Как да организираме парти в малък апартамент?

Съдържание на статията

0
(0)

Как да организираме парти в малък апартамент и същевременно да бъдем добри наематели?

Независимо от повода, организирането на парти е чудесен начин да прекарате време с приятелите и семейството си. За тези, които живеят в по-малък апартамент, като например студио в София, организирането на събиране в малко пространство може да изглежда като предизвикателство – но не е задължително да бъде. Обърнахме се към професионалисти, за да ни предоставят своите идеи за това как да организираме парти в малък апартамент – от местата за сядане и музиката до храната и напитките. Така че, ако празнувате важен момент с приятели в едностайния си апартамент в Пловдив или просто се забавлявате, прочетете, за да разберете как можете да направите партито си взривоопасно.

Запазете интимността на събирането си

Ако искате да организирате парти в апартамента си или в малко пространство, има няколко неща, които можете да направите, за да го направите успешно.

 • Запазете интимността: Наличието на по-малък списък с гости ще улесни управлението на партито и ще държи нещата под контрол. Освен това гостите ви ще се чувстват по-комфортно в по-малка обстановка.
 • Подходете творчески към пространството: Използвайте мебели и други предмети, за да създадете различни зони за общуване на гостите. Това ще помогне партито да не изглежда тясно и претрупано.
 • Отворете пространството с помощта на стил: Когато декорирате, опитайте се да използвате светли цветове и материи, за да създадете илюзията за повече пространство. Придържайте се към малки десени или райета вместо към големи щампи, които могат да направят пространството още по-малко.

Планирайте предварително

За да гарантирате успеха, децата да се забавляват добре на партито, а домът ви да не претърпи съпътстващи щети (изцапани дивани, вази и счупени картини), е важно да вземете предвид следното:

 • Попитайте малчугана колко приятели иска да покани, изберете тема, знайте как да организирате мебелите, къде ще играят, къде ще се хранят и къде ще оставят подаръците. Важно е един от организаторите да се опита да бъде внимателен, но без да ги кара да се чувстват наблюдавани.
 • Биоразградимите чинии и чаши са двама добри съюзници за посудата и стъклата на детското парти, тъй като са устойчиви на падане и помагат за предотвратяване на инциденти.

Обърнете внимание на зоните, които са по-малко използвани

Без значение какъв е размерът на апартамента ви, хората винаги се събират в кухнята. Предлагаме ви да създадете забавна станция за храна или десерти в друга зона, отдалечена от кухнята, за да привлечете вниманието на хората към пространство, което е по-малко използвано. Забавната десертна станция с асортимент от сладкиши осигурява празничен декор, като същевременно разпръсква гостите ви.

Бъдете внимателни със съседите си

Да поканите околните съседи – вашия етаж, долния и горния – е чудесен трик, за да избегнете оплаквания в сградата. Ако съседът ви реши да откаже поканата, вероятността да се обади на ръководството и да се оплаче заради вашата покана ще бъде по-малка. Ако ще имате страхотна музика (за което препоръчваме да имате страхотен плейлист в Spotify), не забравяйте да разберете какви са правилата, регулиращи силната музика във вашия окръг или сграда, и да спрете в дадения час.

Организирайте забавни дейности, които не изискват много място

Ограниченото пространство не означава ограничено забавление. Нашите принцеси са подготвени не само за дейности от типа „остани на място“, като времето за приказки, но и за забавни игри, основани на въображението, като „не буди принцесата“. Занаятите, като например изработването на вълшебни пръчици или кралски скиптри, са друг начин да се запази максимално забавлението в минимално пространство.

Погледнете на пространството си от друга гледна точка

Малките пространства могат да бъдат толкова уютни и интимни за събиране. Увеличете максимално пространството си за забавление, като го погледнете от друга гледна точка. Може би трапезарията ви наистина трябва да има диван в нея. Може би масата за хранене трябва да се изправи срещу стената в дневната. Потърсете зони на поток и баланс между местата за сядане и бара/бюфета. Не забравяйте да разчистите безпорядъка, дори ако това означава да хвърлите всичко в свободната спалня за през нощта. Това ще ви осигури повече пространство за подреждане на храната и напитките и ще направи пространството по-малко претъпкано. Един професионален съвет, който трябва да решите предварително – ще помолите ли гостите си да си събуят обувките или ще им позволите да ги запазят? Неизбежно ще получите този въпрос и ако имате ясна позиция, ще избегнете неловкостта в момента.

Обърнете внимание на музиката, мебелите и разположението на храната

 • Споделете уникална връзка към плейлиста: Като дадете възможност на гостите си да добавят своите песни към списъка в реално време, личните фаворити на всички ще звучат, без да се налага да бъдат събирани от един-единствен човек. Осигуряването на цифрова и достъпна информация позволява на всички да спестят време и стрес по време на забавлението.
 • Мислете многофункционално: Опитайте да използвате масата за хранене за бюфет на самообслужване или използвайте възглавници за сядане на пода. Вместо да внасяте повече предмети в малкото пространство, преосмислете настоящите си домакински вещи по начини, по които могат да бъдат полезни.
 • Децентрализирайте храната: Като обособите няколко пространства с подобни варианти за храна или напитки, гостите Ви няма да бъдат мотивирани да се насочват към кухнята, когато се сервира храна. Избягвайте пренаселеността, особено в кухнята.

Местата за сядане и музиката са много важни

Когато става въпрос за събитие в малко пространство, местата за сядане и музиката стават много важни. Искате да имате колкото се може повече места за сядане (но и колкото се може повече свободна площ). Това може да се постигне, като се добавят няколко места за сядане тип „осман“ около масичката за кафе или табуретки на кухненския плот. В идеалния случай искате музика от типа „интимна вечеря“, джаз или инструментална музика, която, надяваме се, няма да разстрои съседите ви, но ще осигури приятен фонов шум за гостите ви.

Добавяне на парти декорация, който пасва на съществуващия декор на апартамента

Парти декорът може наистина да допринесе за усещането за забавление на вашето парти. Ако искате да създадете тематична визия, помислете как можете да включите декорацията с това, което вече е в апартамента ви, и се откажете от големите балони, специалните маси за торта или персонализираните фонове. Например използването на прибори за хранене, покривки, свещи и цветя, които съответстват на цветовата ви гама, е чудесно начало. Можете също така да вземете няколко метра плат, за да покриете дивана като хвърляне или да прикрепите върху възглавници. Използвайте празните стени в своя полза – прикрепете кокичета, разпечатки или дори малка пинята за триизмерен вид. И накрая, ако трябва да покриете или скриете някое пространство, помислете как можете да използвате плат или завеси, за да го покриете.

Използвайте удобствата на апартамента си

Въпреки че организирането на партито директно в апартамента ви може да е най-удобният вариант, ако вашият жилищен комплекс предлага клуб или обща зона, помислете за организиране на партито там. Там не само ще има повече място, но и обикновено се предлагат повече удобства в апартамента – например телевизори, на които можете да покажете Everwall или социални игри като Jackbox, кухни и маси за билярд или пинг-понг. Много комплекси дори предлагат това без допълнителни разходи – просто трябва да ги резервирате. Друго предимство на провеждането на събитието в клуб е, че вероятно няма да има съседи, които да се оплакват от шума.

Инвестирайте в забавна парти декорация

Не позволявайте на напрежението да организирате парти в малкия си апартамент да ви възпира. Помислете нестандартно със забавни парти декори. Окачете малък гирлянд от балони на стената си с метална завеса с ресни за идеален фон, достоен за Instagram.

Определете място в апартамента си за съхранение

Тайната на едно красиво оформено събитие е съхранението. Обособете спалня или гардероб, където да прибирате предмети, които не съответстват на темата, да съхранявате излишната храна и напитки и да проверявате палтата на гостите си. Ако държите безпорядъка далеч от погледа, ще гарантирате, че декорацията на партито ви ще получи заслуженото внимание.

Помислете за жива музика

Направете домашното си парти моментално стилно с джаз трио – постоянно изпълнявам домашни партита с вокали, клавири и бас и това е всичко, от което се нуждаете, за да създадете забавна, шикозна атмосфера и да не претрупате помещението. А ако вече имате пиано в къщата си, това улеснява зареждането.

Уверете се, че домът ви е добре охладен

Не се страхувайте да преместите мебелите, за да направите повече място за смесване. Уверете се, че къщата ви е добре охладена, затова включете климатика 2-3 часа преди пристигането на гостите. Разположете храна навсякъде из апартамента си, това ще попречи на гостите ви да се препълнят в една зона и ще поддържа партито ви в движение.

Изберете напитка, която да подхожда на всичките ви гости

 • Уверете се, че сте поканили само хора, които наистина харесвате, тъй като ще бъдете в близко съседство с тях.
 • Предварително пригответе „моктейл“ в голям диспенсър за напитки и поставете два вида спиртни напитки и води с мехурчета, за да могат хората сами да „създадат своята напитка“.
 • Придържайте се към храни с пръсти и коктейлни салфетки, за да могат хората да бъдат мобилни и да се поберат в по-малко пространство, без да имат нужда от маса, вилица или нож.

Имайте предвид колко гости можете да приемете в апартамента си

 • Организирайте събитие в стил пикник във всекидневната си с любимите си продукти за късна закуска или шарлан и освежаващи напитки (мимоза, сангрия и др.). Донесете най-удобните си възглавници и одеяла, които да разположите около масичката за кафе. Темата може да бъде в любимия ви цвят или празник/празник по ваш избор. Можете да помолите гостите да донесат собствена възглавница, за да се получи забавен стил на смесване и съчетаване.
 • Ако искате да се похвалите с апартамента си, можете да организирате парти в 2-3 стаи на апартамента си. Започнете в кухнята, където можете да посрещнете всички със специален коктейл и мезета, да организирате вечеря със седящи места на масата в трапезарията и да поднесете десерт във всекидневната за завършек на вечерта. Не се колебайте да добавите забавно занимание за края на вечерта, като музика и караоке или игра.

Пригответе храна, която не изисква допълнителни прибори за хранене

Кой е казал, че не можете да организирате парти в малък апартамент? Използвайте съществуващите си маси и плотове за излагане на храната, бара и напитките. Поръчайте храна за пръсти, за да намалите до минимум нуждата от вилици и ножове, и изберете малки чинии, за да могат хората лесно да се хранят изправени. Поставете няколко масички за бистро и използвайте съществуващите мебели за допълнителни места за сядане. За да сведете персонала до минимум, поискайте услугата доставка. Предлагаме прекрасна услуга за доставка на плата с предястия и десерти (също и напитки и алкохолни опции), които могат да бъдат доставени направо в апартамента ви, да бъдат подредени от нашия персонал и да не се налага да ни връщате нищо след края на събитието. Безпроблемно за вас, вкусно за гостите ви, полезно за земята и удобно за всички.

Използвайте всяко пространство в апартамента

Едно от предимствата на организирането на парти в жилищна сграда е, че не е нужно да се ограничавате до четирите стени на малкия си апартамент. Вместо това помислете за организиране на прогресивно парти, на което вие и вашите гости да се наслаждавате на различни ястия или коктейли в различни пространства. Започнете с предястия в апартамента си, а след това преминете към коктейли в залата за партита на жилищната сграда или на покрива. Включете съседите си, за да се забавлявате още повече. А ако наистина искате да впечатлите гостите си, свържете се с местен камион за храна в квартала, за да сервирате любимите си нощни закуски и да се насладите на откритото пространство, което предлага вашият апартамент.

Използвайте табелки с имена

За да улесните запознанството на гостите и да насърчите нови разговори, всички трябва да носят табелки с имена. Знам, че звучи банално, но това също така помага на срамежливите или интровертните хора да се чувстват по-желани. Малките апартаменти могат да бъдат шумни и претъпкани, но когато използвате табелки с имена, това показва, че всички са отворени за срещи с нови хора и че на вашето парти няма клики или специални групи.

Планирайте, като си представите как искате да изглежда партито

Когато организирате парти в малък апартамент, започнете, като си представите. Да, седнете в пространството и вникнете в неговата същност. Бъдете тихи и оставете пространството да ви говори. Това винаги е давало невероятни резултати за мен. След това се уверете, че можете да подредите цялата храна в малки чинии. Това ви позволява бързо да влезете и да приберете празната чиния в съдомиялната машина или във фурната, което придава вид на спретнато, организирано и вкусно изложение на храната. Това също така прави почистването бързо, защото всичко е разположено на едно място.

Добавете малки детайли, за да придадете домашен уют на партито си

Не се притеснявайте от максимален брой цветове, текстури и забавления дори в ограничено пространство. Въпреки че може да се почувствате стеснени, като включите в пространството си секции с подредени предястия, направите собствени коктейлни станции и добавите малки гравирани салфетки и парти фаворити, можете да накарате партито си да се чувства уютно и най-важното – като празник.

Хареса ли ви статията?

Оценете труда ни!

Среден рейтинг: 0 / 5. Брой гласове: 0

Никой не е дал рейтинг! Бъди първи!