Как се пише заглавна страница на курсова работа?

4.4
(14)

Писането на курсова работа може да бъде предизвикателно. Но дори най-трудният писмен труд започва с нещо просто – начало. В тази статия ще ви научим как се пише заглавна страница на курсова работа

Заглавна страница на курсова работа

Това, което трябва да имате предвид при писането на курсовата работа е, че всяка образователна институция разполага с даден набор от изисквания за заглавна страница. Затова е добре да се запознаете с тях предварително.

Обикновено, университетите изпращат окомплектовани документи – наръчници относно изискванията за научния ви труд. Не ги пренебрегвайте! Финалната ви оценка зависи и от начина, по който курсовата ви работа изглежда.

Какво съдържа началната страница на курсовата работа?

Стандартата начална страница на курсова работа съдържа няколко основни компонента:

  • Лого на учебното заведение
  • Име на учебното заведение
  • Факултет
  • Катедра
  • Заглавие на курсовата работа / Тема
  • Характер на труда (в случая просто пишете Курсова труда)
  • Име на студента: Име и фамилия, курс, специалност, факултетен номер
  • Име на научния ръководител
  • Град и година на написването – центрират се в долния ъгъл на листа

Защо титулната страница е от значение

Може би ви изглежда сякаш титулната страница е малък детайл, но всъщност тя съставя част от оценката ви. Освен това, доброто оформление на написаното от вас показва старанието ви и е признак на серизоно отношение в академичните среди.

Име на студента

Когато вписвате своето име, напишете го долен ляв ъгъл на страницата. Освен име и фамилия е добре да добавите и своя курс, специалност и факултетен номер.. Тази практика предотвратява обърквания.

Име на научния ръководител

Името на научния ръководител е името на вашия преподавател по сътоветната дисциплина (за курсови работи) и името на хонорувания преподавател, който ви помага в изследването (за дипломни работи). Изписва се в долния десен ъгъл на страницата. Ако планирате да принтирате курсовата работа и да предавате принт копие, съобразете отстоянието, за да не бъде „изрязан“ част от текста ви.

При курсовите работи, не е нужно да се съветвате с преподавателя за всяка стъпка при писането – предоставяне на предваритален план и тема за одобрение, обикновено, са напълно достатъчни.

Примерна заглавна страница на курсова работа в Софийски университет

Това е един вариант на заглавна страница, който се използва често в СУ. Моля, вземете предвид, че посочения документ е само примерен:

Това са основните насоки при писане на заглавна страница на курсова работа. Пожелаваме ви успех в начинанието!

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.4 / 5. Брой гласове: 14

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!