Как се пише бизнес оферта?

Съдържание на статията

4.8
(77)

Започвате нов бизнес и клиентската ви база започва да се разширява. Но въпреки че постигате напредък, все още имате чувството, че можете да се справите и по-добре.

Около вас има цял свят от неизползван потенциал – перспективи, за които знаете, че ще подобрят вашия продукт или услуга. И проблемите, с които се сблъсквате, са все по-малко свързани с надеждността на вашето решение и повече с това как може да достигнете до повече потенциални клиенти.

Тук идват бизнес предложенията – те могат да ви осигурят потенциални клиенти. Добрата бизнес оферта може убедително да подчертае уникалността на предложението ви.

В тази статия ще разгледаме различните видове бизнес предложения, как да напишем бизнес оферта, както и ще обърнем внимание някои идеи и примери, които ще ви помогнат в процеса.

Какво е бизнес офертата?

Бизнес офертата е предложение и официален документ, който се създава от компанията и се предоставя на потенциален клиент с цел осигуряване на търговско споразумение.

Често срещано погрешно схващане е, че бизнес офертите и бизнес плановете са едно и също нещо. Целта на предложението е да продадете вашия продукт или услуга, а не да обясните самите оперативни действия и бизнес логика.

Видове бизнес оферти

Има два вида бизнес оферти: непоискани и поискани.

  • Непоискани бизнес оферти – Обръщате към потенциален клиент с предложение, дори и да не е поискал такова, за да представите услугите си.
  • Поискани бизнес оферти – Поисканите бизнес оферти се изискват от бъдещия клиент. Когато една компания се нуждае от решаване на проблем, екипът се среща с няколко фирми с очакване да бъде предоставено предложение, което подробно описва как биха решили казуса.

Независимо дали офертата е поискана, или не, стъпките за създаване на предложение са сходни. Уверете се, че са включени три основни точки: описание на проблема, пред който е изправена организацията, решение и ценова оферта.

Как се пише бизнес оферта

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.8 / 5. Брой гласове: 77

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!