея за печелене на пари, която да изпробвате. Ще трябва да представите доказателство за способността си да превеждате. Ако имате езикова диплома или опит в превеждането на текст, не забравяйте да подчертаете това в портфолиото или автобиографията си. Повечето компании ще изискват тест за превод, като в нито един момент не можете да използвате инструменти за превод, за да си помогнете да го издържите.

Сайтовете, в които можете да намерите работни места за превод, за да печелите пари онлайн, включват:

Upwork Хора на час Gengo Pro Translating Translators Base

14. Продавайте вещите си

Лесен начин да спечелите допълнителни пари е да продадете вещите, които вече не използвате. Когато използвате тази стратегия, уверете се, че предметите, които предлагате за продажба, имат стойност за днешните купувачи. Повечето хора веднага се сещат да продадат своите боклуци, като стари CD-та и DVD-та. Но повечето хора не искат да купуват тези неща. Годината е 2022 г. – наистина ли ще си купите CD? Вероятно не. Така че не си губете времето в опити да го продадете. Когато обмисляте да продадете вещите си, съсредоточете се върху предмети като електроника, мебели, играчки и занаятчийски изделия. Можете да обявите едни и същи продукти в няколко платформи, включително Amazon, Facebook Marketplace и собствения си онлайн магазин. Многоканалната продажба ще подобри шансовете ви да намерите клиенти за вашите артикули. Искате да направите страхотно първо впечатление на клиента? Включете висококачествени изображения на продуктите в обявите си. Можете да наемете експерт от Shopify, който да създаде продуктови снимки за вас, или да посетите курс по фотография, който ви дава умения да снимате и редактирате собствените си изображения.

15. Преподавайте онлайн

Ако искате да печелите пари онлайн по свой график, помислете дали да не станете онлайн учител. Studenomics публикува историята на човек, който е спечелил 2100 долара за един семестър от преподаване на уроци. Интересното е, че той е изградил клиентската си база чрез информация от уста на уста, видимост и големи групови цени. Ако имате педагогическа степен, може би е по-вероятно да си намерите позиция на корепетитор. Притежаването на диплома или опит в изучаването на даден език е от съществено значение за този вид работа. Ако сте говорили на конференция или събитие по темата, може също да бъдете разгледани за позиция на онлайн обучител, преподавател или ментор. Макар че науките и математиката често се радват на голямо търсене на позиции за преподаване, ще откриете, че английският език е популярен и сред международната аудитория. Ако сте експерт по дадена тема, преподаването на уроци може да е подходящата платформа за бързо печелене на пари.

Можете да намерите онлайн работни места за преподаване на уроци в платформи като:

Tutor Me Chegg Tutors Tutor.com Yup Cambly

16. Доставяйте стока

Ако притежавате автомобил, можете да изкарате малко свободни пари като шофьор на Uber или доставчик на стоки. Но дори и да нямате, можете да доставяте храна и други стоки от първа необходимост с помощта на велосипеда или мотопеда си. Шофьорите на Uber, които искат да печелят още повече пари от автомобила си, могат да превърнат автомобила си в подвижен билборд с помощта на Free Car Media. В този случай компанията ще облепи автомобила ви с подвижен винил с реклама на продукт или марка.

Искате ли да научите как да печелите пари бързо, като шофирате Uber? Ако притежавате собствен страничен бизнес, можете да покажете продуктите си на пътниците, ако те се интересуват от тях. Не всички обаче ще се възползват от тях. Ако обаче някой прояви интерес към вашите продукти, можете да поставите продукти за продажба под седалката на шофьора, за да може пътникът да ги прегледа. Ако клиентите не разполагат с пари в брой, можете да ги помолите да платят цената с функцията за бакшиши на Uber.

17. Станете виртуален асистент

При толкова много предприемачи, които създават бизнес, търсенето на виртуални асистенти се увеличава почти ежедневно. Виртуалният асистент е самостоятелно заето лице, което предоставя услуги на даден бизнес от отдалечено място. Писане, водене на счетоводство, социални медии и поддръжка на клиенти са само някои от услугите, които можете да предлагате като виртуален асистент. Можете да намерите подходящи оферти в уебсайтове като Virtual Office Temps, Indeed или Upwork. Много виртуални асистенти също така са намерили начини да печелят пари онлайн, като се обръщат към марки и предприемачи с въпрос дали търсят подкрепа в управлението на бизнеса си. Използвайки комбинация от приложения за публикуване на обяви за работа и достигане до клиенти, ще намерите първия си клиент по-скоро, отколкото си мислите.

18. Станете стриймър в Twitch

Въпреки че Twitch започна като платформа за игри, тя бързо се развива и включва други видове съдържание. В днешно време стриймингът в Twitch е все по-популярен начин за печелене на пари онлайн. За да печелите бързо пари в Twitch, трябва да увеличите броя на последователите си. Ако сте постоянни, стриймингът в тази платформа може да ви помогне бързо да изградите значителна аудитория. Ще трябва да намерите популярна игра или канал, които не са прекалено конкурентни, за да могат хората лесно да намират съдържанието ви. За да накарате хората да забелязват стриймовете ви, трябва да имате последователен стил за канала си: дали ще бъде забавен, образователен или развлекателен? Изберете своя път и се придържайте към него. Има пет начина за печелене на пари от канала ви в Twitch: продажба на продукти, спонсорство на марка, дарения от фенове, абонаменти и реклами в Twitch. Като стриймър в Twitch ще искате да се съсредоточите върху използването на всичките пет метода за монетизиране, за да си осигурите най-високи финансови печалби. С правилната стратегия и упорита работа можете да печелите много пари от организирането на стриймове в Twitch.

19. Инвестирайте в акции

Можете да печелите пари бързо и като инвестирате в акции. Ако не сте експерт в подбора на акции, може би ще искате да пропуснете тази идея за печелене на пари. Макар че тя може да има едно от най-високите възнаграждения, тя може да доведе и до загуба на пари, ако сте неопитни. Ако в момента работите от 9 до 5, разгледайте финансовите програми на вашата компания. Позволяват ли ви те да инвестирате в акции на компанията? Ако е така, регистрирайте се за тях. С програмата за фирмени акции поне имате някакво влияние върху успеха на организацията като служител. Ако компанията ви има програма за съвпадение на RRSP, можете да се запишете и за нея, ако целта ви е да спестите за пенсия или за първоначална вноска за първия ви дом.

20. Продавайте фотографията си

Независимо дали сте професионален фотограф, или просто обичате да правите страхотни снимки, можете да печелите пари онлайн, като продавате снимките си. Сайтове като Shutterstock и Alamy са чудесни места за представяне на работата ви. Тези уебсайтове плащат възнаграждения на фотографите, когато някой изтегли копие от тяхното изображение. Ако искате бързо да печелите от фотографията си, можете да създадете обява във Foap – приложение за смартфони, което ви позволява да качвате творбите си и да печелите пари. Когато агенция, марка или някой друг закупи снимка или видеоклип от вашето цифрово портфолио във Foap, създателят на приложението споделя печалбата с вас 50/50.

21. Продавайте дрехи онлайн

Вероятно имате дрехи, които не сте носили през последната година и нямате никакво намерение да носите отново. Вместо да ги оставяте да заемат място в гардероба ви, защо да не изкарате пари от тях? Независимо дали продавате дрехи, чанти или обувки, има доста уебсайтове, които ви позволяват да продавате употребяваните си модни артикули. Poshmark, Refashioner, The RealReal, ThredUp и Tradesy са няколко онлайн сайта, в които можете да продадете дрехи срещу пари. Можете да печелите пари онлайн, като продавате в няколко различни платформи. Ако искате да реализирате продажби офлайн, можете да използвате групите за покупка и продажба във Facebook във вашата общност, за да намерите хора онлайн и да продадете артикулите лично. Лично аз съм продавал чрез тези групи преди и знам, че те работят.

22. Станете екстремен купонджия

Когато парите са малко, купоните могат да ви помогнат да спестите няколко долара. Освен това споделянето на купони може да ви помогне да печелите пари онлайн. Coupon Chief, например, предлага програма Pays to Share (Плаща се за споделяне), при която клиентите получават определен процент от продажбите от купоните, които споделят в платформата. Ще трябва да добавите купони, които все още не са били споделени. В замяна на това ще получите комисиона от 2 до 3 %. Това е като афилиейт маркетинга, при който споделяте препратки и получавате комисиона, когато някой купи чрез вашата препратка. Известно е, че компаниите за купони плащат редовно на своите партньори, така че това е законен начин за печелене на пари онлайн. Coupon Chief вече е изплатил над 1,3 милиона долара под формата на комисиони на своите потребители.

23. Купуване и продаване на имена на домейни

Ако редовно купувате имена на домейни, но не успявате да ги използвате, винаги можете да се опитате да ги продадете с цел печалба. Продажбата на домейни обаче е изключително конкурентна. Ако притежавате домейн с една дума в областта .com, ще имате по-голям шанс да го продадете. Добре се продават и думи, които имат голям обем на търсене. Също така домейните, които са в тенденция в момента, имат по-голям шанс да се продадат. Например преди няколко години домейните с фиджет спинъри се продаваха по-лесно, отколкото днес. Можете да търсите имена на домейни и да закупите персонализиран домейн чрез платформата за регистрация на домейни Shopify. Можете да продадете домейните си в търга за домейни на GoDaddy. Прегледайте домейните с най-високи оферти, за да видите какъв тип домейни се продават добре. Това ще ви помогне да разберете дали си струва да продавате домейните си и колко пари можете да спечелите от продажбата им.

24. Продавайте дизайн услуги

Графичният дизайн е невероятно умение, което можете да монетизирате по няколко начина. Можете да тръгнете по пътя на печата при поискване и да продавате своите дизайни на собствени персонализирани продукти. Като алтернатива можете да предложите своите дизайни на платформа за групов достъп като 99designs. Съществува и възможността да създавате свои собствени графики и шаблони, които да продавате на пазари като Envato или Creative Market. Или пък да си наберете клиенти и да работите като графичен дизайнер на свободна практика? Според PayScale тази роля ще ви донесе средно 29,90 долара на час.

25. Ревюта на приложения и уебсайтове

Ако сте запалени по потребителското изживяване, UserTesting плаща на рецензенти 10 долара, за да дават на други предприемачи обратна връзка за техните уебсайтове и приложения. Ще ви бъде даден набор от въпроси, на които трябва да отговорите, докато разглеждате даден сайт. Това е един бърз начин да печелите пари онлайн. Ще предадете идеите си и обратната връзка на предприемача чрез видеоклип, докато навигирате в неговия уебсайт или приложение. Видеоклипът ви е с продължителност само 20 минути, така че ако правите по три видеоклипа на час, ще спечелите 30 USD. Другите рецензенти могат да приемат проектите бързо, така че трябва да действате бързо, когато трябва да се прегледа нов уебсайт или приложение.

26. Намерете си работа – почасово

Когато сте направили всичко необходимо, за да печелите пари бързо, но се борите да постигнете ефект, понякога не ви остава друг избор, освен да си намерите работа на непълно работно време. Можете да прегледате предложенията за работа на непълно работно време в Indeed или в някоя нишова борса за работа, която е насочена към вашата област. Някои уебсайтове за работа изискват предварителна такса за регистрация, затова прочетете внимателно дребния шрифт. Повечето сайтове ви позволяват да филтрирате за работа на непълно работно време и работа на договор, така че няма да имате проблем да намерите подходящи позиции, за които да кандидатствате. Тъй като много компании наемат служители на непълно работно време, е по-лесно от всякога да печелите пари онлайн, без да работите цяла седмица.

27. Станете консултант за TikTok

Един от най-модерните начини за печелене на пари онлайн е да станете консултант за TikTok. Марките ще се свържат с вас за мозъчна атака (brainstorm) на идеи за видеоклипове, разработване на интересни биографии и др. Това е идеалната възможност за печелене на пари за дигитални номади – можете да управлявате целия бизнес от смартфона си. В сравнение с Instagram, TikTok е сравнително нов и неизползван, така че помагането на марките да установят стабилно присъствие в приложението може потенциално да ви донесе състояние. Въпреки това трябва да имате няколко таланта, преди да започнете да предлагате консултации по TikTok на фирми. Най-важното е да знаете как да създавате вирусни видеоклипове, които карат хората да се ангажират с марките. Ако не разполагате с експертни познания за стимулиране на продажбите чрез тази платформа, все пак можете да научите как да привличате клиенти, като преминете този курс за TikTok.

28. Продажба на поздравителни картички онлайн

Ако имате талант да избирате перфектната поздравителна картичка за различни поводи, това може да е лесен начин да печелите пари онлайн. Не ви препоръчвам обаче да продавате услугите си на всеки и на всички – това не е интелигентен начин за правене на бизнес. Вместо това проектирайте или осигурете източници на поздравителни картички, които се харесват на определен сегмент от населението. Например, можете да направите поздравителни картички, които са предназначени за ръководители от ниво C, които искат да благодарят на своите старши вицепрезиденти за това, че са взели печеливши решения през миналата година. Или можете да се насочите към професионалисти в областта на здравеопазването, които искат да благодарят на пациентите си, че са избрали тяхната клиника. За проектирането на картичките можете да използвате онлайн графичен инструмент като Photoshop или Canva. Тези инструменти улесняват съставянето на добре изглеждащи картички, които ще развеселят всеки.

Как ще печелите пари онлайн през 2022 г.?

Печеленето на пари онлайн може да ви помогне да се задържите на повърхността в тези трудни времена, но може и да ви помогне да избягате от работата си от 9 до 5, за да станете предприемач на пълно работно време. Като обмисляте идеи за онлайн бизнес и решите да започнете онлайн бизнес, вие получавате повече финансова свобода, подобрявате финансовата си сигурност и се приближавате до това да живеете според условията си. Наистина е възможно да си изкарвате прехраната онлайн, ако работите усилено и се придържате към това. И така, коя идея за печелене на пари ще реализирате първо? Често задавани въпроси за печелене на пари онлайн

Как мога да печеля пари онлайн много бързо?

Изградете магазин Shopify и изпращайте продукти онлайн. Продавайте употребявани вещи в eBay, Amazon или Facebook Marketplace. Намиране и споделяне на купони в уебсайтове като Coupon Chief. Купувайте и продавайте имена на домейни. Отдайте свободната си стая под наем в Airbnb. Предоставяне на консултации по TikTok на стартиращи предприятия и фирми. Продавайте информационни продукти. Преподавайте онлайн на хора по търсени предмети. Обръщайте находките си от спестовния магазин. Преглеждайте приложения и уебсайтове.

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.8 / 5. Брой гласове: 117

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!