Как се пише писмо до Дядо Коледа?

4.3
(9)

Ето как се пише писмо до Дядо Коледа, за да бъде то ясно, четливо и да ви осигури така желаните подаръци! Включихме и неговия адрес, в случай че искате да изпратите писмо или да го посетите лично.

Изпращането на писмо до Дядо Коледа е чудесен начин да изразите своите коледни желания за подаръци или просто да кажете здравей на Белобрадия старец!

Как се пише писмо до Дядо Коледа?

Тъй като дните стават все по-кратки, а празниците започват да се редят един след друг през зимните дни, има въпрос, който чуваме все по-често: „Как се пише писмо до Дядо Коледа?“. Ще ви съпроводим през процеса в няколко прости стъпки:

Напишете списък с подаръци, които искате

Започнете, като напишете всичко, което смятате, че бихте искали няколко дни преди да напишете писмото си до Дядо Коледа. От време на време се връщайте към списъка си и преосмисляйте написаното. Зачеркнете предметите, които не ви харесват, като запазите само тези, които наистина обичате. Дядо Коледа получава тонове писма от деца по целия свят, така че понякога не е в състояние да купи всичко от списъка. Ето защо е важно да включите само най-важните подаръци, които искате на всяка цена!

Пуснете си коледна музика

Трябва да сте изпълнени с коледен дух, когато пишете писмото си до Дядо Коледа! Няма нищо по-добро от малко коледна музика, която да ви вдъхнови докато пишете писмото до Дядо Коледа. Можете да пускате коледна музика от радиото, телефона си или дори на компютъра. Попитайте родителите си, ако имате нужда от помощ.

Изберете подходдяща хартия за писмото до Дядо Коледа

Можете да го напишете просто на обикновен бял лист хартия или да изберете нещо малко по-смело. Каквато и хартия да изберете, не забравяйте да вземете няколко листа в случай, че сбъркате при първите чернови.

Попитайте родителите си дали имат хубава хартия, която можете да използвате.
Можете също да използвате предварително оформена с редове цветна картичка за писане на коледни пожелания, ако желаете. Поговорете с родителите си, за да видите какво имате на разположение!

Изберете подходяща писалка

Изберете нещо, с което да пишете. Можете да използвате химикалка или молив, но не се колебайте да използвате и пастели, цветни моливи и маркери. Можете дори да комбинирате различни инструменти за писане, като маркери и цветни моливи, за да направите супер цветно писмо.

Уверете се, че можете да пишете ясно и спретнато с какъвто и инструмент за писане да изберете. Дядо Коледа трябва да може да прочете писмото ви, за да може да ви донесе това, което искате.

Напишете писмо до Дядо Коледа: Стъпка по стъпка

Ето как да напишете писмо до Дядо Коледа, стъпка по стъпка:

Напишете адреса си

Напишете адреса си – за да може Дядо Коледа да знае къде да ви намери и да може да напише писмо обратно. Това обаче може да не е твърде важно изискване, тъй като Дядо Коледа винаги знае къде да намери хора, особено на Бъдни вечер. Помолете родителите си за помощ, ако не сте сигурни как да напишете адреса си.

Напишете „Скъпи Дядо Коледа,“

Започнете писмото си с „Скъпи Дядо Коледа,“. Този вид поздрав е страхотен!

Напишете името си

Дядо Коледа те познава, разбира се – той те наблюдава през цялата година. Обаче получава много писма, така че трябва да знае кое е вашето. Включете името си и добавете възрастта си, ако желаете.

Напишете: „Моето име е _. Аз съм на … години.“

След това, попитайте Дядо Коледа как е. Винаги е учтиво да попитате човека, на когото пишете, как е и Дядо Коледа не е изключение. Можете да го попитате как е времето на Северния полюс, как е г-жа Клаус или дали елените са се насладили на храната, която сте им оставили миналата година.ю

Показването на добри маниери ще повиши шансовете ви да бъдете в списъка на добрите деца!

Кажете на Дядо Коледа за добрите неща, които сте направили през тази година. Той е зает човек, така че може да се нуждае от малко напомняне за това колко сте били добри. Разкажете му за постиженията си в училище, добрите неща, които сте направили за семейството и приятелите си, и колко добре сте слушали родителите си. Не забравяйте да бъдете честни. Дядо Коледа ви гледа под око, така че той ще знае дали казвате истината.

Може да напишете: „Помогнах на малката ми сестра да върже обувките си миналата седмица“ или „Почистих стаята си веднага, когато родителите ми поискаха“.

След това е време за най-вълнуващата част…

Попитайте учтиво Дядо Коледа за нещата от списъка ви.

Разгледайте списъка, който написахте преди няколко дни. В него трябва да има няколко подаръка, които наистина обичате. След това учтиво помолете Дядо Коледа за тези екстри в писмото си; не забравяйте да кажете „Моля“.Напишете нещо от рода на: „Бих искал/а нова футболна топка, скутер и страхотни маратонки, моля!“

Включете молба за подарък за някой друг, ако желаете.

Да, много е забавно да получавате подаръци от Дядо Коледа на Коледа, но не забравяйте, че Коледа е свързана с любов и състрадание. Помислете за хората в живота си. Има ли някой подарък, който искате да включите за тях?

Може би майка ви обича шоколад? Тогава можете да помолите Дядо Коледа за няколко шоколада за нея. Кажете нещо от рода на: „Бих искал и два шоколада за мама, защото те са нейните любими!“

Накрая…

Завършете, като благодарите на Дядо Коледа. Доставянето на милиони подаръци на деца по целия свят за една нощ е много работа, така че благодарете на Дядо Коледа за неговата доброта.

Бихте могли да напишете: „Благодаря ви, че сте толкова мил и щедър. Оценявам го!“
Можете също да напишете нещо от рода на: „Удивително е как доставяте подаръци всяка година на деца като мен по целия свят. Много благодаря!“

Как да изпратим писмото: Адрес на Дядо Коледа

Не е тайна, че Дядо Коледа живее във финландска Лапландия. Неговата тайна работилница е под тихата планина Корватунтури на изток и той поддържа работно време всеки ден от годината в селото на Дядо Коледа на Арктическия кръг.

Ако искате да му изпратите писмо, изпратете го на адрес:

Дядо Коледа
Главната поща на Дядо Коледа
96930 Арктически кръг
Финландия

Другият вариант е да помолите хората от Пощата да ви помогнат в изписването на адреса и разпредлянето на писмото в правилната кутия!

Толкова е лесно да напишете писмо до Дядо Коледа!Дядо Коледа получава писма от деца, възрастни, семейства, училища, фирми, политици и поп звезди. А любимите му писма се съхраняват в Националния архив на Финландия.

Какво се случва след като Дядо Коледа получи писмото ви?

По време на коледния сезон Белобрадият старец получава много писма в Главната поща на Дядо Коледа в Рованиеми. Около 30 000. Всеки. Снеженен. Ден! Това прави неговите елфи от доста заети със сортиране и подготвяне на писмата, за да достигнат навреме до Дядо Коледа. Писмата са разлияни – с всякакви молби, пожелания, различни по размер, вид и език. Те пристигат всяка минута от всички краища на света!

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 4.3 / 5. Брой гласове: 9

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!