Как се пише обява за работа?

4.8
(39)

Научете как се пише обява за работа. Няколко прости съвета и образец, които да следвата. Лесно, просто и подходящо за всеки.

Обявата за работа е начин да споделите със света за отворена позиция във вашата фирма. За целта е нужно да подходите сериозно и да се погрижите да подготвите добър текст, който вдъхва доверие.

Защо пишем обяви за работа?

Когато търсите да заемете позиция във вашата компания, една от най-важните стъпки е написването на обява за работа. Този документ е това, което ще привлече потенциални кандидати и ще ги заинтересува да кандидатстват за работа. Ето няколко съвета как да напишете обява за работа, която ще бъде ефективна:

Как се пише обява за работа?

Обявата за работа се пише след като сте се подготвили предварително с някои важни данни.


Готови ли сте за писане?

Следвайте следните стъпки:

  1. Започнете с описание на позицията и нейните отговорности. Обявата за работа трябва ясно да посочва какво включва позицията, така че потенциалните кандидати да имат добра представа какво биха правили, ако бъдат наети. Подгответе трудова характеристика и помислете добре какви ще са отговорностите на кандидата.
  2. Избройте квалификациите, които се изискват за позицията. Това ще помогне да се отстранят неквалифицираните кандидати от групата на ранен етап.
  3. Посочете заплатата и обезщетенията, които се предлагат. Това ще помогне за привличането на кандидати, които търсят добър компенсационен пакет. Утончете какви могат да бъдат очакванията на кандидатите – има ли възможност за развитие, повишение, научаване на нови знания. Помислете какви преимущества предлага работата – има ли социални придобивки, отстъпки.
  4. Опишете компанията и нейната култура. Това ще помогне на потенциалните кандидати да получат представа какво би било да работят за вашата компания. Опишете атмосферата в компанията – какъв е екипът и средата, работи ли се дистанционно или само от офиса на фирмата и т.н.
  5. Бъдете наясно кога позицията е налична и как се кандидатства. Това ще гарантира, че само потенциални кандидати, които се интересуват от работата, ще кандидатстват и че всички кандидатури са насочени към правилния човек. Опишете подорбно условията за кандидатстване – нужна ли е автобиография, мотивационно писмо или портфолио? До кога да бъде изпратено? Колко е дълъг периодът на подбора? Ще има ли задачи?

Като следвате тези съвети, можете да напишете обява за работа, която ще привлече квалифицирани кандидати и ще ви помогне да намерите най-добрия човек за работата.

Сега, когато знаете как да напишете обява за работа, е време да подложите уменията си на изпитание. Ето примерна обява за работа за маркетинг координатор:

Пример – образец за обява за работа

Пример за обява за работа

„Консулт 2022“ търси да наеме служител на позиция „Маркетингов координатор“.

Маркетинговият координатор ще отговаря за разработването и изпълнението на маркетингови планове и програми в подкрепа на бизнес целите на компанията. Този служител ще работи с различни междуфункционални екипи в компанията, включително продажби, разработване на продукти и обслужване на клиенти. Идеалният кандидат трябва да има поне 2 години опит в маркетинга и бакалавърска степен по бизнес или маркетинг.

Отговорности:
•Разработване и изпълнение на маркетингови планове и програми в подкрепа на бизнес целите на компанията
•Работа с различни междуфункционални екипи в рамките на компанията, включително продажби, разработване на продукти и обслужване на клиенти
•Разработване и управление на бюджети за маркетингови програми
Изисквания:
•Поне 2 години опит в маркетинга
•Бакалавърска степен по бизнес или маркетинг

Ако се интересувате от тази позиция, моля, изпратете вашата автобиография и мотивационно писмо на info@company.com. Моля, включете „Маркетинг координатор“ в поле „Тема“ на съобщението си.

Благодарим ви за проявения интерес!

Всички кандидатури ще бъдат третирани конфиденциално и разгледани спрямо закона за Защита на личните данни. Ще се свържем само с продължилите към следващия етап от подбора.

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.8 / 5. Брой гласове: 39

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!