Как да си изтрия профила в инстаграм?

0
(0)

Как да изтриете акаунта си в Instagram за постоянно – кратк ръководство.

Ако сте готови да изключите за постоянно Instagram, можете лесно да изтриете акаунта си. Преди да го направите обаче, знайте, че това е действие, което не може да бъде отменено. Освен това, ако първо не изтеглите данните си , всички снимки, които сте споделили в приложението за социални медии, ще изчезнат завинаги.

За да изтриете акаунта си в Instagram:

  1. В уеб браузър влезте в акаунта в Instagram, който искате да изтриете. Не можете да изтриете акаунта си от приложението Instagram.
  2. Отидете на страницата „ Изтриване на вашия акаунт “ или следвайте тази  връзка, за да изтриете окончателно акаунта си .
  3. В секцията Защо искате да изтриете [име на акаунт] изберете причината, поради която изтривате акаунта си.
  4. Въведете отново паролата си за Instagram.
  5. Щракнете върху бутона Изтрий [потребителско име] .

Ако искате само временно да си починете от Instagram, можете вместо това да деактивирате акаунта си . Прочетете цялата ни статия за всичко, което трябва да знаете за изтеглянето на вашите данни от Instagram, изтриването или деактивирането на вашия акаунт и повторното му активиране, ако промените решението си.

Instagram е една от най-големите платформи за социални медии в света, с повече от един милиард потребители, които активно използват приложението всеки месец.

Това са много перфектно подбрани снимки и истории, през които да превъртите. Освен това прави платформата подходяща за измами . Многобройни проучвания показват, че прекомерното използване на социални медийни платформи като Instagram може да повлияе неблагоприятно на вашето психично здраве. Всъщност компанията наскоро се опита да потисне вътрешно проучване, което показа отрицателния ефект на Instagram върху тийнейджърките .

Ако не искате постоянно да се безпокоите за крещящи инфлуенсъри и искате да си върнете времето, изтриването на акаунта ви в Instagram вероятно е мъдра идея. Когато всичко стане твърде много и искате да направите крачка назад от „Gram“, дигиталната раздяла може да е наред.

Можете да направите тази раздяла временна или постоянна . Зависи изцяло от вас.

Деактивиране срещу изтриване: Кое е подходящо за вас?

Instagram не иска да напуснете платформата веднага, така че не е предложение всичко или нищо. Instagram ви дава две възможности – изтриване за постоянно на вашия акаунт или временно деактивиране.

Ето основните разлики:

ИЗТРИЙТЕ ВАШИЯ INSTAGRAM АКАУНТ ЗА ПОСТОЯННОДЕАКТИВИРАЙТЕ ВРЕМЕННО АКАУНТА СИ В INSTAGRAM
Изтриването е постоянно и не може да бъде отмененоКогато деактивирате, можете да активирате отново акаунта си по всяко време само като влезете
При изтриване всички ваши снимки, последователи, харесвания и коментари се премахват за постоянноПри деактивиране вашите снимки, последователи, коментари и харесвания се запазват
При изтриване можете да загубите потребителското си име, ако някой друг го поискаПри деактивиране можете да скриете акаунта си за неопределено време и да не загубите потребителското си име

Изтеглете и архивирайте данните си в Instagram

Независимо дали планирате да деактивирате или изтриете акаунта си в Instagram, добра идея е да вземете копие от всички неща, които сте споделили в приложението за социални медии . По този начин, независимо какво се случва, вие имате безопасно копие на всичките си текущи данни.

Как да изтеглите вашите данни зависи от устройството, което използвате.

Как да изтеглите данни от Instagram на iPhone и Android

Ако се чудите как да изтриете акаунт в Instagram на iPhone или устройство с Android, направете следното:

  1. Цъкнете на снимката на вашия профил в долния десен ъгъл.
  2. Цъкнете на трите линии в горния десен ъгъл.
  3. Изберете  Настройки > Защита > Изтегляне на данни .
  4. Въведете имейл адреса, на който искате да получите връзката към вашия файл с данни.
  5. Цъкнете на Заявка за изтегляне .
  6. Въведете паролата си.
  7. Цъкнете на Напред > Готово .

Получаването на файла за изтегляне може да отнеме до 48 часа. Ще получите имейл със заглавие „ Вашите данни в Instagram“ . Кликнете върху връзката в имейла, за да изтеглите файла си.

Как да изтеглите данни от Instagram на компютър или мобилен браузър

Ако влизате в Instagram от уеб браузър, ето как да поискате своя файл с данни.

  1. Щракнете върху снимката на вашия профил в горния десен ъгъл.
  2. Изберете Настройки .
  3. Изберете Поверителност и сигурност .
  4. Превъртете надолу до Изтегляне на данни и щракнете върху Заявка за изтегляне .
  5. Въведете имейл адреса, за да получите връзката за изтегляне.
  6. Изберете формата за вашия файл с данни – HTML или JSON.
  7. Въведете вашата парола.
  8. Щракнете върху Заявка за изтегляне.

В рамките на 48 часа ще получите имейл, озаглавен „ Вашите данни в Instagram“ . Следвайте връзката в имейла, за да изтеглите файла си.

Как да изтриете акаунта си в Instagram за постоянно

Ако сте готови да спрете завинаги своите навици в Instagram, ще трябва да сте на вашия компютър или мобилен браузър . За съжаление не можете да изтриете акаунт в Instagram на iPhone или Android чрез приложението Instagram.

Ето как да изтриете акаунта си в Instagram за постоянно.

  1. Влезте в Instagram в мрежата. Ако имате повече от един акаунт в Instagram, уверете се, че сте влезли в акаунта, който искате да изтриете.
  2. Отидете на страницата Изтриване на вашия акаунт . Имайте предвид, че няма опция от менюто за лесен достъп до страницата за изтриване на акаунт. За да стигнете до там, трябва да следвате връзката за постоянно изтриване на вашия акаунт .
  3. От падащото меню в секцията Защо искате да изтриете [име на акаунт] изберете причината, поради която искате да изтриете завинаги акаунта си в Instagram. Ще бъдете подканени с допълнителна информация в зависимост от избраната от вас опция.
  4. Въведете отново паролата си за Instagram.
  5. Щракнете върху бутона Изтрий [потребителско име] .

Вашият акаунт незабавно ще бъде скрит от изглед и ще бъде изтрит за постоянно 30 дни по-късно , включително всички снимки, харесвания, последователи и коментари, свързани с вашия акаунт.

По време на 30-дневния период, ако промените решението си да изтриете акаунта си, можете да влезете отново в Instagram, за да спрете процеса на изтриване на акаунта.

Как да деактивирате акаунта си в Instagram

Не сте готови напълно да си тръгнете? Ако смятате, че пробна раздяла с Instagram е всичко, от което се нуждаете, тогава помислете за деактивиране на вашия акаунт в Instagram. За съжаление не можете да деактивирате Instagram на iPhone или Android с помощта на приложението Instagram . Ще трябва да използвате вашия компютър или мобилен браузър.

Ето как да деактивирате акаунта си в Instagram на вашия компютър или мобилен браузър.

  1. Отворете прозорец на браузъра и влезте в акаунта в Instagram, който искате да деактивирате.
  2. Щракнете върху вашата профилна снимка горе вдясно.
  3. Изберете Профил > Редактиране на профил .
  4. Превъртете надолу и щракнете върху Временно деактивиране на моя акаунт 
  5. От „ Защо деактивирате акаунта си?“ изберете причина от падащото меню. Няма да можете да продължите, докато не изберете причина.
  6. Въведете отново паролата си.
  7. Щракнете върху Временно деактивиране на акаунта .

Вашият акаунт в Instagram ще бъде незабавно скрит и няма да бъде открит чрез търсене или други средства. Вашето потребителско име, снимки, харесвания, последователи и коментари ще бъдат запазени .

Как да активирате отново акаунт в Instagram

Ако преди това сте деактивирали акаунта си в Instagram, но сега го искате обратно, следвайте тези стъпки.

  1. Стартирайте приложението Instagram на вашия смартфон или таблет или отворете Instagram в уеб браузър.
  2. На началния екран на Instagram въведете идентификационните данни за вход, свързани с вашия деактивиран акаунт.
  3. Докоснете Вход и акаунтът ви ще бъде възстановен.

Ако промените решението си веднага след деактивирането на акаунта си, може да се наложи да изчакате до 24 часа, преди да можете да го активирате отново . Instagram обикновено отнема няколко часа, за да изпълни заявките за деактивиране. Докато този процес не приключи, няма да можете да активирате отново акаунта си.

Заключение

Instagram е забавно приложение за социални медии, което ви позволява да споделяте снимки и истории с приятели и последователи. Понякога обаче можете да отидете в претоварване на Instagram. Да защитите себе си или децата си в Instagram може да ви се стори твърде голямо бреме.

Когато това се случи, е напълно добре да си вземете временна почивка или да изтриете завинаги акаунта си в Instagram .

Instagram или следващата мания на социалните медии винаги ще бъде там, ако и когато сте готови да се върнете.

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 0 / 5. Брой гласове: 0

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!