Как се пише молба за отсъствия по семейни причини? (Пример)

4.7
(62)

Ето как се пише молба за отсъствия по семейни причини. В тази статия ще ви помогнем да напишете своето заявление и писмено обяснение за отсъствие на ученик по семейни причини. Информацията касае така наречените отсъствия по уважителни причини с продължителност до 3 дни в една учебна година.

Домашни причини: Отсъствие по семейни причини

Според сегашния правилник, учениците имат право на 3 отсъствия по семейни причини (домашни причини) за една учебна година. Те могат да ги използват по всяко време на годината, като за целта се написва молба за отсъствия по семейни причини. Молбата се връчва на класния ръководител, за да бъде уважена.

При писане и предаване на молбда по семейни причини не е нужно да давате обяснение каква е причината за отсъствието. Тези 3 дни на година ви се полагат по закон. Единственото, което е нужно, е да предоставите молбата на класния ръководител на съотвения ученик.

Уважителни пречини: Как се пише молба за отсъствие по семейни причини?

За да напишете молба за отсъствие по семейни причини е нужно първо, да започнете с адресиране на молбата. Напишете в горен десен ъгъл: „До Класния ръководител“ и след това напишете класа на детето.

След това е нужно да напишете с по-големи букви МОЛБА – на нов ред, центрирано.

Следващата стъпка е да напишето името на родителя – от когото е молбата. Трите имена трябва да са изписани заедно с адреса и телефонния номер на родителя за връзка.

После добавете обръщение и същина на молбата – пример: Уважаема/Уажаем госпожо/господин ….. моля да бъдат извинени отсъствията на сина ми/дъщеря ми. След това напишете името на ученика и класът, в който се намира. Напишете датата на отсъствието и причината – семейни причини.

Накрая родителят се подписва. По-долу сме ви подготвили образец за улеснение.

Пример за молба за отсъствие по семейни причини

Ето един пример за молба за отсъствие по семейни причини, който можете да използвате като образец:

Надяваме се, че нашата статия ви е помогнала в писането на молба за отсъствие по домашни причини.

Свързани статии:

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.7 / 5. Брой гласове: 62

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!