Как да печелим пари от Instagram?

5
(1)

Ако търсите начини за печелене на пари от Instagram, помислете за споделяне на повече от вашите снимки и видеоклипове. Споделяйте аудиторията си.

Компаниите са привлечени от специализирани общности в приложението за социални мрежи, дори такива, които наброяват ниски хиляди. Ако вашите последователи отговарят на профила на потребителите, до които дадена марка се опитва да достигне, може да успеете да спечелите пари. Не се интересувате от пътя на инфлуенсърите? Опитайте да продавате свои собствени продукти.

Има пет основни начина за печелене на пари в Instagram:

  • Получаване на спонсорство
  • Популяризиране на вашия бизнес
  • Продавайте своите продукти
  • Печелите значки
  • Печелите от видеоклиповете си с реклами

Ето какво да очаквате, когато става въпрос за получаване на заплащане в Instagram, както и съвети за успех.

Колко печелят инфлуенсърите в Instagram?

Според Search Engine Journal петимата най-големи инфлуенсъри в Instagram към април 2021 г. имат по над 200 милиона последователи и включват Кристиано Роналдо, Ариана Гранде, Дуейн Джонсън, Кайли Дженър и Селена Гомес. Макар че парите, които тези суперзвезди на Instagram могат да спечелят, са астрономически, доходите, които хората, които не са знаменитости, могат да получат, не са непременно дребни.

Инфлуенсърите с един милион последователи могат да печелят някъде около 670 долара на публикация, твърди сайтът за маркетинг в търсачките. Създател на съдържание в Instagram със 100 000 последователи може да спечели около 200 долара на публикация, а някой с 10 000 последователи – около 88 долара на публикация.

Така че формулата е: повече последователи + повече публикации = повече пари.

Колко последователи в Instagram са ви необходими, за да печелите пари?

Само с около 1000 последователи можете да печелите пари в Instagram. Нийл Пател, широко известен специалист по дигитален маркетинг, казва, че ключът е в ангажираността – последователи, които харесват, споделят и коментират публикациите ви.

„Дори да имате 1000 последователи, които са ангажирани, потенциалът за печелене на пари е налице“, пише той в своя блог.

С ентусиазирана фен база, независимо колко малка е тя, „марките са готови да инвестират във вас заради печелившите действия, които ще извършите чрез профила си“, добавя Пател.

5 начина за печелене на пари в Instagram

Получете спонсорирани

Създаването на спонсорирани публикации или истории е основният начин, по който потребителите на Instagram могат да печелят от своя акаунт. Например, ако емисията ви е фокусирана върху снимки на кучето ви по време на походи, компания за екипировка за открито може да иска да ви плати, за да публикувате снимка, която включва нейния продукт на снимката.

Как да получите спонсорство в Instagram

И така, как да намерите спонсор? В някои случаи потенциалните партньори ще се свържат с вас. Но ако не искате да чакате да ви потърсят, разгледайте компаниите, които могат да ви помогнат да намерите и да работите с марки.

Потърсете услуга

Коя фирма ще използвате, зависи от вашите нужди. Има агенции, с които работите директно, като The Mobile Media Lab, и пазари, които ви свързват с партньори, като Influicity. Други услуги могат да ви помогнат да управлявате всичките си партньорски взаимоотношения, като например Aspire.

Бъдете автентични

Когато търсите партньори или решавате между различни оферти, се стремете към неща, които вие и тези, на които влияете, действително бихте използвали. Последователите на вашия домашен любимец е по-вероятно да се доверят на мнението ви за раница за пътешествия за кучета, отколкото за изискана храна за котки. Не се занимавайте с продукти, които не харесвате. Ако кучето ви би разкъсало „неразрушима“ играчка за миг или би отхапало всеки пуловер, който сте му сложили, няма причина да препоръчвате тези неща на другите.

Намерете марки, които отговарят на възможно най-специфичната ниша. Почитателите на вашето куче, което е склонно към разходки на открито, може да търсят много мнения за кучешките неща като цяло, но наистина ще ви се доверят, че знаете кои защитни ботуши работят най-добре за зимата.

Имайте предвид, че за спонсорираните публикации и истории в Instagram важат същите стандарти за истинност на рекламата, както за всяка друга форма на маркетинг. Не забравяйте да включите оповестяване във всяка платена публикация и история. Ще направите това, като настроите брандирано съдържание в настройките на профила си, след което маркирате бизнес партньора си.

Популяризирайте собствен бизнес

Има и други начини да използвате Instagram, за да печелите пари. Можете да създадете бизнес акаунт, за да развиете бизнеса си. Например, ако имате магазин Etsy, в който продавате занаятчийски изделия, или блог за храна, който генерира приходи от реклама, един професионално изглеждащ акаунт в Instagram може да осигури рекламен тласък. (Това е и често срещан начин за печелене на пари в TikTok.)

Можете да поставите връзка към вашия Etsy или уебсайт в профила си или да изтъкнете един конкретен продукт в биографичната си секция, за да насочите повече хора към него. Ако профилът ви е одобрен за функциите за пазаруване в Instagram, можете да маркирате продукти, за да промотирате директно стоките си.

Настройте се за успех

Правете добре осветени снимки на продуктите, които се опитвате да продадете, или на проектите, които промотирате, и ги направете така, че да могат да бъдат намерени. Създайте свой собствен хаштаг и проверете кои са тези, които използват конкурентите. Насърчавайте клиентите си да публикуват снимки с вашите неща и да ви отбелязват в тях.

Можете също така да използвате функцията Insights на Instagram, за да научите повече за аудиторията си. Можете да видите колко погледа има върху публикацията ви, както и статистика за възрастовия диапазон и пола на хората.

Ресурсите на приложението също така ви помагат да намерите и да се свържете с нови клиенти. Платете известна сума пари, за да популяризирате публикациите, които искате да видят повече хора. Можете също така да добавите бутон в профила си, който да препраща към имейл адрес или телефонен номер, така че заинтересованите лица да могат лесно да се свържат с вас.

Продайте ненужните си вещи

Може би нямате бизнес, който да популяризирате, но често продавате старите си дрехи и аксесоари в сайтове като Poshmark. Instagram може да увеличи броя на купувачите ви.

Представете и снимайте дрехите и другите си вещи по атрактивен начин и включете възможно най-много подробности в заглавието. Марката, размерът, състоянието и възрастта на всеки артикул са все неща, които е добре да отбележите. Ако искате да продадете една конкретна вещ, поставете линк към нея в биографията си в Instagram. В противен случай просто поставете линк към профила си в Poshmark или друг профил на продавача. Много продавачи в Instagram използват #shopmycloset, за да предлагат стоките си.

Печелете значки с видеоклипове на живо

Можете да печелите пари директно от аудиторията си, когато споделяте видеоклипове в реално време с функцията Live на Instagram. Докато показвате своите таланти, продукти и т.н., зрителите могат да купуват значки, които по същество представляват съвети, за да покажат подкрепа. Значките струват 0,99, 1,99 или 4,99 долара. Ще виждате символи на сърца до коментарите на хората, които са ги закупили.

Популяризирайте предстоящите си видео сесии в реално време чрез публикации или истории, за да разгласите предварително. След това се опитайте да използвате функцията за въпроси и отговори или да давате акъл на коментиращите, докато излъчвате, за да повишите ангажираността – и да се надяваме, че ще получите значки.

Печелите от видеоклиповете си с реклами

Друг начин за получаване на заплащане: Позволете на марките да пускат реклами по време на вашите видеоклипове. За да го настроите, отидете в настройките на акаунта си на създател и активирайте опцията за осигуряване на приходи от реклами в поточно видео. След това публикувайте видеоклипове както обикновено.

Сумата, която ще спечелите, зависи от броя на гледанията на видеоклипа ви в потока. Според уебсайта на Instagram for Business ще получавате 55% от приходите, генерирани за всяко гледане. Плащанията се извършват ежемесечно.

Въпреки това няма да получите заплащане, ако видеоклиповете ви не отговарят на изискванията. Например видеоклиповете трябва да са с продължителност поне 2 минути, за да печелите пари. Instagram препоръчва видеоклиповете да са с дължина от 2 до 4 минути.

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 5 / 5. Брой гласове: 1

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!