Как да печелим пари от приложения?

0
(0)

Безплатни приложения като Ibotta и Upwork могат да осигурят повече пари в джоба ви.

За тези, които искат да печелят пари по леснодостъпен начин, приложенията предоставят много възможности, които да обмислят. Можете да използвате смартфона си, за да участвате в анкети, да подберете странична работа, да продадете ненужните си вещи и др.

Ето какво представляват седем безплатни приложения за печелене на пари. NerdWallet взе предвид приложения с поне четири звезди и 25 000 отзива в Google Play и iOS App Store.

Най-добрите приложения за печелене на пари

Ibotta

Как работи: Ibotta ви позволява да печелите пари обратно от покупки в магазини и онлайн в над 2000 поддържани търговци на дребно. Първоначално за хранителни стоки, тя се разшири и включва дрехи, развлечения и хранене навън, консумативи за домашни любимци и други категории. Офертите могат да бъдат специфични за даден продукт или търговец на дребно, като някои от тях се прилагат автоматично. За други ще трябва да изпълните допълнителна задача, например да гледате видеоклип или да участвате в анкета.

Има три възможни начина за получаване на пари обратно в магазините: Добавете оферти и изпратете касовата си бележка в приложението след пазаруване, свържете сметките си за лоялност към търговците на дребно или закупете карта за подарък от търговец на дребно чрез приложението Ibotta. При онлайн покупки пазарувате чрез приложението или с разширението за браузър Ibotta на компютъра си.

Плащане: PayPal, цифрова карта за подарък или директно в банкова сметка.

Плюсове: Ще получите пари обратно за покупки в магазина бързо – обикновено в рамките на 24 часа. Ibotta също така предлага бонус за добре дошли за нови потребители, бонуси за препращане и разнообразни методи на плащане.

Минуси: Печеленето на пари може да бъде бавен процес. Трябва да имате поне 20 долара кешбек, за да осребрите приходите си (някои карти за подаръци изискват поне 25 долара приходи). При онлайн пазаруване периодът на изчакване за получаване на пари обратно е различен при различните търговци на дребно.

Изтегляне: Android, iOS.

Rakuten

Как работи: Rakuten (известен преди като Ebates) възнаграждава купувачите с до 40 % възвръщаемост на парите при покупки от известни търговци на дребно, ресторанти и услуги за доставка на храна. Потребителите могат да получават пари обратно и за пътувания, карти за подаръци и др. Това е лесно: Създайте акаунт, докоснете магазина, в който искате да пазарувате, в приложението, след което направете транзакцията през портала. Можете също така да свържете кредитна или дебитна карта с акаунта си в Rakuten, за да печелите пари обратно в магазина – стига първо да активирате сделката чрез приложението. Rakuten превежда парите обратно в сметката ви, след като потвърди покупката с търговеца на дребно, което според Rakuten може да отнеме от няколко часа до няколко дни.

Плащане: PayPal или чек.

Плюсове: Хиляди магазини и покупки отговарят на условията за връщане на пари, така че вероятно ще намерите сделки там, където вече пазарувате. Новите потребители могат да спечелят бонус за добре дошли от 10 USD след първата си квалифицирана покупка. Можете също така да печелите бонуси за регистрация и препращане.

Минуси: Както при повечето услуги за връщане на пари, за да спечелите, трябва да похарчите пари. Също така няма да видите приходите си веднага; Rakuten изпраща плащания на всеки три месеца, а за да получите плащане, трябва да имате баланс от поне 5 USD.

Изтегляне: Android, iOS.

Swagbucks

Как работи: Swagbucks е приложение за връщане на пари и награди. Печелите точки, наречени „SB“, като пазарувате, участвате в анкети, гледате видеоклипове, играете игри или изпълнявате други задачи чрез Swagbucks. Можете да обмените тези точки за карти за подаръци или да получите пари обратно в сметката си в PayPal. Общият брой на присъдените точки може да варира в зависимост от задачата. Например, анкетите обикновено са на стойност от 40 до 200 SB точки всяка. Минималното салдо, необходимо за осребряване, зависи от опцията за изплащане, която сте избрали, но някои карти за подаръци са достъпни само за 110 SB.

Плащане: Карта за подарък или PayPal.

Плюсове: Swagbucks предлага много лесни начини за печелене на награди и няма период на изчакване за осребряване. Плащанията обикновено пристигат в рамките на 10 работни дни след осребряването. Когато се присъедините, можете да получите и бонус от 10 USD с квалифицирана покупка за 25 USD.

Минуси: Не се плаща много; един SB струва около един цент. Тъй като много задачи се оценяват на стотинки, може да отнеме доста време и усилия, за да спечелите значителни пари. Освен това няма да се класирате за всяко проучване или задача. Потребителите често съобщават, че биват изхвърляни от проучвания по средата на изпълнението им. Това може да се дължи на демографски данни или на нечестни или непоследователни отговори, според Swagbucks.

Изтегляне: Android, iOS.

Fiverr

Как работи: Fiverr е пазар за работа на свободна практика, който предлага оферти в над 200 категории, като програмиране, видео и анимация. Първо създайте акаунт, след което можете да настроите профила си като „продавач“, като подчертаете своята експертиза. Публикувайте предлаганата от вас работа, която ще включва цена и описание на услугите ви. Клиентите, известни като „купувачи“, могат да кликнат и да направят поръчка. Ще получите заплащане, след като завършите работата. Fiverr определя нива на продавачите въз основа на постигнатите резултати. С преминаването на по-високо ниво ще можете да продавате повече „екстри“, като например по-кратко време за доставка.

Плащане: PayPal, директно в банкова сметка или в кредит на Fiverr Revenue Card (предплатена карта). Минималните суми за теглене варират и може да ви бъде начислена такса за теглене, в зависимост от това коя опция сте избрали.

Плюсове: Не е нужно да се притеснявате за издирването на купувачи, защото те идват при вас. Можете също така да печелите бакшиши.

Минуси: Fiverr взема 20% от приходите ви за всеки концерт, включително бакшиши, и има стандартен 14-дневен период на изчакване за изтегляне на пари след завършване на поръчка (продавачите от най-високо ниво изчакват седем дни за изчистване на средствата).

Изтегляне: Android, iOS.

Upwork

Как работи: Upwork свързва хората на свободна практика с оферти в областта на писането, дизайна, маркетинга и други категории на пазара. Първо ще създадете профил. Той трябва да включва информация като областта, от която се интересувате, плюс вашата квалификация, наличност и желана цена. След това можете да изпратите предложения. Клиентите ще ги прегледат и ще предложат проекти, ако изглеждате подходящи за тях.

Започвате всеки месец с определен брой „връзки“, които са като кредити, които ви позволяват да се свържете с потенциални клиенти. Можете да спечелите или да платите малка сума за повече „Connects“, но няма да бъдете таксувани, когато клиентите се свържат с вас. Можете да получавате заплащане на час или на проект.

Плащане: Директно в американска банка, директно в банковата ви сметка, банков превод, Instant Pay, PayPal и Payoneer. За някои опции за плащане се прилагат такси, така че не забравяйте да проверите Upwork за подробности.

Плюсове: Upwork помага да се премахне работата по търсенето на клиенти, установяването на отношения и получаването на заплащане. Услугата също така ви дава възможност за гъвкавост при определяне на предпочитаната от вас тарифа и график.

Минуси: Изтеглянето на приложението е безплатно, но инициирането на контакт с много клиенти струва пари. На потребителите се начислява и такса за обслужване. Upwork взема от 5 до 20 % от приходите ви в зависимост от това колко сте фактурирали на клиента. Колкото повече печелите, толкова повече задържате. Въпреки това няма да получите заплащане до 10 дни след края на периода на фактуриране. Не забравяйте също така, че се конкурирате с други фрийлансъри в платформата. Това означава, че клиентите могат да изберат тези, които са определили по-ниски цени.

Изтегляне: Android, iOS.

OfferUp

Как работи: OfferUp, която през 2020 г. се обедини с конкурента си Letgo, функционира като местен пазар, който можете да използвате, за да продавате вещите си. Ако искате да достигнете до по-широка аудитория, OfferUp позволява и доставка в рамките на континенталната част на САЩ. Създайте акаунт и направете снимка на своя смартфон, автомобил, диван или каквото и да е друго, което продавате. След като добавите заглавие, описание и цена, можете да публикувате обявата си и да разговаряте с купувачите директно чрез приложението. След това ще изпратите до купувача или ще уговорите среща с него.

Плащане: Плащане в брой или депозит по дебитна карта или банкова сметка.

Плюсове: Включете се в списъка на потребителите, които искат да се възползват от услугата: Създаването на обява е лесно и бързо, а когато извършите продажба в брой, ще получите незабавно плащане. Можете също така да прегледате отзивите и рейтингите на потенциалния купувач, за да добиете представа колко надежден е той предварително. Ако изпратите артикула си, купувачът заплаща разходите, а OfferUp осигурява етикета.

Минуси: Вие сте отговорни за личните срещи с местни купувачи и за обработката на транзакциите. Продавачите трябва да платят 12,9% такса за обслужване или минимум 1,99 USD за пратките.

Изтегляне: Android, iOS.

Poshmark

Как работи: Приложението Poshmark е пригодено за продажба на дрехи, аксесоари и дори домашен интериор. След като се регистрирате, правите или качвате снимки на предмета си, попълвате описание, определяте цената му и споделяте обявата. Можете също така да представяте артикули в „Posh Parties“ на приложението, които представляват виртуални събития за пазаруване, съсредоточени около определени марки, категории и теми. Poshmark ви изпраща по имейл предварително платен етикет за доставка след извършване на покупка. След това изпращате пратката.

Плащане: Чек или директен депозит в банкова сметка.

Плюсове: Poshmark улеснява целия процес – от продажбата до изпращането. Освен това не се налага да се срещате с непознати хора, за да извършите продажба. Компанията покрива загубени пратки и се занимава с проблемите между вас и купувача. Плащането също е сравнително бързо – Poshmark отпуска парите в рамките на три дни след като купувачът получи поръчката.

Минуси: Плащате такса за продажба чрез Poshmark. Компанията взема 2,95 USD комисиона за продажби под 15 USD и 20% комисиона за продажби на стойност 15 USD или повече.

Изтегляне: Android, iOS.

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 0 / 5. Брой гласове: 0

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!