Как да проверя сметката си за ток към EVN (ЕВН)?

3.6
(9)

Чудите се как да проверите сметката си за ток за ЕВН (EVN)?

В тази статия ще ви дадем всичката нужна информация, за да го направите. EVN предлага опцията за проверка онлайн или по телефона.

Ако изпитвате затруднения при порверката на сметката си за ток към ЕВН (EVN) онлайн, има и възможност да го направите и като се обадите на телефон 0700 17 777 или 0700 10 207.

Повече информация и важни детайли за всеки от методите, ще откриете по-надолу в статията.

Проверка на сметка за ток към ЕВН (EVN) онлайн

Ако просто търсите линк към мястото за плащане на сметката си за ток към ЕВН (EVN), тогава цъкнете на банера отдолу.

Проверка сметка за ток към ЕВН

Тук може да проверите в интернет, сметките си за ток в сайта на въпросната електроразпределителна компания.

Нужна информация за проверка на сметка за ток към ЕВН (EVN) онлайн

За да проверите сметката си, вие трябва да може да влезете в профила си към оналйн портала на електроразпределителната компания ЕВН (EVN).

 1. Направете регистрация тук (ако нямате)
  • За създаване на регистрация, вие ще трябва да изберете уникално потребителско име, имейл адрес, сигурна парола и да я повторите.
  • Сред задължителните елементи, за създаването на вашият профил в EVN за проверка на сметката за ток, са клиентски номер и номер на фактура. По този начин вие предоставяте данни, с които може да бъде асоцииран вашия виртуален профил към вашия договор с ЕВН (EVN) и да получавате актуална информация за сметката ви за ток.
  • Трябва да се съгласите с общите условия на сайта на ЕВН (EVN), да декларирате, че сте наясно с обработването на личните данни от страна на електроразпределителната компания и да дадете съгласието си компанията да обработва вашите лични данни.
  • Като финална стъпка, вие трябва да попълните уникален код за верификация, който е показан на екрана (reCaptcha). Това е с цел да се установи, че сте истински човек, а не софтуер, който се опитва да съзаде профил.
  • Натиснете бутона „Регистрация“. Вашият профил е създаден.
 2. Влезте в профила си тук (ако вече имате направен такъв, ако не се върнете към стъпка 1)
  • Ще са ви нужни: потребителско име, парола и да попълните визуалния код (reCaptcha), за да верифицирате, че сте човек, а не софтуер (това е с цел защита).
  • След като сте въвели всички данни натиснете „Вход“
 3. След като сте влезли в профила си, може да проверите вашата сметка за ток към ЕВН (EVN)

Проверка на сметка за ток към ЕВН (EVN) по телефон

Проверката онлайн не е единствения начин да извършите проверка за сметката си за ток. Да, може да е по-удобна, защото може да заплатите, но ако изпитвате затруднения, може да разберете и сумата, която дължите към електроразпределителната компания и по телефона.

Обадете се на посоченият от ЕВН (EVN) телефонен номер за информация 0700-17-777.

Ако нямате допълнителни върпоси и искате само да проверите сметката си, можете да изпозлвате удобната услуга за проверка на сметка за ток по телефона директно на номер за автоматична проверка на сметка 0700-10-207.

Нужна информация за проверка на сметка за ток към ЕВН (EVN) по телефона

Номерът на измервателната точка е задължителен елемент при проверката на смекта за ток към ЕВН (EVN) по телефона. Тя ще бъде изискана при обаждане на посочените два телефона за връзка.

За да откриете този специфичен код ще трябва да проверите вашата фактура към енергоразпределителната компания. Кодът се намира в нея и е означен като „ИТН“. Цифрите след „ИТН“ са вашият номер за измервателна точка.

Ако имате нужда да проверите сметка за ток към други електроразпределителни компании, опериращи в рамките на Република България, може да прочетете нашата статия тук: Как да си проверя сметката за ток в интернет?

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 3.6 / 5. Брой гласове: 9

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!