Как се пише маймунско а – @?

4.4
(46)

@ – Как се пише маймунско а?

Когато пишете на клавиатура, може да се наложи да въведете символа „@“ – маймунско а.

За да напишете „@“ на клавиатурата на своя компютър, можете да следвате тези прости стъпки:

  1. Натиснете и задържите клавиша Shift на клавиатурата си – калвишът Shift (шифт) се намира на в ляво на вашата клавиатура, над бутонът „CTR“ (Control). Бутон Shift е продълговат и на него обикновено е изобразена стрелка, сочеща нагоре. Натиснете Shift и задръжте.
  2. Без да пускате Shift, натиснете клавиша за числото две – „2“на клавиатурата си, който се намира в горната лява част на клавиатруата ви.

    Ако този метод не работи, то като алтернатива, на някои устройства, можете да задържите клавиша Alt и след това да натиснете клавиша „0“.

Какво е маймунско а и за какво се използва?

Символът at (@) е символ, използван в електронната комуникация.

Символът е известен като „маймунско а“ или „ет“ / „ат“ – @.

Използва се за посочване на потребителското име на подателя в имейл или туит, например. Най-често открива използване в имейлите – например:

ivan@abv.bg – иван [ет] абв точка бг

Както вече споменахме, символът at (@) се използва предимно в имейл адресите. Например, ако искате да изпратите имейл до info@example.com, ще въведете този адрес в полето за комуникация, в което се вписва получателя – озаглавено „До“. Ако искате да последвате някого в Twitter, неговото потребителско име ще бъде „@username“. Логиката продължава по същия начин за всеки публичен адрес в интернет, използващ маймунско а.

Свързани статии:

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.4 / 5. Брой гласове: 46

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!