Как да изкараме пари от вкъщи?

5
(1)

Независимо дали търсите доходи на пълен работен ден или почасово, за да спечелите допълнителни пари, има много начини да изкарате пари, докато работите от вкъщи. Има много предимства да работите от вкъщи, като например гъвкавостта да съставите свой собствен график и да се насладите на силен баланс между работа и личен живот.

В тази статия обсъждаме 95 идеи как да работите у дома и как да изкарвате пари. Този списък може да ви помогне да определите към кои сте най-заинтересовани. 

Как да печелите пари у дома

Ето 20 идеи, които можете да обмислите, за да изкарвате пари от вкъщи:

1. Станете виртуален асистент

Виртуален асистент е някой, който предоставя административни услуги на клиенти от отдалечено място, като домашен офис. Виртуалните асистенти се справят с различни отговорности за своите клиенти, включително изготвяне на планове за пътуване, извършване на онлайн проучвания и проверка на имейли.

2. Гледане на домашни любимци

Ако харесвате животните, може да помислите за гледане на домашни любимци. Това е добър начин да печелите пари директно от дома си, но ще трябва да инвестирате в маркетинг и застраховка на имуществото ви. Може също да искате да говорите със счетоводител или адвокат, за да обсъдите отговорността.

3. Продавайте свои собствени артикули онлайн

Проучете дома си и потърсете предмети, които вече не използвате. След това можете да изброите тези артикули в различни сайтове за електронна търговия, за да намерите купувачи. За да постигнете най-добри продажби, важно е да правите ясни снимки с висока разделителна способност на вашите изделия. Извършете проучване онлайн, за да разберете на колко се продават подобни артикули и след това оценете вашите собствени артикули конкурентно.

4. Обучавайте студенти онлайн

Възползвайте се от опита си по конкретни предмети или знанията си за SAT или ACT, за да предложите онлайн уроци на студентите. Популяризирайте услугите си в училища в района и намерете ученици, които имат нужда от вашите услуги. Можете да кандидатствате за работа само за утвърдени услуги за онлайн обучение.

5. Започнете блог

Ако има тема, която ви интересува особено, можете да започнете блог и да го популяризирате в социалните медии, за да привлечете аудитория, която иска да научи за тази тема. Ако привлечете достатъчно голяма аудитория с вашия блог, можете да печелите пари от реклама.

6. Продавайте услуги онлайн

Има много онлайн сайтове, където специалистите могат да предложат услугите си на договор или за всеки проект. Някои различни видове услуги, които можете да предложите, са графичен дизайн, дизайн на уебсайтове, изграждане на връзки, програмиране, анимация или създаване на видео.

7. Създайте фунии за продажби

Много фирми използват автоматизирани фунии за продажби, за да популяризират и продават своите продукти и услуги. Въпреки това, много други собственици на бизнес не са наясно как фуниите за продажби могат да помогнат за развитието на бизнеса им. Обмислете да започнете свой собствен бизнес, продавайки фунии за продажби. Има много инструменти, които можете да използвате, за да ги изградите на ниска цена.

8. Продайте консултантски услуги

Друг начин да правите пари онлайн, докато работите от вкъщи, е чрез консултации. Ако сте особено опитен в определена област, може да успеете да намерите хора, които биха ви платили, за да им предложите съвет относно техните бизнес или лични цели. Един от начините да покажете на другите колко знания можете да предложите е да стартирате и популяризирате свой собствен блог.

Можете да използвате социалните медии, за да популяризирате съдържанието си на ниска цена или дори безплатно. След като спечелите няколко клиента, може да успеете бързо да развиете бизнеса си чрез маркетинг от уста на уста. Можете да се срещате с клиенти виртуално и да планирате тези срещи в моменти, които отговарят на вашите собствени нужди.

9. Пуснете онлайн магазин

Електронната търговия е много популярна в момента. Докато големите търговци на дребно за електронна търговия имат по-голямата част от пазарния дял, потребителите също търсят страхотни сделки онлайн. Помислете за стартиране на фуния за продажби за себе си, за да привлечете трафик и купувачи към вашите продукти и услуги.

10. Продайте своя опит, като предлагате уебинари

Уебинарите са чудесен начин да продавате вашите продукти, тъй като са много ефективни и следват специфичен формат и шаблон. След като се научите как да провеждате ефективни уеб семинари, можете да постигнете голям успех в това пространство, предоставяйки огромна стойност за вашите участници и демонстрирайки колко допълнителна стойност биха получили, ако закупят вашия продукт или услуга.

11. Управлявайте акаунти в социалните медии за малкия бизнес

Малките фирми често се нуждаят от помощ при управлението на своите профили в социалните медии и много от тях предпочитат да плащат на някого да помага само за няколко часа седмично, вместо някой да управлява социалните медии на пълен работен ден.

Научете за различните сайтове за социални медии и идентифицирайте един или два, в които искате да се специализирате. След това идентифицирайте конкретна индустрия, в която искате да работите. И накрая, свържете се с различни фирми във вашия район, на които смятате, че можете да помогнете най-много.

12. Създавайте онлайн курсове

Ако имате продаваемо умение, което другите биха искали да овладеят за себе си, тогава помислете дали да не направите свой собствен онлайн курс. Има много сайтове, които можете да използвате, за да създадете своя курс. Въпреки това, след като бъдат създадени и стартирани, онлайн курсовете могат да бъдат чудесен източник на пасивен доход.

13. Продайте оферти за партньорски маркетинг

Партньорският маркетинг е лесен начин за печелене на приходи чрез продажба на продуктите и услугите, създадени от други хора, особено ако вече имате уебсайт с голямо количество качествен трафик. Налични са редица уебсайтове, които популяризират оферти за партньори. Отделете време, за да разберете вашата аудитория и това, от което тя се интересува най-много, и след това потърсете, за да идентифицирате правилната оферта и да я представите на вашата аудитория.

14. Стартирайте подкаст

Подкастът е друг чудесен метод за споделяне на вашия опит с аудитория. Ключът към успеха с подкаст е да намерите конкретна ниша и след това да им предоставите страхотно съдържание, за да увеличите аудиторията си. След като изградите голяма аудитория и получавате голям брой изтегляния на епизод, можете да потърсите начини да монетизирате своя подкаст, като например продажба на реклами.

Въпреки че може да се наложи да направите известно проучване, за да научите как да създавате, редактирате и популяризирате подкаст, ако сте експерт по определена тема, това е идея, която си струва да обмислите.

15. Намерете си детегледачка

Гледането на деца е друга чудесна възможност за печелене на пари от вкъщи. Препоръките от уста на уста са чудесен начин да започнете да гледате деца, въпреки че има и редица уебсайтове, които можете да използвате, за да рекламирате услугите си за гледане на деца безплатно. За да станете по-привлекателни за семействата, може да помислите за получаване на подходящи сертификати, като например CPR сертификат.

16. Тествайте уебсайтове

Друг начин да правите пари от вкъщи е като използвате сайтове, които ви плащат за вашата представа за това колко добре работи конкретен уебсайт. В повечето случаи трябва да преминете тест, за да бъдете приети и след това ще ви бъде платено за всеки извършен тест. Може дори да имате опцията да спечелите допълнително възнаграждение, за да участвате във видео дискусия с клиента след завършване на теста.

17. Извършете въвеждане на данни

Ако имате умения за бързо и точно писане, тогава може да помислите за работа за онлайн въвеждане на данни. Тези позиции обикновено могат да се изпълняват лесно онлайн и могат да предложат постоянен доход.

18. Работете като писател на свободна практика

Компаниите често се стремят към висококачествено съдържание, за да подобрят класирането си в търсачките. Ако имате силни умения за писане, това може да е път, който искате да обмислите. Ако вече нямате онлайн портфолио с публикувани текстове, може да помислите да предложите да напишете няколко произведения безплатно, за да изградите портфолио

19. Предлагайте услуги за корекция

Ако обичате да четете, може да помислите за работа като коректор на свободна практика. В зависимост от това дали в момента имате диплома, може да помислите за инвестиране в курс за корекция, за да спечелите доверието на потенциални клиенти. Бихте могли да предложите услугите си на независими клиенти или дори да потърсите компании, наемащи коректори на пълен работен ден.

20. Дайте под наем стая в дома си

Обявяването на свободна спалня на уебсайт за ваканционно отдаване под наем може да осигури лесен доход, който можете да правите у дома. Важно е да отделяте време, за да поддържате имота и дома си чисти. За да сте сигурни, че поддържате 100% заетост, помислете за наемане на дома си на множество различни сайтове.

Уверете се, че стаите са напълно обзаведени и включват разходите за комунални услуги и може би дори закуска в наемната цена. Може също така да обмислите надграждане на вашата интернет услуга, за да предложите възможно най-бързата интернет скорост за гостите.

Други идеи за правене на пари у дома

Ето 65 други идеи, които може да искате да обмислите, докато търсите начини да печелите пари у дома:

 1. Изградете и след това монетизирайте онлайн общност чрез членство или продажби на продукти
 2. Участвайте в онлайн анкети
 3. Регистрирайте се за безплатни подаръчни карти онлайн
 4. Оценявайте пици онлайн
 5. Преглед на продуктите
 6. Създайте уебсайт, генерирайте трафик и събирайте потенциални клиенти, за да продавате на други компании или лица
 7. Работа за онлайн търговци
 8. Печелете комисионни като онлайн туристически агент
 9. Продайте планове за уроци
 10. Наемайте дрехите си онлайн
 11. Предлага калиграфски услуги за сватбени покани, картички и други канцеларски материали
 12. Играйте игри онлайн и се състезавайте за награди
 13. Участвайте в онлайн фокус група
 14. Продайте употребяваните си книги онлайн
 15. Напишете и продайте книга
 16. Продавайте публикации в социални медии или реклами в акаунти в социални медии или блог
 17. Оценявайте търсачките, като извършвате търсения, анализирате резултатите и давате обратна връзка на търсачките въз основа на уместността на резултатите от търсенето
 18. Създавайте видеоклипове и печелете пари чрез реклама
 19. Предлагайте дневни грижи у дома
 20. Предоставяне на услуги на транскрипционист
 21. Наемете своето музикално оборудване или студийно пространство
 22. Продавам печива
 23. Наемете вашето паркомясто
 24. Купете артикули от битпазар или разпродажба в двора, възстановете ги и ги продайте онлайн
 25. Продайте стария си мобилен телефон
 26. Пазарувайте онлайн и печелете пари за вашите покупки
 27. Продайте уменията си за отстраняване на проблеми
 28. Продайте вашата фотография в сайтове за стокови снимки
 29. Попълнете онлайн анкети
 30. Започнете бизнес за разходки на кучета
 31. Стартирайте виртуален счетоводен бизнес
 32. Предлагайте услуги за политическо застъпничество
 33. Продайте преводачески услуги на платформи на свободна практика
 34. Продайте вашите занаяти онлайн
 35. Получете роля за отдалечена техническа поддръжка
 36. Започнете домашна промяна на шивашки бизнес по поръчка
 37. Продайте неизползваното си пространство като място за съхранение на хора, които искат да платят по-малко от цената на единица за съхранение
 38. Дайте под наем стая във вашия дом
 39. Дайте колата си под наем на пътници или хора, които не притежават собствено превозно средство
 40. Наемете вашата алея, място за паркиране или слот на улицата
 41. Продайте нежно използваните си дрехи
 42. Търговия с електроника срещу пари в брой
 43. Продайте неизползвани подаръчни карти
 44. Тествайте мобилни приложения
 45. Станете инфлуенсър в социалните медии
 46. Регистрирайте се като онлайн таен клиент
 47. Работете виртуално за фирма
 48. Отглеждайте и продавайте собствената си продукция
 49. Станете глас зад кадър
 50. Създайте свое собствено мобилно приложение
 51. Преподавайте онлайн уроци по музика
 52. Дизайн и продажба на тениски онлайн
 53. Създайте видео ревюта
 54. Преследвайте позиция за медицинско кодиране и фактуриране
 55. Управление на уебсайт
 56. Предлагайте рекламни услуги онлайн или в социалните медии
 57. Предлагайте услуги за оптимизация за търсачки
 58. Създайте мини салон във вашия дом
 59. Инвестирайте в недвижими имоти
 60. Участвайте в онлайн пазарни проучвания
 61. Създавайте и продавайте дървообработващи проекти
 62. Коригиране на грешки в търсачката
 63. Продайте нежеланата си поща
 64. Гответе за специални поводи
 65. Създайте аудиокнига
 66. Получавайте плащане, за да тренирате
 67. Приготвяйте храна за други
 68. Създайте дропшипинг бизнес
 69. Създавайте и продавайте достъп до онлайн курс
 70. Преподавайте йога онлайн
 71. Онлайн пазарна търговия
 72. Ревю на музика за пари
 73. Продайте бележките си
 74. Купувайте и продавайте имена на домейни
 75. Работете като събирач на благотворителност

Свързани статии:

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 5 / 5. Брой гласове: 1

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!